2023-02-27
上次去完跑馬地馬場後, 再係附近行下, 發現有間唔起眼嘅餐廳, 門口感覺神秘, 一搵之下原來係食法式Fusion Fine Dinning🇫🇷裡面氣氛浪漫, 食料高級精緻, 好岩慶祝紀念日, 所以最後我地都book咗嚟試下😍Premium Set $880/Per Person🟠羊肚菌忌廉蘑菇湯由中西蘑菇合拼而成, 湯唔會太濃郁烈, 但味道結實香味十足😌🟡日本帶子 伴堙三文魚刁草慕絲頂層微脆, 內裡仍然細嫩彈滑😄, 每一口都點埋慕絲加三文魚子可將鮮味再提升☝🏽🟢慢煮鮮鮑魚 伴鮑魚肝醬鮑魚爽滑唔會靭, 還有用南非鮑的肝製成醬汁, 盡用全隻鮑, 真正原隻鮑魚味道😄主食兩款⚫️法國鵝肝·澳洲黑安格斯牛柳煙燻製作(蘋果木, 櫻桃木, 梨木)伴鮮橙醋酒汁鵝肝味道濃郁, 入口味道長留口腔, 最好趁熱分幾次食, 慢慢細意品嘗😌牛柳肉質細嫩, 牛味充足, 醬汁即場堙燻製作感覺清香, 加埋鮮橙醋酒汁, 味道層次豐富🤩⚪️西班牙伊比利亞黑毛豬鞍 伴蘋果蜜桃話梅汁哩隻黑毛豬品種主要食橡果長大, 肉質特別林同會甜啲, 加埋特製話梅汁酸甜美味🔵新派意大利飯◀️ 魚籽醬 白汁忌廉🔼 燒汁鮑魚 鮑魚汁▶️ 三文魚子 自家製
Premium Set $880/Per Person
🟠羊肚菌忌廉蘑菇湯
🟡日本帶子 伴堙三文魚刁草慕絲
🟢慢煮鮮鮑魚 伴鮑魚肝醬
主食兩款
⚫️法國鵝肝·澳洲黑安格斯牛柳
煙燻製作(蘋果木, 櫻桃木, 梨木)伴鮮橙醋酒汁
⚪️西班牙伊比利亞黑毛豬鞍 伴蘋果蜜桃話梅汁
🔵新派意大利飯
◀️ 魚籽醬 白汁忌廉
🔼 燒汁鮑魚 鮑魚汁
▶️ 三文魚子 自家製日式汁
魚籽白汁口感細滑, 鮑魚煙靭有口感, 三文魚子夠清新, 3種飯及醬汁各有特色都係咁好味😋
🟣法式烤3.6牛乳
威士忌菊花蜜
經過烤製嘅外層有陣陣焦香, 內裡牛乳非常幼滑甜美❤️
為左保證材料新鮮不浪費, 每日都只會為預訂好嘅客人而準備, 所以要試記得提早預訂啦😇