2017-12-03
每隔一排 食辣野既癮一定會湧出黎 同我食辣野既朋友唔算多 所以約呢個朋友食飯 通常都會食辣野 咁岩呢間我地2個都未食過 而且係新開 朋友呢個星期都係灣仔番工 岩哂一坐低就有職員問我地飲咩茶 我地叫左普洱清一清油膩感夫妻肺片涼菜最快上 我同朋友都急不及待食左幾片 佢都好夠辣 比一般涼菜辣少少 但食落好香 佢係由牛既三個唔同部份整既 牛舌牛筋同牛肚 全部都切哂一片片 本人最鍾意牛筋片 食落好有咬口 同埋好特別 唔係成日可以食到鮮肉蒸餃蒸餃好夠熱 一咬開入面重有好多肉汁 好好味 唔咸 不過個皮略為厚左少少 但可以接受 個餡好味水煮魚片一上台面 D辣椒重係 “咋咋聲” 架 好香好香 魚片有好多塊 冇咩骨 食落好滑 吸哂D辣味既精華 魚片下面重有薯粉 萵筍 同埋芽菜 全部都好入味 好好食糖醋小排骨酸酸甜甜 可以中和一下辣味 我同朋友都覺得呢個小菜幾出色 個汁唔會太稀同太粘 排骨有微微炸過 雖然有汁包住哂排骨既表面 但都重可以食到排骨有少少脆 的確唔錯清炒萵筍絲最後緊係要叫個菜清一清腸胃 呢個清炒唔油膩 萵筍絲好爽 份量都有好多 鍾意食萵筍既一定會點呢個總括黎講 食物質素幾好 價錢唔貴 份量好足夠
一坐低就有職員問我地飲咩茶 我地叫左普洱清一清油膩感
夫妻肺片
鮮肉蒸餃
水煮魚片
糖醋小排骨
清炒萵筍絲
總括黎講 食物質素幾好 價錢唔貴 份量好足夠 服務員都好有禮貌 有機會下一次會再黎食過!