L'AMOUR

2021-11-09 47 浏览
呢間真係隱世浪漫餐廳啊!!朋友約我去食飯,話包我覺得浪漫,我穩左半日先穩到間餐廳,因為出面睇五到入面,完全意識五到係間餐廳。但係一按門鐘,開門見到入面的果一刻真係好驚訝!入面的環境舒適,尤其有個大水晶燈,好靚,係我鐘意的類型,加上有個吧台,悠閒又舒適。服務員態度超級好,溫柔又靚仔靚女😍。先五講甘多門面野,味道最實際。個人比較鐘意食鵝肝,所以前菜係鵝肝,主菜都有鵝肝。前菜係一個鵝肝凍,濃郁的鵝肝味,加上酸酸甜甜的凍提子,有一種清新不膩的感覺。跟住上個南瓜忌廉湯,呢個就真係正啦,鹹淡度適中,加上脆脆的蒜蓉包,搭配一流。牛柳我叫左7成熟,五算韌,點上配製醬汁,味道不錯。牛柳上面的鵝肝係煎過的,外脆內嫩之後上的甜品擺盤係我見過比較用心的了,每種水果都有滴,酸甜搭配,消滯解膩,仲有個雪糕係奧利奧雪糕,特別推薦個馬卡龍,好好味!來到甘浪漫的地方又點會五叫杯酒,我叫左杯blue magreta,上來的時候酒杯裡在冒泡,好有feel啊,見到就想快滴飲淡。酒杯邊邊係鹽,一啖酒混合少少鹽,不過我飲一杯就醉左。

個人比較鐘意食鵝肝,所以前菜係鵝肝,主菜都有鵝肝。

,不過我飲一杯就醉左