2018-08-26
今日為左慶祝紀念日,於是去左一間高水準日式料理店。我地叫左2個套餐,美國薄燒牛肉北海道二本蟹爪、北海道原隻毛蟹紐西蘭羊架。2個套餐都係煙鴨胸沙律、刺身作為前菜。刺身有三文魚、八爪魚、大蝦,3樣野都非常新鮮西京醬煎煮銀鱈魚,銀鱈魚煎得好香,而且肉質保持嫩滑唔乾身,撈埋個醬汁好入味北海道毛蟹,蟹肉好多,而且好有蟹味,唔會好淡無味,而且餐廳貼心地提供埋工具比你挖出蟹鉗、蟹腳入面嘅肉牛舌 及 蟹鉗,燒得好好味,加上佢配埋特製蘋果醬,整個感覺好清新。仲有一隻大大嘅蒜香蜆,好香口野味呢度個湯好特別,佢會用膠袋包住,原個湯連膠袋上碟,飲個陣先剪開個袋。小小一袋,但湯料好足,所以湯好好味食到最尾有炒飯,估唔到連炒飯都咁好食~炒得乾身,飯粒分明~我地都覺得今晚晚餐好正,好啱慶祝紀念日
食到最尾有炒飯,估唔到連炒飯都咁好食~炒得乾身,飯粒分明~
我地都覺得今晚晚餐好正,好啱慶祝紀念日