2021-09-08
好小會特登出個食評講間餐廳質素有幾差😊又真係比我遇到,唔緊要就等我話比大家聽有幾差。推介人食就成日做,食過好多好多餐廳得過且過最多都係唔會再幫襯;但令我特登開個食評,講餐廳有幾差真係要比個叻你地。黎買外賣要咗個麻辣湯粉外賣,店員一手fing個袋,當然唔使估都知湯麵嗰啲麻辣湯,一定會瀉出嚟。不過依個都唔係重點。重點係睇到提一提店員,點知佢就特登擰轉頭叫左另一個店員,另一個似是較高級的店員就對著我大叫:「下,我睇唔到!」其實正常如果想息事寧人嘅拎咗就會走,但係出於善心提醒,就再同佢講多次,啲滾湯瀉咗出嚟喎。我:你介唔介意用抺布抹走碗底既熱湯?店員:冇喎。我睇唔到有湯瀉出黎。最後,我指出邊一到有湯瀉左出來。店員:哦,換個袋比你。我:餐廳有冇抺布,抺走瀉出來既熱湯?店員:冇!(再不忿氣fing出外賣袋趕客,湯當然再瀉更多)外賣味道就唔洗講,因為已經無左一半湯,亦都遭受店員無禮對待後;無心情食。總括來說,食定唔食就歡迎自己判斷了。今次叫左個四餸火鍋粉,湯底好香,面條粗篇身,都幾掛湯,所以湯瀉左,d粉都仲有汁。同埋份量好多,一定飽。而配料方面,鮮竹粒係一粒粒腐竹層層成粒,都幾特別既。不過,真係,唔
又真係比我遇到,唔緊要就等我話比大家聽有幾差。
不過依個都唔係重點。
我:你介唔介意用抺布抹走碗底既熱湯?
店員:冇喎。我睇唔到有湯瀉出黎。
最後,我指出邊一到有湯瀉左出來。
店員:哦,換個袋比你。
我:餐廳有冇抺布,抺走瀉出來既熱湯?
店員:冇!(再不忿氣fing出外賣袋趕客,湯當然再瀉更多)
總括來說,食定唔食就歡迎自己判斷了。
而配料方面,鮮竹粒係一粒粒腐竹層層成粒,都幾特別既。
不過,真係,唔會有下次。