2021-04-28 38 浏览
唔知點解果排食開就會好想食😂早幾日又想食台式野😎見到寶琳都有間台灣野,所以等埋老公放工就去試下😙依間台灣食店叫《四季良晨》💛,我地果日都早大約6:30pm就到,所以未見有人排隊,但入面都已經坐左幾台客,同不斷有人外賣或見到有送外賣既人黎拎餐,所以見到職員都忙😅店鋪都算大,而且舒適,重點係有打卡位😍例如花牆,正能量既字句畫等👍🏻係幾有台灣味道😍今次我地嗌左兩個餐再加兩個小食🤤:🌀紅燒牛三寶台灣麵🐮$69三寶係包括牛筋、牛腩、牛肚,仲有多款湯地選擇,例如紅燒、清燉、麻辣、地獄、蕃茄,但d款要加$4轉,我地揀左清燉,我地覺得完全無揀錯,真係好好味,有D似藥膳湯底,但好香,我同老公係狂飲個湯底😂至於佢三寶都同樣出色,入味之餘,牛肚仲好鬼爽👍🏻正!超推介😙🌀蕃茄酥炸排骨米線🍅 $63依個湯底係真係極濃!如果好似我咁係蕃茄迷應該會中意😍再配埋個酥炸排骨,真係正,排骨又唔會炸到好厚粉,又唔會太肥!岩岩好👍🏻仲可以點蜜糖芥末醬😋😋🌀麻辣爽豬肚🐷 $38中意食辣既朋友仔真係唔好錯過🌶依個豬肚好爽😋又好入味!我同老公都覺得好味過譚x個豬肚絲🤣🌀椒鹽花枝丸(5粒)$38我地超中意食椒鹽炸既野,所以平時掃街必
唔知點解果排食開就會好想食😂
早幾日又想食台式野😎
見到寶琳都有間台灣野,所以等埋老公放工就去試下😙

店鋪都算大,而且舒適,重點係有打卡位😍
例如花牆,正能量既字句畫等👍🏻
係幾有台灣味道😍

🌀麻辣爽豬肚🐷 $38
中意食辣既朋友仔真係唔好錯過🌶
依個豬肚好爽😋又好入味!我同老公都覺得好味過譚x個豬肚絲🤣

🌀椒鹽花枝丸(5粒)$38
我地超中意食椒鹽炸既野,所以平時掃街必掃炸燒賣、炸花枝丸、魷魚鬚😂今次依個花枝丸,好彈牙,仲好大粒😍實在太滿意😎😎

另外我地都係加左左兩杯特飲:
🌀涷香濃珍珠奶茶🧋(原價:$22)
🌀涷芝士奶蓋桂花烏龍茶🍵(原價:$28)

杯芝士奶蓋桂花烏龍茶好好飲,原本我都驚甜,但依杯真係唔會,食完濃味野飲完全岩哂😋

總括一下先,我覺得將依間《四季良晨》既食物真係高質👍🏻基本上每樣都好好味😋食左幾樣每樣都好滿意!價錢又經濟又唔洗加一😎我地一定會再去幫襯😂😂

2021-04-20