2024-02-21 1863 浏览
💁‍♀️💁‍♂️ 13/01/2024(Sat), Dinner🍽呢一晚為💁‍♀️食妙妙同💁A先生帶埋🧑👧小朋友去到APM行街,去到晚飯時間就喺商場入面搵食啦!行吓行吓,見到佐賀燒肉谷呢度有得食燒肉放題,裝修得都幾靚而且都坐得好舒服,既然大家都肚餓,一於就喺度開餐啦!而今晚我地order咗:🔆 LV.3 澳洲和牛海鮮放題($518+10%)入座後店員會先安排一盤燒肉拼盤,每款牛都有幾件,鋪排得靚靚咁上枱,等我哋可以先試吓每款唔同嘅肉,試啱之後可以再追加。第一輪食到比較印象深刻嘅,係澳洲和牛特上牛肋肉同埋肉眼芯都唔錯,肥瘦相間、牛味適中,唔會太肥食到成口油,另外安格斯牛小排就肉味較濃,比較岩A先生心水,可惜之後再追加嘅就變得成舊肥膏咁,同拼盤上嘅差天共地🙅🏻‍♂️。另外,可以掃QR code落單一啲小食如枝豆、煙三文魚柚子冷豆腐、清酒煮蜆等等,餐廳中間有張長枱放咗啲熟食、飯🍚同紫菜、調味汁等等,仲有甜品🍮、雪糕機。煙三文魚柚子冷豆腐凍凍地個汁又好開胃,我哋都好喜歡。小朋友就最鍾意白飯上面加上紫菜同調味汁,單單咁就食咗一大碗飯🍚。食到最後,小朋友就最開心可以自己唧雪糕,今晚嘅雪糕係柚子味,味道唔會

而今晚我地order咗:
🔆 LV.3 澳洲和牛海鮮放題($518+10%)

食到最後,小朋友就最開心可以自己唧雪糕,今晚嘅雪糕係柚子味,味道唔會太甜幾清新。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:7.5/🔟
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:8/🔟

👉🏻 第一輪上嘅肉就唔錯,但之後追加嘅就明顯有差別

A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗🚗(5/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)

👉🏻 APM商場本身已經有停車場🅿️,又或者隔離鱷魚恤中心🅿️、亞太中心🅿️,都好方便,只係假日繁忙時間未必有位
👉🏻港鐵站過條天橋就係APM,仲有多線巴士小巴去到各區,十分方便

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2024-01-13
5天前 21 浏览
今日想吃放題,所以搵了一間吃和牛的,吃和牛真的不能食放題,食8、9片已經好飽。喜歡食牛必推之選,我們選擇了LV4:日本佐賀A4 和牛海鮮放題兩人價錢買單$1447。簡單明瞭的店舖名稱環境都比較寬敞,而且每個座位都有一定的空隙,不會太過擠迫、整體都比較舒適A4日本佐賀和牛🥢4和牛薄炙牛肋肉🍮D肉質鮮嫩,帶有豐富的油花,經過燒烤後,外皮微焦帶有香氣,內裡保持多汁。肉質細膩,口感豐富,入口即化,散發出濃郁的牛肉香氣,原汁原味的美味。🥢佐賀A4和牛三角嫩肌▶️口肉質細緻,油花分佈均勻,入口即化,散發出濃郁的牛肉香氣。經過燒烤,肉質鮮嫩多汁,口感豐富,帶有淡淡的甜味。🥢佐敦和牛小排▶️相對以上的肉質,油脂分佈適當,沒有太多油脂,比較有嚼口,不會太油膩,可以多吃幾塊。🥢痛風海鮮 set▶️鮑魚鮮蝦帶子三者皆為海鮮珍饈,鮑魚肉質彈牙鮮甜,帶子鮮嫩多汁,鮮蝦鮮甜彈牙。鮑魚燒烤過後,散發出濃郁的海洋風味,口感豐富。鮮蝦清甜爽脆,帶子鮮美鮮甜。佐敦A4和牛都是可以任叫的,反而痛風海鮮set只有一份,不過都有多款的甜品,飲品可以任飲任吃。總統來說,和牛以這個價錢算是價超所值,不過都吃不了太多、和牛本身都比較油膩、

