2019-08-04
蟹仙海鮮蒸氣鍋📍九龍城龍崗道2-4號地下重點: 新鮮蒸氣火鍋*******平正正海鮮今日收工去九龍城食海鮮,之前通常九龍城都係食泰國菜最近發現好多特色餐廳都唔錯👏🏻👏🏻👏🏻這間主要食蒸氣海鮮火鍋的,網上口碑不錯👍🏻聽服務員介紹餐的時候有提及餐廳老闆做批發所以可以攞到好多平價新鮮海鮮🦞所以餐抵食,天天直接空運到每間店鋪😋好新鮮。二人餐先來蒸海蝦、之後鮑魚、青口、扇貝、龍蝦、蟹、貴妃蚌👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻泰國海蝦都幾大隻又彈牙,點少少豉油已經好夠味。翡翠九孔鮑魚,爽囗吾硬身。青囗都㡬肥美厚肉扇貝味道鮮甜美味。越南貴妃蚌,真係好肥美👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我最喜歡食蟹丶好多膏超級香,D肉又夠甜都幾大隻深海龍躉肉,無骨的龍躉,沒有魚腥味,味道鮮甜。日本大元貝,味道不錯👍🏻鮮甜美味基本上這間餐廳的海鮮是非常新鮮,用蒸的烹調方法,都已經好好食,而且食到海鮮的原味。認真不錯👍🏻有新鮮菜,鍋底下係粥底,裏有海鮮的精華,同豬骨,所以粥好甜。備注👍🏻5粒代表最推介———#kayGorfoodie #foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes
📍九龍城龍崗道2-4號地下
重點: 新鮮蒸氣火鍋
*******
平正正海鮮
今日收工去九龍城食海鮮,之前通常九龍城都係食泰國菜
最近發現好多特色餐廳都唔錯👏🏻👏🏻👏🏻
泰國海蝦都幾大隻又彈牙,點少少豉油已經好夠味。
翡翠九孔鮑魚,爽囗吾硬身。
青囗都㡬肥美厚肉
扇貝味道鮮甜美味。
越南貴妃蚌,真係好肥美👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
我最喜歡食蟹丶好多膏超級香,D肉又夠甜都幾大隻
深海龍躉肉,無骨的龍躉,沒有魚腥味,味道鮮甜。
日本大元貝,味道不錯👍🏻鮮甜美味
備注👍🏻5粒代表最推介
———
#kayGorfoodie #foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #igers #hkig #hkigfood #蟹仙海鮮蒸氣鍋