2006-11-25
星期五突然好想食車仔麵,之前睇過其他食友食評,雖然由公司行到呢度都唔近,為左食野就唔理咁多。經過小公園之後,街市對面就係呢間車仔麵店,門口有張外賣特快檯,自己圈好食物之後交比店員就得;今次收我張單可能係老闆娘添。老闆娘見我唔要辣,問我加腩汁好唔好?不過食落又唔係太覺有腩汁味道,如果有都係因為腩汁好淡....米粉份量足夠,唔係一pat pat/碎濕濕之流;魚蛋好大粒但好淋,食落好粉雷雷,個人唔太鐘意呢個口感;豬腸切得稍薄,無左應有個種煙un口感,味道好淡不過勝在無乜肥膏同好乾淨;炆冬菇份量好足,都有好幾隻花菇仔,味道夠濃都有菇味,但其中有d好似未發透,有少少硬;蘿蔔夠淋身但苦苦地,呢樣可以改進一下就好喇。下次試下其他餸先,加d辣汁應該好味好多,今次真係幾淡口,係自己決定錯誤!!