簡單明瞭的店舖名稱

A4日本佐賀和牛
日本佐賀A4

痛風海鮮

佐敦A4和牛都是可以任叫的,反而痛風海鮮set只有一份,不過都有多款的甜品,飲品可以任飲任吃。總統來說,和牛以這個價錢算是價超所值,不過都吃不了太多、和牛本身都比較油膩、吃完一轉已經完了。
2024-06-06
日本佐賀A4
2024-06-04 0 浏览
同小寶去食好野,今次嚟到佐賀牛,呢間好人氣,入到去勁滿座,分晒A-C三區,每區有指定職員負責,不過太多人嘅關係,再加上我哋坐得比較入,要叫侍應都比較慢同困難。放題基本配套有齊,食物勁吸睛,小朋友都勁鐘意食,碟香蕉船好開胃🤤,今次有得任飲sapporo,平時比較少飲酒,但呢隻真係好好飲,好正宗👍🏻。有海鮮🦞、有甜品、有雪糕,醬汁都有好多款,食落好滋味。除咗慢少少之外,整體用餐體驗都好享受🥰。

除咗慢少少之外,整體用餐體驗都好享受🥰。
2024-05-31 0 浏览
💡高質和牛任食同朋友聚會,大家又係食肉獸,最岩就係搵一間任食,慢慢傾又食得夠曬飽,呢間近期係apm新開的燒肉店,今次我地就叫左日本佐賀 A4 和牛海鮮放題,任飲任食100分鐘,而多達112品食物,除左好多不同款肉外🐂🐓,仲有好多海鮮🦐🐟夠曬滿足。🔸日本佐賀A4和牛海鮮放題 $688/位🐂牛肉類呢間餐廳有超多款牛肉,牛三角嫩肌、牛肋條、牛角切、牛小排、牛肩胛等等,日本和牛,用料上身乘,和牛色澤好亮麗又新鮮,紋路好靚,輕輕一燒就食得,好香牛味,而且好juicy。忍唔住食完又再食😍煙燻壺漬封門柳好入味,值得一試。️🐟海鮮類餐廳另一主打就係海鮮,款式選擇非常多,有原隻鮑魚、日本宮城縣產燒原隻生蠔、照燒帆立貝、鹽燒三文魚鰭、原隻魷魚筒、大海老、鰻魚等等,每款都很新鮮‼️食多幾隻生蠔、鮑魚都已經回本😍最特別係原隻魷魚筒🦑又鮮又彈牙,大海老🦐肉質爽彈鮮甜。🍽自助區除了烤肉及海鮮外,自助區都有不少選擇,佐賀紫菜飯、沙律、小食、水果、飲料提供,仲有柚子及朱古力雪糕,非常豐富,呢餐好滿足。
💡高質和牛任食

🔸日本佐賀A4和牛海鮮放題 $688/位

🐂牛肉類

️🐟海鮮類

🍽自助區

呢間餐廳$488一位可以食到128款美食,真係好豐富!先講講佢哋嘅牛肉拼盤同海鮮拼盤,真係好正。牛肉拼盤有多款牛肉,全部都係高質素嘅牛肉,入口即溶,肉味濃郁。海鮮拼盤同樣唔輸蝕,有鮑魚、蟶子、蠔、帶子,海蝦等等如果你懶得自己動手,仲可以叫店員幫你燒,佢哋非常友善,服務一流。另外有多款食物任食:澳洲和牛肉眼芯、特上牛助肉、澳洲和牛上級牛胸肉 、炭火赤雞燒、羊架等。海鮮任食有魷魚筒、大海老、廣島蠔、三文魚鰭、蒲燒鰻魚、海魚魚乾、花魚一夜燒、原隻鮑魚燒、生蠔,每款都新鮮美味。炭火赤雞燒同羊架亦係唔錯嘅選擇,燒得外脆內嫩,十分入味。除咗燒烤,佢哋仲有好多款食物任你揀。沙律、前菜、熟食、蔬菜、湯麵飯樣樣齊全,可以滿足唔同人口味。

