2021-01-16
🇭🇰盛記粥麵·呢間我地之前食嘢嘅時候成日都經過㗎 但係唔知點解佢個門面唔係好令人睇到佢 所以一路都冇食過🤭😂😂見Steven推介呢間幾好食 所以我哋就決定買個外賣試下🤤·北菇滑雞粥$52佢個粥底都幾綿幾好味既 不過就冇話好特別反而佢啲配料超級出色🤤佢個滑雞係真係好滑 而且好多舊 之後佢個北菇雖然得一舊 但係佢係有炆過嘅 炆到好淋好入味 超正 我哋決定下次要就咁嗌一個小食 因為完全唔夠喉😍😈·盛記招牌雲吞麵$35黃沙豬膶腸粉$25佢個麵相對個粥份量就少啲啦 但係佢啲麵都仲係幾彈牙 幾好食既 啲雲吞都唔錯😎之後佢個豬潤腸粉都幾好食 佢個皮都幾薄 不過佢就唔係超滑嗰種 係有少少粗糙感嘅 而且佢勁慷慨 入面超多豬潤 啲豬潤都處理得唔錯 仲係好爽口嘅🤩·#rbyeat#rby港式#rby佐敦·📍佐敦白加士街11號地舖
北菇滑雞粥$52
北菇滑雞粥