2020-02-02 184 浏览
荃灣路德圍真係好多選擇~ 今次試既銘陽車仔麵,咁岩經過姐姐叫埋去試下~話大大碗又靚料!即管試一試,車仔麵都岩食!同平時一樣都係麵底再每樣餸計錢,依到既麵底真心正😍除左平時食開既米線、油麵、粗麵個啲,仲有上海拉麵、刀削麵、蘭州拉麵😍😍😍好正呀!而車仔餸方面都有好多好吸引既選擇,豬大腸、牛肚、豬軟骨、豬頸肉、魷魚等等。我今次就簡左咖哩魷魚、五香牛肚、炭燒豬頸肉、豬紅配刀削麵~🤤不過我依個配搭就會比較重口味。刀削麵厚厚的,咬落有韌勁,口感無得彈,平時食車仔麵真係無得簡,麵底係我會回頭既原因🤘🏻想講d餸都好高質,份量好大,而且味道好好,每樣一啲都唔求其!咖哩魷魚入味又夠哂爽、五香牛肚直頭係燜得一百分,超濃郁既滷水味同埋超淋既口感,食完一舊又一舊炭燒豬頸肉就正常水準勝在份量夠哂多、豬紅一定係車仔麵必選🤤車仔送來講我比呢度有90分,全部都夠晒大份,而且製作認真!另外朋友個碗就清淡一啲,簡左陳皮魚蛋、滷水雞翼、通菜、滷水豬大腸配河粉!滷水豬大腸就比較肥一啲,不過都洗得算乾淨,雞翼一樣燜得夠哂淋,而陳皮魚蛋依啲懷舊香港小食都係必點吧🙈依度除咗車仔麵,都仲有唔少小食選擇架,今次我哋嗌左台式炸豆腐。嘩!一

咖哩魷魚入味又夠哂爽、五香牛肚直頭
係燜得一百分,超濃郁既滷水味同埋超淋既口感,食完一舊又一舊

依度除咗車仔麵,都仲有唔少小食選擇架,今次我哋嗌左台式炸豆腐。嘩!一上枱係超大碟,而且係新鮮炸起熱辣辣,食落豆腐外脆內嫩,一咬入去係辣口架,正!有小小似臭豆腐既感覺,超惹味既小食😍😍

總結大件夾抵食又好食~路德圍經濟之選😛