6天前 72 浏览
#观塘 👯‍♀️趁假日, 到长廊走走! 假日除咗行山, 总想望望海, 散散步, 晒下太阳🌞! 前到附近食个优闲午餐, 才有力气走接下来要行嘅路! .🤔之前去食韩烤已经见到呢间餐厅, Half Buffet, 看着不错, 重点系价钱唔贵🤭! 餐厅任处相对高层, 景观开扬, 无压迫感! 💁‍♀️午餐选择多, 🥗沙律吧、🥣餐汤、🧁甜品、🍨雪糕、🍦乳酪、🍉新鲜生果都任食….最重要系, 红白餐🍷酒都任饮….😱😱🥬沙律菜都有5种选择, 再配车厘茄🍅, 青瓜🥒, 粟米🌽等, 仲备有4种酱汁可选! 甜品都唔输蚀, 有3款蛋糕🍰, 豆腐花, 啫喱等, 其中chees cake 最得我欢心, 连唔爱🧀芝士的友人都食咗一件! 而🍨雪糕亦唔系普通的, 系海盐及抹茶! 赞! 💁‍♀️先选主菜: 🐖德国猪手配黑椒汁 $118 ~ 超级好食😱! 猪手大大只, 外皮超香脆, 又唔会好肥! 肉质结实, 唔系雪咗好耐嗰种平价货, 咸咸香香, 十分赞! 👍🥩澳州肉眼扒配蒜蓉汁 $158 ~ 份量都唔少, 仲几厚身! 肉汁丰富, 肉味浓, 如果个蒜蓉汁再浓少少会更好! 😁下之试晚餐!

😁下之试晚餐!