呢間餐廳$488一位可以食到128款美食,真係好豐富!
海鮮拼盤同樣唔輸蝕,有鮑魚、蟶子、蠔、帶子,海蝦等等

2024-05-29 64 浏览
發現 LV 1 價錢都唔貴 就即刻衝咗入去食~$318 已經有多款豬牛同埋燒物 提早晚飯時間仲有折!‣ 絕對CP值極高,超多選擇食到好飽!➊ 肉類🥩全部都好新鮮肥瘦均勻 非常juicy 有三種醬汁可以選擇 芥末\鹽醬汁\燒汁 各有特色超鮮味➋ 冷盤沙律冷面類🥗沙律配搭選擇好多 醬汁都有三隻揀 柚子/麻醬/黑醋🍖爽爽嘅菜 配住肉類一邊食 可以越食越多位😆➌ 燒物雞翼海鮮類🦪超大隻超大份,天婦羅蝦做得好好食!唯一就係海鮮雖然大 但真係冇乜特別好食➍ 🍚 飯 甜品 雪糕 飲品🍦選擇極多 而且全部質素都好高好食😋 絕對要一戰!!而家已經好少任食燒肉店做到呢個Level🥳高質素 價錢合宜!而且坐得好舒服 一啲都唔會迫 100分鐘真係啱啱好作戰到尾 絕對會再去食!!!

發現 LV 1 價錢都唔貴 就即刻衝咗入去食~
$318 已經有多款豬牛同埋燒物
提早晚飯時間仲有折!
‣ 絕對CP值極高,超多選擇食到好飽!

➊ 肉類🥩
全部都好新鮮肥瘦均勻 非常juicy
有三種醬汁可以選擇 芥末\鹽醬汁\燒汁 各有特色超鮮味

➋ 冷盤沙律冷面類🥗
沙律配搭選擇好多
醬汁都有三隻揀 柚子/麻醬/黑醋
🍖爽爽嘅菜 配住肉類一邊食 可以越食越多位😆

➌ 燒物雞翼海鮮類🦪
超大隻超大份,天婦羅蝦做得好好食!
唯一就係海鮮雖然大 但真係冇乜特別好食

➍ 🍚 飯 甜品 雪糕 飲品🍦
選擇極多 而且全部質素都好高好食😋 絕對要一戰!!

