2018-07-29
之前同同事食飯,試過嚟呢間鉄人旨花食鐵板燒,今次再同朋友嚟,水準依然好高。我哋嗌咗個伊勢海老同和牛套餐,入面有前菜沙律,汁煮東星班,海膽伊勢海老,A5和牛,和牛炒飯,清酒煮蜆加個甜品,非常豐富。前菜好清新,有唔同既沙律菜加埋帶子肉,食落好開胃,尤其帶子肉好甜好厚肉,正。汁煮東星班,廚師將脆脆既魚皮插係魚肉,唔會被汁浸淋,而家魚肉好滑好實肉,點埋醬汁好好味。海膽汁煮伊勢海老,即係海膽汁龍蝦,海膽汁煮得好creamy,好甘甜,加埋爽口既龍蝦肉,食落甜上加甜,好夾,而且龍蝦肉好多肉汁,好鮮味。擺碟都好靚好有心思。而a5 和牛煎得好香,肉入面好有油脂,好香牛味,而且入面仲係好粉紅色,咬落去好多汁。仲有好飽既和牛炒飯,和牛粒同埋蛋花炒,加上唔同既野菜粒,層次分明。清酒煮蜆,粒蜆肉煮得好嫩,吸收曬清酒味,好正。仲有手製既雪芭,有香濃既芒果味同檸檬味,食到好飽,下次會再試下其他嘢食。
擺碟都好靚好有心思。
清酒煮蜆,粒蜆肉煮得好嫩,吸收曬清酒味,好正。