• 德国烧猪手配黑椒汁
2021-04-04 624 浏览
来到长假期,终於可以抖抖气。和男友来到观塘行下街,再去海滨欣赏日落,慢步人生路。傍晚时分,我俩不想行回APM,於是就找找附近餐厅,支持一下本土餐厅吧。观塘虽然多食肆,但我们今天却想找一间可以坐得舒适的,慢慢食慢慢倾计。见到观塘码头附近有间西餐厅叫Give Me 5,正好符合我们的条件,那就一起过去Give me 5吧。上到工厦5楼,见到Give me 5有着自助餐排面的环境,门口摆放着冻海鲜,以及沙律吧的食物,已经令人进入状态。Give me 5 的餐桌摆设得非常舒适,靠窗有大量「卡位」,而且部分亦可以享受到海景的景色,如果作庆祝用途确实是一个好选择。除此之外,餐厅还免费提供桌球枱和镖机,可以让食客一边食一边玩,非常过瘾。餐厅晚市有两个餐牌,第一就是半自助的,第二就是二人套餐。见到Give me 5 的二人套餐正在做6折优惠,加上我和朋友不算非常肚饿,衬着有折扣优惠,那就点了一份两人套餐。◍ 1. 餐汤、餐饱套餐首先来了每人一份餐汤和餐饱。今晚的餐汤为罗宋汤,非常足料,可以食到牛肉,而且饮落有少许辣味,非常醒胃。◍ 2. 烟三文鱼沙律沙律份量足够供两人食用,而烟三文鱼亦切得相当厚身,绝
◍ 1. 餐汤、餐饱
餐汤、餐饱
是日餐汤
餐饱
◍ 2. 烟三文鱼沙律
沙律份量足够供两人食用,而烟三文鱼亦切得相当厚身,绝不吝啬。先食一下沙律清新一下,之後再迎接main course 及pasta。
◍ 3. 澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁
四款主菜分别有鱼、鸡、猪、牛,任均选择。作为牛扒爱好者的我,二话不说就选了肉眼扒,点了7成熟。肉眼扒还配上薯蓉、两块紫薯片、沙律茶及芦笋作配菜。切一下肉眼,没有血水渗出,而肉质依然保持肉红色,正是7成熟的感觉。先嚐一口没有点野菌汁,其牛味非常浓郁,而且并不韧口,软硬适中,肉眼的牛香味非常有惊喜,我认为来货品质应有相当水准。既然肉眼扒有着丰富的牛味,那不多点上野菌汁亦是可以,自由选择口味。
◍ 4. 意大利西西里茄酱意大利粉伴脆炸软殻蟹
男友在3个pasta中选了软殻蟹意大利粉,相当有眼光。意粉上桌时香烟飘飘,未食已经闻到其香气。先将其均匀搞拌,意粉充分吸收了蕃茄酱的香味,之後再嚐一口软殻蟹,与其名称一样,其脆炸感十足,非常香口,实在将整份意粉昇华到下一个层次。
意大利西西里茄酱意大利粉伴脆炸软殻蟹
◍ 5. 餐饮 (Lemon tea)
二人套餐的餐饮除了基本的Coffee/ Tea之外,其实还可以选择自助餐一款的非酒精饮料,即是饮品柜内选一款。不过我们依旧点了冷、热的柠檬茶,像是比较合乎西餐的味道。
Lemon Tea
◍ 6. 精选甜品
最後一道为是日精选甜品,为每人一份抹茶雪糕及Tiramisu。特别要称赞Tiramisu,其芝士味非常香浓,并不是那些一般货色,甜甜的甜品就为今晚的二人餐画上句号。
精选甜品
Give me 5 的环境、食物质素,以及员工的服务态度都是一流,我绝对会将它放入我的庆祝餐厅的名单当中,如果可以预留海景的window table 就会更加好。
2021-04-03
餐汤、餐饱
是日餐汤
餐饱
Lemon Tea
精选甜品
2021-03-08 1973 浏览
寻晚同左屋企人去观塘呢间give me 5食dinner,见到啲二人套餐几抵食,就叫左个二人套餐啦。二人套餐有一款沙律、两碗餐汤同餐包、一份main course、一份pasta、两份甜品同埋两杯餐饮,都只系$377(未计加一),计加一之後$440,都几抵食。🥣餐汤系紫薯汤,忌廉味比较重。🥖餐包唔错,外脆内软。🥗鲜虾杂菜沙律都好大碟下,超多沙律菜。有四只鲜虾。🐷美国斧头猪扒配玉米糕伴苹果蓉黑醋酱斧头猪扒煮得几软淋,口感仲有少少弹牙。食落肉味几重。苹果蓉黑醋酱几好味,好清新。我以为玉米糕入面系一粒粒嘅粟米粒,但原来唔系。玉米糕口感几有趣,食落都几重牛油味。伴菜方面仲有薯蓉、紫薯片同埋沙律菜。🦀意大利西西里茄酱意大利粉伴脆炸软壳蟹软壳蟹好食,都几大只,咬落去仲有肉汁。意大利粉本身以为会系普通嘅茄酱烩意粉,点知原来炒得好香,炒意粉几好食。呢个有惊喜。🍨甜品甜品系Blueberry Cheesecake配芒果味雪糕,每人都有一份。雪糕嘅芒果味几香,同埋好大球。Cheesecake都几好食。呢到环境就真系坐得几舒服。今次又食到好饱,到底几时先可以开始减肥?