而家已經好少任食燒肉店做到呢個Level🥳
今天和久未謀面,但經常保持聯絡的朋友相聚。大家選擇佐賀燒肉谷聚腳。由於事出突然,有一位朋友疑似受工作影響未如期應約相聚,大家都體諒的。此朋友很可靠,若非急事定必赴約。相聚一刻是我很喜歡的漫畫,我們在燒肉谷就像進入一刻館,十分溫馨舒服,各自各有大家的回憶情懷。佐賀燒肉谷的大吟釀很好喝,大吟釀是米酒,但不是普通米酒,日本人將一粒米磨磨磨,磨淨米心黎釀酒,使得米香精醇,沒有雜質,高度數而不失清純香味。我們選舉了LV4 PLAN,各人都極為滿意,覺得物超所值。不論食物質素,環境,Staff的Service及上餐時間,都有9分以上。食物質素我推薦封門柳及日本搭飛機過來的日本生蠔和高級和牛。封門柳肉味最濃,是牛中間部分的肌肉,肉質鬆軟不易變韌,牛味濃郁。封門柳有少許肉臊味,建議煎燒食用就可化解。日本生蠔每次來都必點加狂加單,極為出色。和牛紋理好似假的一樣,靚到你唔信。環境抽氣,冷氣,燈光,音樂都非常滿意,十分舒適,點讚。Staff斯文,後生,有活力。令你唔會生外,唔驚叫佢黎會比佢黑面。朋友當中有一位今日持素,正當大家都驚佢無野食,出奇地佢相當滿意。除左有菇呀菜呀瓜可以燒之外,仲有部分料理,佢十分愛
環境抽氣,冷氣,燈光,音樂都非常滿意,十分舒適,點讚。
朋友當中有一位今日持素,正當大家都驚佢無野食,出奇地佢相當滿意。除左有菇呀菜呀瓜可以燒之外,仲有部分料理,佢十分愛芝士年糕,食左很多個都唔厭,臨走仲叫多兩個。
食物上餐時間極快,職員收碟及食物骨殼都很主動,值一百分。
我最鍾意是走廊唔會太窄,拎美食吧及啤酒及飲品唔會比人撞。
詩經有云:人不如舊,衣不如新。祝大家友誼永固,身體健康,生活愉快。
封門柳
各式靚牛
2024-05-24
等候时间
1 分钟 (堂食)
封門柳
各式靚牛
  • 生蠔
呢晚係平日嘅晚上 早咗啲放工就嚟咗食個放題 我地今次食嘅係Level 3 澳洲和牛海鮮放題🫢 最吸引我嘅係呢個餐可以任飲Sapporo生啤 清酒同埋有個極上海鮮拼盤👍🏻海鮮咁啱呢一期係痛風海鮮祭🪭 所以一坐低就有一份極上海鮮拼盤😋 入面包括咗日本蠔 牙棚魚 白鱔 虎蝦 蟶子 鮑魚同帆立貝 真係好多種類 好豐富 我最鍾意嘅就係佢嘅白鱔 燒完之後好Juicy🐟 虎蝦亦都好高質素🦐 肉質彈牙亦好鮮味肉類 呢個套餐特有嘅幾款澳洲和牛產品都幾美味 肉眼芯 上級牛胸肉 特上牛肋肉同埋厚燒牛舌👅 另外套餐仲包括Level 1同埋Level 2嘅肉類 所以真係有太多種類😮 好難逐一介紹 牛肉雪花分明 我就最鍾意佢嘅厚燒牛舌 燒熟咗都唔會太韌 另外呢個套餐仲包括咗香草羊架🐑 都幾厚肉其他燒物見到有鹽燒三文魚鰭 同埋蒲燒鰻魚 已經好開心 因為兩款魚肉都係油脂感豐富 燒香咗嚟食唔會太過油膩😎 可以話係必點之選熟食黑椒炸雞軟骨 唐揚軟殼蝦 芝士炸雞 上枱時熱熱辣辣 份量啱啱好 唔會太多😂 炸芝士年糕 煙靭嘅外皮包裹着芝士軟心🧀 自助吧有唔同嘅蔬菜 例如翠玉瓜 茄子 粟米 仲有燒烤必備嘅菠蘿做飯後甜品🍍 飲品

海鮮

肉類
煙燻壺漬牛肋條

其他燒物

熟食

自助吧
有唔同嘅蔬菜 例如翠玉瓜 茄子 粟米 仲有燒烤必備嘅菠蘿做飯後甜品🍍 飲品有多款汽水同茶類飲品可以拎 更重要嘅係有Sapporo啤酒任飲🍺

甜品
外面有幾款日式甜品可以選擇 朱古力大福幾好食 外層好煙靭🍡 仲可以用QR code落單嗌燒香蕉朱古力棉花糖 榴槤炸彈等嘅甜品😛 不過今日咁啱香蕉朱古力棉花糖賣晒 外面轉角位置仲有自助軟雪糕😋 今日係朱古力味 味道幾濃郁 仲有得加果仁碎㗎

呢晚雖然係平日嘅夜晚 但係食完飯出嚟見到好多人等緊位 真係非常人氣
用餐时段
我係同女朋友係食level 2 20:30入場。服務同環境不過不失,唔會食完成身燒肉味。但係牛肉完全冇味,得雪味 ,完全唔知食咗啲乜嘢 海鮮又有沙,同樣冇味同唔覺得新鮮飲品選擇都唔多,咁嘅價錢,食牛角好過。冇下次。評分0.5/5頭盤美國和牛肉肩胛肉眼得個樣,冇肉味,對住你個幾塊都可以後面幾塊質素更差,後面追加嘅質素更更更更更差同埋細塊好多,唔講唔知原來係和牛質素(佢話係)。海鮮頭盤淨係食咗蟶子,青口同帆立貝。全部都冇鮮味其他真係唔想比機會佢。其他菜式影都唔值得影,所以冇相簡單概括全部都得雪味。用盡晒佢所有醬汁都算不上係好味
我係同女朋友係食level 2 20:30入場。
服務同環境不過不失,唔會食完成身燒肉味。
但係牛肉完全冇味,得雪味 ,完全唔知食咗啲乜嘢
海鮮又有沙,同樣冇味同唔覺得新鮮
飲品選擇都唔多,咁嘅價錢,食牛角好過。
冇下次。

