2009-12-29
富記飯店有三個缺點:難食,貴,服務差係樓下見到多款$10小食,但上到去,可能係我觀察力太弱,搵勻成個餐牌,真係搵唔到喎,最平都$18。比人昆左上來,但心諗唔緊要,睇下好唔好食再講。嗌左四樣野:酸辣鳳爪($18):細碟,唔辣,唔稔,唔爽。我都唔明,現成野都可以咁差。令我想起長長沙灣松記隔離間泰式鳳爪,好食過呢碟十倍。豬頸肉($18):女朋友話,從來無食過咁難食既豬頸肉。嗯,真係幾難食,有陣怪味。花蟹粥($22):D蟹肉梅既,但去到呢個時候,你還能有期望嗎?個粥底其實唔錯,如果你唔介意食味精的話。雞絲粉皮($22):我真係好唔明,呢度既雞絲粉皮都只不過係一堆現成既材料加埋,淋D麻醬係上面姐,都可以整得咁難食...連D麻醬既味都唔好食。四碟野加埋$80,仲有茶錢$10同加一$9,咁樣收多我廿蚊....慘過比人打劫。到左最後,埋單$99,個伙記收左我一百蚊無找錢,我比唔比貼士係我既事,你無論如何都唔可以假設我一定會比果一蚊貼士!食餐咁既垃圾收我一百蚊?
富記飯店有三個缺點:難食,貴,服務差
嗌左四樣野:
食餐咁既垃圾收我一百蚊?