2006-01-11
為了多試幾款菜式, 便帶埋幾個學生一齊o黎擦番餐, 當然少不得我最錫o既豬豬.西檸雞當然必試, 前後食過三四次, 好似越食越好味, 都唔知何時何日才試到他們的鹽焗雞和炸子雞了. 今次能夠吃到多款小炒, 其中大良炒鮮奶就最正, 有濃旭芳香的牛奶味, 不過就沒有如鳳城般放崧子, 否則更香; 炸麵牛肉又係好味, 油炸鬼係脆口o既, 令到濃香o既牛肉多了些層次; 上湯浸豆苗湯靚菜嫩, 唔係度度都做得到. 另外還試了吉列炸鮮魷, 好新鮮的魷魚件包了薄薄的麵飽糠炸得很彈牙. 生菜片鴿鬆很精緻, 味道也很好, 唯一缺點是本來供應的生菜太少了, 不過經要求便馬上添加, 一D面色都無, 服務真是一流. 總之, 這裏的水準高而穩定, 又係一間可以放心食o既菜館.最可惜我們預訂了煙倉魚都無貨, 要留待日後了.
最可惜我們預訂了煙倉魚都無貨, 要留待日後了.