2020-01-18
老婆話好想食日本餐!就快過年啦⋯⋯順便去銅鑼灣辦年貨!雖然而家大家唔係好重視農曆新年但係我老婆就非常重視!佢覺得農曆新年係一個非常重要嘅節日!一定要買番啲新擺設和飾物放在屋企先至似個新嘅一年!行咗兩個鐘!已經滿載而歸⋯⋯決定搵間日式餐廳🍴開餐😬🍶🍶漁獲浜燒🍶🍶因為老婆話好想食浜燒!佢非常鍾意食海鮮!食浜燒就可以啦⋯⋯可以食到海鮮已原味!😋千秋龍脈 純米大吟釀720ml我和老婆都係飲得之人梗係叫支大啦⋯⋯點知店員話俾我哋聽今日做緊🎉🎉買一送一!🤩嘩🤓好抵喎⋯⋯清酒入口非常香醇!有茉莉花香!仲有蘋果味嘅清香!非常容易入口!適合凍飲!二人前浜燒盛🈴鮑魚來自南非🇿🇦!超大隻!剛剛在魚缸拿上!超級新鮮!大蝦來自越南🇻🇳⋯⋯新鮮彈牙!肉質結實!生蠔丶帶子丶蟹腳來自日本🇯🇵⋯⋯廚師加點清酒和上湯同燒😋帶出生蠔嘅鮮味!飄出燒海鮮嘅香味!忍唔住又飲多兩杯清酒🍶😬柚子雪芭呢個甜品真係非常合時!啱啱用柚子嘅酸味清返口腔!而且味道非常清新!用一個細細的柚子盛載着!好得意😎
行咗兩個鐘!已經滿載而歸⋯⋯決定搵間日式餐廳🍴開餐😬
🍶🍶漁獲浜燒🍶🍶
千秋龍脈 純米大吟釀
720ml
二人前浜燒盛🈴
鮑魚來自南非🇿🇦!超大隻!剛剛在魚缸拿上!超級新鮮!
大蝦來自越南🇻🇳⋯⋯新鮮彈牙!肉質結實!
柚子雪芭