今日哥哥學校放假,上次考完試成績滿意🥰所以實現佢嘅小小願望❤️就係去搭船過北角,話想去市集食棉花糖,結果完咗🥲佢就話想食卡邦尼意粉🍝近近地去北角匯行下搵下,就見到呢到有呀食物卡邦尼意粉配溫泉蛋哥哥一食呢個就勁開心😚佢話超好食!我都覺得好正💕超creamy,味道岩岩好,有煙肉味~哥哥食得晒成碟意粉🙈佢仲話想食餐前包呢個都有驚喜😱自家製銀魚沙律醬😍法棍包外少脆,包心又暖又軟💕配上沙律醬真係好好食😋鮮蝦哈密瓜沙律啲蝦甜!哈密瓜又甜!成個沙律🥗超fresh ❤️我都覺得自己好健康🤣佢個沙律菜加沙律油真係畫龍點睛🎉椰菜花忌廉湯呢個湯真係….好creamy~食落好滑,紅酒燴牛面頰配薯蓉蔬菜不得不讚!個薯蓉好滑,好似食moose咁!牛面頰本身都好軟淋淋,佢用紅酒燴肉,切出嚟好似一絲絲咁,好香嘅牛肉味食完main course 都覺得好滿足☀️檸檬茶環境原來哥哥想坐岀面望海,但因為驚會落雨,所以我冇俾佢坐岀去。近窗已經有人reserved ,所以我哋坐係呢張,落去先睇恐龍🦕超relax,三五知己食飯傾偈就最岩。

食物

卡邦尼意粉配溫泉蛋
哥哥食得晒成碟意粉🙈佢仲話想食

餐前包
呢個都有驚喜😱自家製銀魚沙律醬😍
法棍包外少脆,包心又暖又軟💕
配上沙律醬真係好好食😋

鮮蝦哈密瓜沙律
啲蝦甜!哈密瓜又甜!成個沙律🥗超fresh ❤️
我都覺得自己好健康🤣佢個沙律菜加沙律油真係畫龍點睛🎉

椰菜花忌廉湯
呢個湯真係….好creamy~食落好滑,

紅酒燴牛面頰配薯蓉蔬菜

不得不讚!個薯蓉好滑,好似食moose咁!
食完main course 都覺得好滿足☀️

檸檬茶

超relax,三五知己食飯傾偈就最岩。