0.5/5

頭盤
美國和牛肉肩胛肉眼

海鮮頭盤

其他菜式
影都唔值得影,所以冇相
簡單概括全部都得雪味。
用盡晒佢所有醬汁都算不上係好味
2024-05-18
2024-05-13 102 浏览
apm又開左新餐廳,發現左呢間新鋪,見9點後有平,就入去食。一入去,佢地就先放6格肉比我地,份量唔多,我地就一路燒一路點。喺點菜方面,有個問題,佢地每一樣燒肉,都係一件件咁計(部份係用碟計,如蜆肉)我地每次只可以點5塊肉(或5碟小食)點完落單先可以再點過,覺得每次份量太小,如果可以點多啲會更加好。點選燒肉都有唔同味道,可以要鹽燒,燒汁或辛味,唔錯👍👍蜆肉係有湯汁黎,煮完啲蜆肉好清甜,啲湯汁我地仲倒埋落金菇度,yummy😝😝出面啲熟食或前菜比較小選擇,但係要推薦佢地啲白飯,唔係白飯特別好食,而係有紫菜同木魚可以加,仲有啲醬汁可以淋啲上去,拍得住牛角飯👍👍甜品款式唔算多,不過個自助雪糕幾正,有朱古力同柚子味,朱古力正常,唔太濃,幾好食。柚子味有淡淡清香,入口感覺好清爽我一食就食左2杯👍整體幾ok,由頭到尾,我都係嫌點菜份量小,其他都唔錯

點選燒肉都有唔同味道,可以要鹽燒,燒汁或辛味,唔錯👍👍

整體幾ok,由頭到尾,我都係嫌點菜份量小,其他都唔錯

自助雪糕

柚子味雪糕

朱古力雪糕

2024-04-27
等候时间
20 分钟 (堂食)
自助雪糕
柚子味雪糕
2024-05-10 71 浏览
今日因為要去Apple Shop朝聖,所以選擇咗喺觀塘搵食。為咗方便泊車,我哋今日就喺APM Target搵燒肉店。我今日食量唔係太多,見到佐賀谷level one嘅燒肉餐價錢經濟,咁就入咗去試吓。第一碟提供嘅燒肉,賣相係唔錯。不過之後追加嗰啲,大家要有心理準備會差啲😅同埋大家記住下載會員Apps,會有好多優惠,因為我係四月壽星,原來個Apps有一張coupon,可以免費換領和牛生日蛋糕,咁一年一度當然要接受呢份禮物啦🤩和牛生日蛋糕真係好有儀式感,其實今日有段小插曲:入場前原本話7:30前離坐,可以每人減$40,但係喺食到中途,有個夥計走來同我say sorry,話原來Level one不包括在內。咁當時我確實係有啲失望嘅,不過好彩有個和牛蛋糕,我又變返開心女🥰🥰

2024-04-28
2024-05-02 93 浏览
同🐧🐧 buddy 係APM 行完街街🛍 突然好想盡情食燒肉刷餐勁🍖🍖🍖 就決定食依間超豐富嘅任食日式燒肉店🤩🌟 我哋㨂咗Lv 3 嘅澳洲和牛海鮮放題🐮 頭一round 份量十足😍 首先黎個原條醃漬封門柳🤤 牛味超級濃厚😋 控制火喉燒至五成熟,口感就恰到好處,外脆內嫩,焦香四溢,勁高質🤤之後再黎個豪華牛拼盤🥰 牛肋肉、牛胸腹、牛板腱、牛舌等各個部位都有得食😋 超級滿足🤭 🐧 始終情有獨終牛板腱🤭 味道又濃又香,口感煙韌又彈牙,真係回味無窮👍 適逢痛風海鮮祭,仲加點咗份量十足嘅海鮮拼盤,內含鮑魚、大蝦、帶子、鮮蠔等新鮮海產🌟 尤其喜歡佢哋嘅蠔🤤 大隻又肥美,色澤亮麗鮮嫩,食落滿滿嘅海水鹹鮮滋味,真係好正🫶 除了以上嘅食品,仲可以透過QR code 下單,或到訪餐廳自助區,無限任食多款燒物、熟食、沙律、甜品同埋飲品,令人極級滿意和高興🤭🤭🤭

