2020-09-03 374 浏览
好耐之前已經聽過天后呢一間餐廳嘅豬軟骨好正,今次終於有機會嚟試下😛Lunch time嘅時候都有啲人係門口排隊,不過都好快入得😚本身想食烏冬,不過一入到去就朕咖哩味吸引咗🥺我就嗌咗豬軟骨野菜咖哩飯,不論係飯、豬軟骨定野菜嘅份量都好多😳女仔食一定會勁飽😂有3大舊豬軟骨,食落去好入味(個汁好正😍),只有半舊係有小小韌,其他都好淋,有小小入口即溶嘅感覺不過咖哩汁食落去就有小小淡,亦都開係辣嘅咖哩😚反而幾中意豬軟骨個汁撈飯😹啲飯係黃黃地色,唔知加咗啲咩入去煮呢🤨?入面嘅菜有好多,例如西蘭花、椰菜花、豆、紅蘿蔔同翠玉瓜等,都幾健康💁🏻‍♀️.另外朋友嗌咗一個黑椒燒汁牛肋丼($58),一面嘅牛肋肉好淋,不過好多黑椒,所以都有少少辣🤣
本身想食烏冬,不過一入到去就朕咖哩味吸引咗🥺

啲飯係黃黃地色,唔知加咗啲咩入去煮呢🤨?