2016-11-18 4725 浏览
星期日,天氣好好,就黎西貢行吓。行到夜晚六點,就周圍搵食,黎到全記。 全記裝修靚,牆外掛上太陽花,很搶眼。唔想同人逼,就早啲食吧,好怕要等好耐位。店員帶我地去一樓揀位,話可以再上一層,仲多位,就上多一層。地方寛敞,任我地揀位。揀左室外位置,陣陣涼風,好舒適,仲有微微海浪聲。有二人餐,包茶芥免加一:特濃芝士焗龍蝦配伊麵,芝士味夠濃,龍蝦好新鮮,蝦肉勁彈牙清蒸蒼魚,好新鮮,眼仔突突,魚肉結實碧綠泡蝦球,得六粒蝦球,爽口彈牙,但真係好咸好咸,師傅太重手了薑蔥炒蟹,新鮮,夠鑊氣,夠入味,朋友大讚蒜蓉炒白菜,炒得好爽脆紅豆沙,好好味,甜度適中,仲有蓮子,製作用心。店員態度好親切有禮,服務亦好周到,還準備濕紙巾同洗水盆。本來食得好開心,但隔黎大枱坐左一大班人,大聲喧嘩,仲要不斷食煙,幾個人煙駁煙,食晚都係食住佢地二手煙,啲衫都吸晒啲煙味 下次坐室外位真係要諗諗!整體都好滿意,就係餸菜細左少少(都夠食既)同埋啲餸菜一次過上(好快就凍晒)。但價錢都好合理,唔係劏遊客既價錢(食過好多海鮮店都好搵笨,仲要俾埋啲霉既海鮮),最緊要啲海鮮都新鮮,環境好,服務好。
星期日,天氣好好,就黎西貢行吓。

有二人餐,包茶芥免加一:
特濃芝士焗龍蝦配伊麵,芝士味夠濃,龍蝦好新鮮,蝦肉勁彈牙
清蒸蒼魚,好新鮮,眼仔突突,魚肉結實
薑蔥炒蟹,新鮮,夠鑊氣,夠入味,朋友大讚
蒜蓉炒白菜,炒得好爽脆
紅豆沙,好好味,甜度適中,仲有蓮子,製作用心。

店員態度好親切有禮,服務亦好周到,還準備濕紙巾同洗水盆。
 下次坐室外位真係要諗諗!

2016-11-13