2024-02-21
受朋友邀請,去左位於山林道既 “Whats’up Cafe” high左個tea望一望個門面,叫「喺到做乜」呀個名又幾得意,入到去我同我朋友每人叫左一個甜品一杯野飲,呀又幾有驚喜😋🌱牛角窩夫:係呢到既招牌甜品😚其實佢有三種味道,香蕉朱古力/士多啤梨/抹茶紅豆。我朋友叫左個抹茶紅豆味,由於減緊肥既關係我唔食太多,試左一啖,凍冰冰既雪糕再加埋熱辣辣既牛角包窩夫,真係冰火交加,抹茶雪糕抹茶味好濃,有種去左宇治既感覺。牛角窩夫牛油味好濃好香,同埋仲要係脆卜卜!好好吃😋🌱檸檬撻:因為唔想太邪惡既關係,我叫左個檸檬撻,檸檬味好出,食落唔係加工味道,撻上有Cream,酸酸甜甜,感覺好fresh🫶🏻☕️Dirty:我眼光淺窄,唔知咩叫Dirty,原來係2杯熱辣辣既shot加凍冰冰既奶泡,既不熱,又不凍,好快可以入到口😋☕️London Fod:我同我朋友比menu上既野飲名比較好奇,原來London Fod係伯爵茶鮮奶,即刻有種返左去英國既味道🤣環境幾舒服,工業風設計,又有打咭位,佢仲有個咖啡杯造型既燈!好得意😎其實幾Chill,適合係到渡過一個下午📍喺度做乜 (尖沙咀) | 尖沙咀山林道3號地舖
📍喺度做乜 (尖沙咀) | 尖沙咀山林道3號地舖