2016-09-21 411 浏览
星期一晚同朋友行開尖咀,肚仔有d餓,見呢度d位幾闊落,甘就呢度食dinner啦。呢晚2個人都有卡位座,坐得幾鬆動,最岩2個人傾下偈。卡位都幾企理、乾淨。唔好講甘多,頭先行左甘耐,即刻倒杯熱茶解解喝先。2個人,唔係好餓,見d sets唔多岩食,甘就散叫左1飯,1烏冬,2小食。先黎個金菇牛油帆立貝。哎也也,因為鐵板關係,片檸檬真係熱死人,甘有佢同無佢都無分別,因為熱到都整唔到d檸檬汁出黎。金菇幾入味同滑溜,吸左汁d精華,都唔錯。甘個主角帆立貝又點呢?都ok,起碼無熟到硬曬,比預期好。表現合格。再黎個滑蛋牛肉烏冬。牛肉份量就少左dd,不過都尚叫有牛肉味,牛肉幾薄身,但少少韌,至於烏冬就普通無驚喜,無咩咬口。滑蛋豬扒飯,蛋過熟,豬扒小小乾身,飯比較濕。呢個朋友叫的,炸獅子狗魚蛋秋葵,即係獅子狗魚蛋入面塞d秋葵同醮炸漿炸,我會用「幾打耳」去形容,至於好唔好味......其實都ok。以地理位置、價格、服務態度、食物質素等,overall甘去睇,表現都唔差。

卡位都幾企理、乾淨。
金菇牛油帆立貝
滑蛋牛肉烏冬
滑蛋豬扒飯,蛋過熟,豬扒小小乾身,飯比較濕。
滑蛋豬扒飯
獅子狗魚旦炸秋葵