2005-07-18 9 浏览
星期日再與另一老友慶祝,今次由老友介紹。水果茶-好似煲熱o左的雜果賓治,侍士姐姐話有龍眼肉、菠蘿、蘋果、檸檬同雪梨一齊煲,唔怪得味道好清甜好好飲。牡丹蝦-初時以為76蚊兩隻,都唔會好食的去邊。點知唔錯喎,幾大隻,蝦肉彈呀、好有milky感覺,而蝦頭好大,雖然唔太多膏,但係好鮮味。一門沙律-雖然都係做一般西洋沙律菜,但最特別係d沙律汁,味道似點海蜇分蹄個d醬汁。東洋卷-日本菜多數用紫菜來包的,呢個卷係用pancake皮包住牛油果、蟹籽同鰻魚,個皮微暖、好軟熟、好得意。泡菜豚肉石頭飯-又係推介之一,味道與正宗韓式料理沒有分別,上台時個石頭鍋仲有”吱吱”聲,有好多泡菜,辣度適中,又有唔少飯焦,我連添兩碗,不過豚肉較肥,好彩份量唔算多。河蝦煎蛋燒餅-雖然蝦同菜好多,又唔會有好多粉團,煎得又唔算太油,但係就冇味。老友果然冇介紹錯,除了燒餅比較一般之外,其餘都好有水準。唔怪得剛去到時有8成滿,我o地冇訂台,所以要我o地準時交台,臨走時仲全院滿座,呢間值得翻炒。
星期日再與另一老友慶祝,今次由老友介紹。
老友果然冇介紹錯,除了燒餅比較一般之外,其餘都好有水準。
呢間值得翻炒。