2024-04-25 74 浏览
作為燒肉控不能錯過既🥩燒肉放題食到飽😆今次去左位於觀塘Apm 📍佐賀燒肉叫左LV 4 🇯🇵日本佐賀 A4和牛海鮮放題一次滿足晒鐘意食海鮮🦞同和牛朋友入座店員時送上今期主打痛風海鮮祭😋極上海鮮拼盤~多款鮮活海鮮食到飽☺️日本蠔、牙帶魚、白鱔、虎蝦、蟶子、鮑魚、帆立貝🤤每款海鮮夠肥美新鮮😆日本佐賀 A4和牛併盤~一次過食均日本靚牛好喜歡日本和牛油花均勻~入口帶油脂香🥩究極佐賀和牛三角嫩肌🥩佐賀A4和牛薄炙牛肋肉🥩佐賀A4和牛肩胛🥩佐賀A4和牛牛肋條🥩佐賀A4和牛牛角切🥩佐賀A4和牛牛小排 以上多個部位佐賀和牛係任點😁🥩🇯🇵🥢輕鬆返本🤣無難度除左有靚牛同海鮮~更可以QR code 落單多達一百四十幾款食物任食😳💗👏🏻仲有自助吧~多款甜品、沙律前菜、飲品都係任飲任食~食到飽😍我仲叫左sake🍶 同啤酒🍻配燒肉👏🏻👏🏻性價比極高👍🏻食物質素有保證和牛均為🇯🇵日本產直送和牛😍店內以日式木系設計🪵空間感大更有卡廂~坐位闊落好舒服👏🏻大家有興趣快d book 位啦📍 觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-1號舖
作為燒肉控不能錯過既🥩燒肉放題食到飽😆
今次去左位於觀塘Apm 📍佐賀燒肉

叫左LV 4 🇯🇵日本佐賀 A4和牛海鮮放題
一次滿足晒鐘意食海鮮🦞同和牛朋友

入座店員時送上今期主打痛風海鮮祭
😋極上海鮮拼盤~多款鮮活海鮮食到飽☺️

日本蠔、牙帶魚、白鱔、虎蝦、
蟶子、鮑魚、帆立貝🤤
每款海鮮夠肥美新鮮😆

以上多個部位佐賀和牛係任點😁🥩🇯🇵🥢
輕鬆返本🤣無難度

除左有靚牛同海鮮~更可以QR code 落單
多達一百四十幾款食物任食😳💗👏🏻
仲有自助吧~多款甜品、沙律前菜、飲品
都係任飲任食~食到飽😍
我仲叫左sake🍶 同啤酒🍻配燒肉👏🏻👏🏻

性價比極高👍🏻食物質素有保證
和牛均為🇯🇵日本產直送和牛😍
店內以日式木系設計🪵空間感大
更有卡廂~坐位闊落好舒服👏🏻

大家有興趣快d book 位啦
📍#佐賀燒肉谷 (創紀之城五期(apm)) (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-1號舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️✨#澳洲和牛海鮮放題💰$488一坐低就會有共9款既唔同既牛肉同7款海鮮!牛肉方面全部都油脂分布超靚!特別係澳洲和牛特上牛肋肉/上級牛胸腹肉/上級牛板健!做到入口即化,配上少量玫瑰鹽,幸福滿滿💕💕特別介紹澳洲和牛醬醃肉眼芯!原條既肉眼芯配搭醬汁,店員非常貼心咁問我地想要幾成熟,重幫我地燒埋剪埋💕唔洗自己郁既特別好食海鮮方面,有燒蠔、鰻魚、原隻鮑魚和帆立貝!燒海鮮時店員亦熱情幫我哋將肉同殼分開,海鮮保留到佢既鮮味!記得唔好錯過,非常有驚喜✨#燒肉谷紫菜飯🍚自助區有得自製燒肉必食既紫菜飯,重可以按自己喜好少飯多紫菜多木魚絲😍配埋油脂滿滿既靚牛肉,雖然係放題但都忍唔住食左兩碗飯!✨#牛油蘆筍 #牛油雜菌另外放題柯打嘅兩款牛油小食,蘆筍非常出色,幼嫩無渣,推薦!✨#提拉米蘇大福 自助甜品區有多款甜品選擇,有自助軟雪糕,泡芙窩夫等等;其中提拉米蘇大福,令我印象深刻,軟糯煙靭既外皮包裹朱古力醬,好食!放題點單中仲有好多唔同嘅嘢食,未能盡錄,有機會會再去試埋其他!▪️▪️

