2023-06-19 27 浏览
好友幫忙係日本買左野想約出黎食飯,大家都係火鍋怪,我都要食間慢慢坐同慢慢傾計既地方,食下傾下。之前呢度已試過唔止一次,職員好nice ,地方又夠靜而又唔會坐得迫迫咁,地點就腳係尖沙咀。佢啲湯底都特別,今次有啲想試下佢椰青湯。🥢火焰三椰雞鍋店員即場係食客面前炮製既椰子雞鍋湯底,首先係煎香雞件、椰子同紅蘿蔔,再加啲酒,做出火炙效果,再加入原個椰皇水、原個椰青水,再倒入高湯,職員話煲滾後先飲湯,飲完先再加上湯打邊爐。嘩 ,一飲落去,嘩,一飲啖湯好清甜,又香濃郁既椰子雞湯味,雞肉滾起就可以食,保存佢既滑度,椰香既清甜冇得輸。🥢自家製黃金炸魚皮:即叫即炸,咸蛋黃香粘滿魚皮,好脆口新鮮,魚皮好乾爽完全唔會油膩!🥢手打鹹蛋黃蝦丸(半份):蝦丸本身好鮮味好彈牙,中間既流沙的鹹蛋黃餡料很特別,有雙重口感,一口咬落去歌個味道👍🏼🥢手打黑松露墨魚丸(半份):個人覺得比較特色的自家製丸,黑松露香味夾雜住墨魚肉,全人手新鮮製作!🥢蝦米瑶柱椰菜餃:蝦米同瑶柱本身已經好惹味,加埋椰菜爽爽地咁,食法幾特別。餃子皮帶啲彈牙感覺,又唔易爛👍🏼🥢豬皮,蔬菜拼盤:豬皮好爽口,另外蔬菜籃份量好足夠,有至少四款蔬菜,仲有粟米同埋

🥢火焰三椰雞鍋

🥢豬皮,蔬菜拼盤:豬皮好爽口,另外蔬菜籃份量好足夠,有至少四款蔬菜,仲有粟米同埋蕃茄,擺盤好靚。