🥣餐汤
系紫薯汤,忌廉味比较重。

🥖餐包
唔错,外脆内软。

🥗鲜虾杂菜沙律
都好大碟下,超多沙律菜。有四只鲜虾。

🐷美国斧头猪扒配玉米糕伴苹果蓉黑醋酱

🦀意大利西西里茄酱意大利粉伴脆炸软壳蟹

🍨甜品

2021-03-07
  • 美国斧头猪扒配玉米糕伴苹果蓉黑醋酱
2020-12-10 3858 浏览
今年生日受疫情影响下改咗喺十二月禁晚巿堂食嘅前一日庆祝。虽然疫情反覆,不过酒店自助餐喺临近圣诞都比较多人,所以今年拣咗呢间位於观塘嘅半自助餐厅食生日饭。我哋订18:30,准时到达,嚟到餐厅,大概四至五枱嘅客人。除咗主菜,外面有沙律,汤, 冷盘海鲜,少量甜品,饮品可以自取,而另一边有即烧食物。食物质素多数都唔错,由其系即烧海鲜。职员好勤力收碟,又有礼貌。餐厅空间感算阔落,仲有两部镖机,仲有一张桌球枱,细食食唔到两个钟嘅朋友仔可以喺嗰边玩吓。主菜:波尔多红酒烩羊膝配传统主菜,羊膝好淋,羊肉带有少少羊骚味,汁就无特别,份量几满意㗎。澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁,7成熟嘅肉眼对我嚟讲熟咗啲,肉味都几浓。自助食物:青口细只,有啲乾身,鲜味欠奉。翡翠螺有沙,一般。虾同蟹都新鲜好味。沙律吧。中式汤:莲藕章鱼煲绿豆汤。即烧海鲜:除咗有啲烧完缩得太犀利外,大部份都新鲜,味道唔错,由其系鲍鱼同埋蚝。甜品种类少。雪糕有6款。除咗冇酒精饮品外,自助饮品柜有麦啤自取,另外可以加$98任饮红白酒。
今年生日受疫情影响下改咗喺十二月禁晚巿堂食嘅前一日庆祝

主菜:

自助食物:
青口细只,有啲乾身,鲜味欠奉。
翡翠螺有沙,一般。
虾同蟹都新鲜好味

沙律吧。
中式汤:莲藕章鱼煲绿豆汤。

即烧海鲜:

甜品种类少。

雪糕有6款

2020-12-09
庆祝纪念
2021-04-15 0 浏览
行完山之黎紧系要食野啦😌😌行完沈云山系附近搵左间野食呢间晚市只有放题架 同埋以下呢个二人set! ($440 连加一服务费) 蓝莓芝士饼配雪糕球 有两款雪糕球 一款系抹茶味 另一款系芋头味🍦🍧抹茶味比较浓味d 芋头味比较清d 件蓝莓芝士饼好食帆立贝黑松露野菌意大利饭份量好足够 好多菌类 当中个帆立贝好食💕法式烧春鸡配炸薯角及露丝码莉汁有半只烧春鸡 有少少柠檬🍋味 个配搭好特别🤣 有红豆 有咸芝士 薯仔 同小红茄鲜虾杂菜沙律虾肉几爽口 菜配搭洋葱令其带有少少甘味Give Me 5 (观塘)观塘鸿图道90号5楼
行完山之黎紧系要食野啦😌😌

有半只烧春鸡 有少少柠檬🍋味
个配搭好特别🤣 有红豆 有咸芝士 薯仔 同小红茄

鲜虾杂菜沙律
虾肉几爽口 菜配搭洋葱令其带有少少甘味

Give Me 5 (观塘)
观塘鸿图道90号5楼
好耐无食过brunch🍽 Weekend要好好哋休息吓食好西😉呢度午市套餐提供自助沙律吧🥗各款蔬菜酱汁任君选择,当日番茄仔好新鲜清甜,我都食咗好多🤪当日餐汤系罗宋汤,可以配埋蒜蓉包一齐食🥖仲有红白酒任饮🍷·<澳洲肉眼扒(8 oz)配烧蒜汁> ʜᴋᴅ 158肉眼扒唔算厚身,不过中间部位都做到medium🥩比较惊喜系佢表面煎得好焦脆但又不乏肉汁,令牛扒变得更香口,呢个就系梅纳反应⁉️薯条新鲜炸起好香脆🍟·<野菌蟹肉蟹籽蟹棒忌廉汁烩意大利粉> ʜᴋᴅ 108有齐蟹肉蟹籽蟹棒三样嘢!一次满足三个愿望㗎😜一上枱就闻到好浓海鲜味,食慾大增🦀忌廉汁非常creamy顺滑,均匀地沾喺意粉上🥛意粉份量好多,觉得有1.5人份🤪大份量嘅意粉配creamy嘅忌廉汁,坚饱食唔晒🤰🏻·除咗沙律任食之外,连生果、甜品同雪糕都系all you can eat㗎🤩当日嘅哈密瓜好甜🍈蛋糕切到细细件可以试晒啲味🍰雪糕作为一餐饭嘅总结真系perfect🍦·以呢个价位有自助沙律吧同主菜算几抵食😋餐厅环境好大,坐得舒服,仲可以打桌球🎱同掟飞镖

