2021-09-29
見啲朋友成日IG打卡去食流水蝦,有得自己夾夾下(蝦🦐),又有得燒黎食咁,已經覺得好吸引,不過有啲開到好遠🥺今日終於搵到呢間係佐敦嘅「蝦蝦燒」地理位置夠方便🥳好彩有book位,中午時段已經好爆場☺️但2.5個鐘任食,夠晒時間慢慢燒慢慢食☺️。流水蝦🦐作為呢間鋪嘅主打,d流水蝦保證唔會令你失望。d缸夠多又大,放滿晒流水蝦。完全唔使驚要同人迫。d蝦仲好生猛(第一次夾真係嚇一跳,因為隻蝦真係跳起左🤪)店員仲會不時加蝦,加分💯。而d🦐蝦頭大,多膏,肉質都爽。海鮮🐟🦑原條鮮魚、鮑魚、生蠔、魷魚同帆立貝等海鮮種類豐富,不時都見店員有補充海鮮,唔洗同人搶🤫。必食推介🌟1️⃣鮑魚:好新鮮,燒完唔都會點縮水💓2️⃣生蠔:落蒜蓉牛油去燒好正🤤(雖然有縮水情況,但任食食多幾隻補返數囉😂)鱔串👍(按人頭送,覺得好食想追加嘅就$25一串。)鱔串本身已經調好味,燒到魚皮脆卜卜就食得,超級厚肉,肉質爽口。👶🏻👶🏻唔食,益左我,一個人食兩晒兩串好過癮🤤其他食物串燒肉類、丸類,蔬菜都好齊全。仲有幾款熟食。好似去BBQ場燒嘢食咁,基本上,你講得出嘅嘢都有得食🥳必食推介🌟1️⃣牛、羊肉串:肉味濃,控制好個火候,充滿肉汁👍2️⃣羊架:要俾耐性慢慢
流水蝦🦐
海鮮🐟🦑
必食推介🌟
1️⃣鮑魚:好新鮮,燒完唔都會點縮水💓
鱔串👍(按人頭送,覺得好食想追加嘅就$25一串。)
其他食物
必食推介🌟
1️⃣牛、羊肉串:肉味濃,控制好個火候,充滿肉汁👍
2️⃣羊架:要俾耐性慢慢燒,咬落去啖啖肉🤤
3️⃣新鮮菠蘿🍍:超級甜😘爆多汁
4️⃣辣酒煮花螺:個人幾鍾意食,不過辣咗少少😂😂
🥤飲品、雪糕
除咗一般嘅汽水外,仲有唔少特色嘢飲
仲任飲啤酒同任食雪糕。
總結:每張枱都有調味料同埋工具準備晒,貼心。成個場真係有太多嘅嘢食,我哋兩個人都食晒所有嘢😂😂等你哋慢慢發掘,總結真係好啱一家大細嚟。咁多種類嘅嘢食,仲有一款啱大家👍