2007-12-29
0黎過一次呢度0既前身Gogo Cafe, 印象不錯, 今日同朋友食lunch 0黎轉0左手0既呢度睇睇... 見有set lunch 叫了個蒜粒牛柳絲扁意粉($55); 朋友就叫了白汁煙三文魚菠菜長通粉($55), 大家都無加錢要飲品and/or 湯.跟餐的只有一碟green salad, 不過幾唔好食, 菜係夠爽, 不過睇住店員"唧" (而唔係"畢") 出0黎0既dressing 太杰太少又太無味, 食草0既感覺真係不太好, 已經唔多食green salad 0既我食了兩啖就放棄, 朋友0個碟就直程原封不動-_-"蒜粒牛柳絲扁意粉賣相有少少似肉醬意粉, 好家庭式, 聞落好香黑胡椒味, 食落al dente, 口感一流! 不過d 汁實在太鹹, 食了幾啖已經好口渴; 炒過0既蒜粒好惹味, 食完個口好臭XD 牛柳絲算幾有肉味, 不過幾韌幾多根, 感覺麻麻.朋友的白汁煙三文魚菠菜長通粉原來係無菠菜的, 但係有好多西蘭花同椰菜花... 試了一啖長通粉, 都幾al dente, 白汁極creamy, 味道唔錯, 不過當然好漏; 煙三文魚就一般.環境同以前幾乎完全一樣, 只係比以前殘舊少少;
環境同以前幾乎完全一樣, 只係比以前殘舊少少; service ok, 南亞裔女店員幾友善亦有禮貌.
可能因為我碟扁意粉d 汁實在太鹹, 而且個salad 真係幾唔得, 今次食完感覺十分麻麻, 亦因此第一次覺得$55 一大碟pasta 唔值... 不過算啦, 呢度實在比好多同區0既餐廳/cafe 靜同舒服, 都未必唔再幫襯的.
P.S. 網主, 呢度叫"Cafe Tornado" 先0岩喎!