2023-02-26
而家天氣乍暖還寒,最啱就係打邊爐。聽朋友推介尖沙咀呢間牛駅麻辣火鍋放題,就尼試下。好近尖沙咀地鐵站,好易搵。晚市有三個套餐,我哋朋友就試左中價位$288嘅套餐,主打美國特級肩胛肉眼片。湯底都有好成7,8款揀,而且可以揀鴛鴦湯底。我同朋友就揀咗招牌麻辣湯底(小辣)同胡椒豬肚湯底。麻辣湯底真係唔講得笑,好濃好惹味!而胡椒豬肚湯淆得好入味,值得推介。肉類同海鮮類都可以用QR code無限次落單,食到你滿足。最鍾意肩胛肉眼片,即使係麻辣湯底,都食得出牛味,而且肉片爽口,證明好新鮮。另一強力推介係五花片,好好味!我哋仲好鍾意食手打蝦滑同墨魚滑。特別係蝦滑,入面食得出粒粒蝦肉,煮熟之後好彈牙!而花甲,海蝦,連花膠魚肚都有得點!除咗一般火鍋放題見到嘅食物,呢度仲新推出咗泡椒魚片同埋三色芋圓,選擇夠哂多樣化!而令我哋最驚奇嘅係,除咗少見嘅清酒,呢到竟然有珍珠奶茶提供!而且一杯嘅份量都唔少。咁特別果然好快就無哂refill 唔切,有興趣真係要提早一入去就拎定!甜品亦都一樣選擇眾多!有揼本嘅Häagen-Dazs雪糕,綠茶味軟雪糕,甜筒,乳酪,牛奶布丁,軟糖區⋯呢度食物選擇多樣化,好乾淨,通風做得好好!而
呢度食物選擇多樣化,好乾淨,通風做得好好!而且上菜,清碟速度都好快,食得好舒服好爽。性價比好高!