2017-01-25 1264 浏览
第一次上薈萃軒,我們一行16人預定6:30食晚飯。諗緊食C餐還是B餐,但阿仔突然間話想食龍蝦,見佢溫書考試咁辛苦,咁就滿足下佢拉。於是我地就預訂左D餐。訂左6:30,我地好快就到齊人,於是好快就起送。第一道菜係魚刺,熱辣辣,飲完成個人暖曬。我地加左少少胡椒粉和醋,更加帶起鮮味。美味度😋😋😋😋第二道菜花菇鵝掌扣鮑魚味道不過不矢,鵝掌好入味,同埋好「林」。牙齒不太好既嫲嫲都岩食。嫲嫲真係讚不絕口啊!仲送花膠俾我地啊🙊😱😱美味度😋😋😋😋第三道菜黃金大蝦 蝦肉好彈牙,好新鮮。美味度😋😋😋😋第四道菜芝士龍蝦伊麵底啖啖彈牙龍蝦肉 ,賣相不是最吸引,但好味。阿仔好鐘意,仲食左好多伊麵,不夠十分鐘清曬。美味度😋😋😋😋😋食完龍蝦,還有條魚,炸子雞,炒飯,食完真係好飽啊!!!因爲量好足。但我地仲可以繼續食埋椰汁燕窩!我地食完埋單準備走,但有位女仔埋黎講,我地仲未食生果。慌然大悟,飽到差不多忘記了生果。上生果時,好大驚喜!因為有我最喜愛既士多啤梨啊!真係好正。佢地話士多啤梨唔係成日會有,睇食既餐同埋季節。整體而言呢間餐廳都不錯👍👍介紹朋友來食都可以

第二道菜
花菇鵝掌扣鮑魚
美味度😋😋😋😋
花菇鵝掌胞魚
第三道菜
黃金大蝦
蝦肉好彈牙,好新鮮。美味度😋😋😋😋

第四道菜

整體而言呢間餐廳都不錯👍👍介紹朋友來食都可以