📍#佐賀燒肉谷 (創紀之城五期(apm)) (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-1號舖

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#澳洲和牛海鮮放題💰$488

✨#燒肉谷紫菜飯🍚

✨#牛油蘆筍 #牛油雜菌
另外放題柯打嘅兩款牛油小食,蘆筍非常出色,幼嫩無渣,推薦!

✨#提拉米蘇大福

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
呢度主打燒肉放題,有分Lv1-4, Lv 1-2有100分鐘, Lv 3-4就有120分鐘任食。今日同朋友慶祝生日,所以就豪一豪揀左個Lv 4。Lv 4總共有140款食物選擇,包括有A4和牛同海鮮任食🤩入座後就好快送左一盤好靚既日本和牛😍🤤咩都有d:和牛三角嫩肌、和牛薄灼牛肋肉、和牛角切、和牛肩胛、和牛小排、和牛牛肋條仲有2大條煙燻壼漬封門柳!封門柳每隻牛得一條!肉味香濃、口感軟淋,必試!全部和牛都好好味,肉味香濃、口感滑順,真係好正!仲有生蛋黃可以點黎食,冇得頂!個人最鐘意個日本和牛牛小排。呢盤和牛如果唔夠,仲可以QR code落單再嗌過夠架❣️Lv 4 除左和牛,海鮮又係好正!🦐蝦嘅水準一流。咁啱有期間限定既韓國&廣島生蠔。燒生蠔同鮑魚都好好味!勁肥美新鮮!忍唔住狂點不斷loop,食唔厭!😋記住一定要食❣️自助區仲有好多熟食、小食、沙律、水果、甜品、飲品、連咖啡機都有!甜品除咗雪櫃嘅入面嘅小卷蛋同泡芙之外,自助區有軟雪糕仲有可以落單點既movenpick雪糕。Movenpick雪糕好多隻味都有, 記住要留肚食埋先走🥰成個放題有足2個鐘慢慢食,唔會好chur,勁嘆!食過好多間燒肉放題,呢
呢度主打燒肉放題
有分Lv1-4,
今日同朋友慶祝生日,
所以就豪一豪揀左個Lv 4。
Lv 4總共有140款食物選擇,
包括有A4和牛同海鮮任食🤩

入座後就好快送左一盤好靚既日本和牛😍🤤
咩都有d:

仲有2大條煙燻壼漬封門柳!
封門柳每隻牛得一條!
肉味香濃、口感軟淋,必試!

全部和牛都好好味,
肉味香濃、口感滑順,真係好正!
仲有生蛋黃可以點黎食,冇得頂!
個人最鐘意個日本和牛牛小排。

呢盤和牛如果唔夠,
仲可以QR code落單再嗌過夠架❣️

Lv 4 除左和牛,海鮮又係好正!
🦐蝦嘅水準一流。
咁啱有期間限定既韓國&廣島生蠔。
記住一定要食❣️

甜品除咗雪櫃嘅入面嘅小卷蛋同泡芙之外,自助區有軟雪糕

仲有可以落單點既movenpick雪糕。
Movenpick雪糕好多隻味都有, 記住要留肚食埋先走🥰

成個放題有足2個鐘慢慢食,
唔會好chur,勁嘆!

食過好多間燒肉放題
呢間嘅日本和牛同海鮮質素高!
鍾意食牛或者海鮮嘅值得try try❣️😋