2021-05-06 63 浏览
琴晚放工去咗食辣減減壓!💆🏻‍♀️酸辣或者麻辣嘅米線就食得多,不過麻辣味嘅拉麵都係第一次試~呢間拉麵店雖然唔算好大,但座位之間有一定距離,坐得好舒服~裝修好地道,擺咗好多日式公仔,好似真係去咗日本咁😍介紹下啲嘢食先~呢間舖頭主要提供辣麻味增味嘅拉麵,不過如果你唔食得麻辣,都唔緊要,因為可以自選辣/麻程度,走辣亦OK!我哋order咗兩款拉麵:特製辣麻味增拉麵湯底除咗麻辣味,仲食到濃郁嘅味增味😍我揀咗小麻小辣,唔係好食得辣嘅我都接受到~拉麵嘅配料好多,有叉燒、溏心蛋、玉米筍、芽菜、蔥花。叉燒好腍好入味,肥瘦均勻。玉米筍有燒過,所以有炭燒風味😆芽菜應該有爆炒過,好有鑊氣!雖然湯底好濃,但因為蔬菜比較多,所以食落都唔會覺得膩~拉麵比較粗身,都幾有咬口,就算浸響湯裡面一段時間唔會糊咗,唔錯唔錯~增量叉燒x2辣麻味增拉麵+追加味玉(溏心蛋)呢款嘅湯底俾上面嗰款清淡少少🤏,但都好好味!叉燒大大塊,好似東坡肉咁,脂肪入口即溶🤤其他配料同上面介紹嗰款拉麵差唔多,只係無味玉(溏心蛋)~想特別讚讚追加嘅味玉,因為真係整得好好食,溏心程度恰當好處,有蛋汁流出黎㗎,仲食到少少醬油味,好惹味哦🥰再想讚下餐廳嘅衛生
琴晚放工去咗食辣減減壓!💆🏻‍♀️
酸辣或者麻辣嘅米線就食得多,不過麻辣味嘅拉麵都係第一次試~

我哋order咗兩款拉麵:
特製辣麻味增拉麵

增量叉燒x2辣麻味增拉麵+追加味玉(溏心蛋)

再想讚下餐廳嘅衛生情況,因為見到佢哋真係有搵蒸汽消毒過啲餐具,即刻放心好多~呢間特別嘅拉麵店絕對係值得推介!😆
2021-05-05