2024-04-02
過去嘅星期五,我同一班鍾意食嘅好友決定喺晚餐時段去尖沙咀嘅YA鴨試食。👭首先,餐廳裡頭嘅環境真係有去過之後先會明,好多可愛嘅鴨子裝飾,感覺好特別,又有種畫外音,感覺得出佢對飲食嘅熱誠同用心。🦆✨而家就嚟講我哋食嘅幾款代表菜式。😋手撕冇腰骨鴨肉飯,一啖落口,已經可以食到鴨肉嘅香味飽滿口腔,幾乎可以話係包裹晒整口,再配埋喳啲雞湯煲嘅白飯,口感扎實,重陽回甘,我哋全場都讚好!🐤😋慢煮鴨片撈粗,我自己都幾鍾意食撈粗,鴨片嘅味道唔太重,微微嘅鴨香,味道淡而唔淡,重而唔重,再配埋煮得恰恰好嘅粗麵,簡直係美味。😍😋夠嗆麻辣金錢肚豬大腸撈粗,我哋中有個幾位好鍾意食辣嘅朋友,佢哋話呢個汁夠晒嗆,食真係有一種爽快嘅感覺,而且佢唔會飲得太辣而感到太燥熱。😋椒鹽花枝丸,食物新鮮,外脆內軟,而且味道夠,食得非常過癮!回頭講返YA鴨嘅服務,佢哋嘅員工都好有禮貌,也好體貼,容易溝通,讚佢哋做得好!YA鴨嘅美食經歷,我哋覺得完完全全值得,同時我哋都很期待再次進入,再次體驗更多美食嘅精彩!🎉最後,我想講滴係,呢間餐廳真係有驚喜,有滋味,值得你一試。😘👍