2022-09-28
喺銅鑼灣食漢堡包冇咩選擇,但係今日又好想食漢堡包喎,所以就嚟咗Burger room六點幾嚟到戶外就坐滿左嘅,反而室內呢仲有兩張枱,咁我就安排喺其中一張,感覺好多人都係happy hour咁樣開始坐喺度撐枱腳吹水飲嘢! 因為個位喺Donki嗰邊後面啊,其實本身都舒服又有風,所以啲人坐戶外又聽吓歌咁樣舒服嘅叫咗個大烤菇芝士牛肉漢堡,原本諗住食鵝肝嘅不過覺得太漏所以冇叫到。跟住叫呢個嘅主要原因係覺得佢保守,一定唔會差,咁就睇吓佢嘅水準如何啦包皮一定係即刻加熱送到上嚟嘅時候已經幫我一開二左佢嘅橫切面,都明顯流露好多汁,好juice 的感覺,同埋覺得好貼心,好方便大家share咁樣食,個菇食得出係新鮮嘅,鮮甜味! 而我呢就食呢一個軟殼蟹漢堡,見啲食評好多人都揀佢,咁我就要試一試啦就咁睇覺得佢大隻嘅,我都比較少見你一個大小。中間就啖啖肉啦,炸得都幾甘脆,啲炸粉唔會太厚,配合埋生菜蕃茄調返味,感覺都好出。醬料亦都唔會太多。 咁我叫咗個薯條脆脆,芝士係另上嘅,我覺得呢一樣嘢都好好,可以確保到兩個人嘅份量,每一條薯條接觸到芝士嘅份量都可以由自己控制,感覺很好,good good ,下次會因為佢個薯條過
包皮一定係即刻加熱
送到上嚟嘅時候已經幫我一開二左
咁我叫咗個薯條脆脆,芝士係另上嘅,我覺得呢一樣嘢都好好,可以確保到兩個人嘅份量,每一條薯條接觸到芝士嘅份量都可以由自己控制,感覺很好,good good ,下次會因為佢個薯條過嚟,同埋個環境!