2017-11-26
餐廳有獨立包廂可以坐2-4人,私隱度高,而且坐得好舒服。雪魚白子 白子係魚既精巢,日本人視為補品,白子質感柔滑,完全沒有腥味,食完口中有一種鮮味。而且個醬汁酸味適中,檸檬酸香 ,同白子好夾。日本真蠔店員介紹真蠔蠔味唔濃,重點在於蠔既鮮味。一食落去果然係鮮味十足,非常新鮮,而且帶有點點甜味, 醬汁亦非常配合真蠔,突出左蠔既鮮味。沙律沙律個樣看似簡單,但蔬菜既質素極高,尤是是個蕃茄,原本係日本蕃茄,甜味比酸味多,味道清甜中帶少少酸。刺身有赤貝、深海池魚,左口魚同中拖羅。整體既質素極高,而且超級新鮮。赤貝爽脆清甜,食完有回甘。深海池魚肉爽肥美,魚味濃郁。中拖羅油脂豐富,入口溶化,鮮味係口中慢慢散發。薄切左口魚超彈牙,越咬越濃味,另外有個酸汁配左口食,提升左魚生既鮮味。浦燒鰻魚係我係香港食過最好食既鰻魚,一上菜已超香,一咬落去就不得了,一向鰻魚都係軟林既,但依個鰻魚外層超脆,魚皮都超脆,脆都好似炸左咁,但魚肉軟林,肉質肥美味香。而且有微咸的醬汁突出魚香,真係好好食。個底部有海草去一去油膩。店員好細心,怕我凍,留心地送上熱茶網燒西冷牛排牛排肥美,燒得勁香口,蒜片炸到好脆,連埋牛排食好正,牛排外層
餐廳有獨立包廂可以坐2-4人,私隱度高,而且坐得好舒服。
雪魚白子
日本真蠔
沙律
刺身
浦燒鰻魚
店員好細心,怕我凍,留心地送上熱茶
網燒西冷牛排
牛排肥美,燒得勁香口,蒜片炸到好脆,連埋牛排食好正,牛排外層掃上左日式醬汁,除左牛肉本身既味道外,醬汁同黑椒味都好配合。
天婦羅
估唔到有炸大蔥,炸左既大蔥仲好多汁,非常惹味。炸魚都係驚喜,魚肉超甜又多汁。炸蝦既蝦超大隻,唔係空氣炸蝦,蝦肉鮮味彈牙。
魚湯稻庭烏冬
奶白既魚湯真係好吸引,魚湯完全冇腥味,有超濃超香既魚鮮味,真係好正,淨係飲個湯都好正,而且有香蔥同香菇襯托魚湯,香落吸左湯味,好好食!稻庭麵彈烏冬又彈又滑,好正!
豆腐雪糕
雪糕夠哂滑,又有陣陣豆腐既香甜味,十分 清新!