2022-09-09
返工好辛苦,放工好想大吃一頓舒緩壓力。見朋友推薦呢度嘅港式放題,一於試試。120分鐘仼食,包一個主菜,其他燒海鮮冷盤刺身甜品等都係仼攞!第一樣當然係夾咗冰鎮海鮮先啦!凍蟹、黃金螺、藍青口、凍海蝦全部乾淨無沙,值得一讚。日式刺身刺身我食咗三文魚、北極貝、赤貝、帶子、八爪魚。三文魚幾新鮮又無筋;帶子香甜肉厚,係最好食嘅!仲有壽司、冷麵同中華沙律。個蟹子香芒蘋果沙律好有驚喜,味道清新開胃,作為前菜十分合適。燒海鮮係呢餐嘅回本項目!燒蠔、鮑魚、海蝦、黃扇貝、聖子、青口、琵琶蝦、多春魚,全部都好新鮮juicy,鮑魚尤其岀色,十分彈牙!主菜叫咗澳洲肉眼扒(8安士)配燒汁。作為放題,呢間餐廳嘅主菜卻沒有hea做,你睇下佢個擺盤咁靚就知佢幾有心。肉眼封面煎得脆口,咬落去卻是滿口肉汁。另一個主菜鹽焗深海鱸魚亦不馬虎,保持到魚肉嘅嫩滑。普羅旺斯燒春雞亦超岀期望,做到脆薄嘅皮而唔鞋口嘅肉,喺放題來講算係十分不錯。最後用甜品作結。雪櫃仔有大約十種cake,全部一口size,試多幾件也不怕濟。回本之選當然係movenpick 仼食,我都食咗兩盒!本地薑之選可以揀made in hk 喺對面街製嘅雪糕,我食咗港式
另一個主菜鹽焗深海鱸魚亦不馬虎,保持到魚肉嘅嫩滑。
最後用甜品作結。雪櫃仔有大約十種cake,全部一口size,試多幾件也不怕濟。回本之選當然係movenpick 仼食,我都食咗兩盒!本地薑之選可以揀made in hk 喺對面街製嘅雪糕,我食咗港式奶茶味,質地細滑,奶茶味香濃,十分有特色!
總結,作為500蚊都唔洗嘅放題來講,食物質素盡晒力,收碟收得快,服務態度良好,係非常之抵食嘅!