2019-08-05
是日去第一城搵一個好久不見的朋友,係佢屋企傾完好耐計,就去食飯。因為我完全唔熟路,所以就叫地膽帶路揾食。於是佢帶左黎左石門,同第一城一個站既距離食呢間雞煲。餐廳裝修又幾新潮,以為係街坊小店,但佈置乾淨企理。先點左兩杯野飲,朋友飲咸檸七,我就飲酸梅七。都係好港式而且唔係度度有既野飲。感覺唔錯,清下熱,始終雞煲都熱氣。半隻小辣雞煲上場,好多莞茜呀!!!唔怪得知我朋友話我一定鐘意,因為平時我食雞煲都會特登另加莞茜落落去架!有個姐姐會企係側邊幫我地炒,照顧到個雞煲完全食得先會走,服務不錯!叫左半隻雞,我地亦加左唔少配料去打邊爐,分別有以下既安格斯肥牛、脆炸魚片、芝士響鈴同埋一個雜菜拼盆。牛肉好新鮮,油花好靚好靚。我鐘意係未加水既時候就落哂D肉,因為咁先可以完全感受到成個汁既精華!炸魚片我無食到,但朋友話食得出唔係買返黎,係真係自己即炸,超好味。芝士響鈴第一次食,好似係呢度自創既。成件事變左好rich,不過我覺得有小小漏,但我估芝士控應該會覺得好正,估唔到芝士同響釣可以撈埋一齊囉。雜菜拼盆就無乜特別,分量多既!埋單朋友請,應該每人200幾蚊啦,服務算好好,如果住附近應該會成日食。
餐廳裝修又幾新潮,以為係街坊小店,但佈置乾淨企理。