2014-07-26
第一篇食評由這開始 女朋友 特別喜愛這裏的甜蝦飯, 所以特別再來這裏晚飯。依家食店主要食刺身定食, 可惜本身對魚生, 刺身不太有興趣。只可選擇熟食 熟食定食選擇不多, 上次食左咖哩豬扒定食, 所以今次選擇左炸雞球定食(HK$88.00)。待應好細心, 兩次幫襯都係點菜時都提醒我地熟食要等15至20分鐘。等待期間周圍望下, 食店唔算大, 坐位與坐位之間距離好近。要追求浪漫就要諗諗先啦 女朋友 個甜蝦飯好唔洗5分鐘就黎到, 勁快。女朋友 俾我試左少少甜蝦蓉, 好甜有細細粒既蝦肉。雖然唔太食生食物, 都要稱讚一下佢既甜味 十分鐘食飽個甜蝦飯, 個炸雞球定食都未黎。無追問待應都主動同我地講炸雞球重整緊, 要等多陣。係9成滿既時候都主動加水俾我地, 待應服務好抵讚 雖然地方細都係原因只一 Anyway, 等多一陣炸雞球定食黎lu份量好大 , 有大大碟既沙律, 面豉湯, 少量漬物, 6件炸雞加一碗勁量級既飯 炸雞正常水平, 唔算落左太多粉去炸, 9成時間都係食緊肉XD。可惜太咸啦, 不過送飯還可以。自認係飯桶既我 都覺得份量太多。依點真係要改善一下...整體黎講熟食水
女朋友 特別喜愛這裏的甜蝦飯, 所以特別再來這裏晚飯。
Anyway, 等多一陣炸雞球定食黎lu
自認係飯桶既我 都覺得份量太多。依點真係要改善一下...
整體黎講熟食水平一般, 主要係食刺生飯為主, 熟食要求就只好將就下啦XD
题外话/补充资料:
可能店舖細, 有客人食飽10幾分鐘待應都唔請佢地埋單, 有D人要係出面排隊要等好耐。只能講待應太好人啦XD
題外話: 希望所有人顧及等位既人, 食飽坐一陣好離開啦