<澳洲肉眼扒(8 oz)配烧蒜汁> ʜᴋᴅ 158

<野菌蟹肉蟹籽蟹棒忌廉汁烩意大利粉> ʜᴋᴅ 108

观塘《Give Me 5》-性价比超高的半自助餐+红白酒任饮🥂餐厅位於观塘工厦里,中午时段人流蛮多的,幸好座位宽敞坐得很舒适,餐厅还有桌球和飞标机,有兴趣可以玩玩。一个set的价钱,除了主菜还有沙律吧🥗、餐汤、甜品、水果、雪糕🍨任食,竟然连红白酒都可以任饮🤩这天的餐汤是莲藕鱆鱼排骨汤,很足料👍🏻德国猪手配黑椒汁:猪手外皮焗得超香脆,咬下去有卡滋卡滋的声音🤩猪皮够爽口,肉质也够鲜嫩😋薯条炸得金黄色,份量不少,厚切所以好有口感澳洲肉眼扒(8安士)配烧蒜汁:肉眼扒🥩份量也很多的,女生可能会吃不完,扒煎得不错,没有雪藏味甜品柜有啫喱、多款小蛋糕、雪糕、乳酪和豆腐花都有。每款都份量不大,可以多试几款,全都很好吃👍🏻《Give Me 5》📍观塘鸿图道90号5楼

这天的餐汤是莲藕鱆鱼排骨汤,很足料👍🏻

《Give Me 5》
📍观塘鸿图道90号5楼
2021-03-26 268 浏览
星期五收工想揾间餐厅、好好地同老公撑下枱脚……老公揾左呢间楼上餐厅。环境:装修以海洋为主题宽敞舒适。餐厅的其中一角仲有 pool桌球同飞标,好啱一班人玩!食物:我哋叫左个两人餐。原本抱着一试的心态,没有太高的期望。点知一食,食物质素有惊喜。餐汤罗宋汤好好味、足料、有牛肉粒粒!头盘:三文鱼沙律上碟排得好靓!有朵三文鱼花花、卖相靓得嚟、啲菜都好爽口新鲜、芝麻沙律酱不会过多刚刚好。赞!主菜: 我谂紧食牛扒定斧头猪扒,餐厅经理Bernard推介猪扒……我地姑且一试。上碟卖相有酒店质素,好有heart的配菜衬色得嚟又配合唔同口感(脆炸薯片加香滑薯容加煎香的aparagus)。猪扒一切非常嫩,一啲都唔似平时猪扒果种又鞋又乾的手感。第一啖,腌非常入味,煎到啱啱熟,一啲都唔硬,简直系牛一般的猪!😍……第二啖,配埋橱师准备的苹果容汁,直头哗一声!第二款主菜我地拣左软壳蟹西西里意粉。看似平平无奇,意粉汁的香料同调味好令人地意外……非常入味。连平时唔喺好中意红汁意粉的老公都餐後的甜品同餐茶也不马虎!看相……服务: 餐厅经理好好服务、好好笑容又健谈。成餐饭食得又轻松又好味……总括嚟讲物超所值!

餐後的甜品同餐茶也不马虎!看相……

服务: 餐厅经理好好服务、好好笑容又健谈。

成餐饭食得又轻松又好味……

总括嚟讲物超所值!

西餐
2021-03-26
  • 炸软壳蟹烟肉卡邦尼意大利粉
  • 美国斧头猪扒配玉米糕伴苹果蓉黑醋酱
  • 罗宋汤
2021-03-25 244 浏览
朋友话呢到又有得食又有得玩(飞镖机),於是就嚟左呢到食lunch! 入到嚟,空间超阔落,有劲多枱,分分钟坐到6、70人(非常粗略估计)。而且,见到menu即刻吓亲,因为一百蚊松啲有主食搭嘢饮已经好抵,仲要包沙律吧、餐汤、水果、甜品、雪糕,甚至连红白酒都有,实在令人难以置信!迫不及待,出去拣嘢食~因为唔好蔬菜(平时都好少食菜,惭愧惭愧),所以只滋嚐一下沙律~都几多配料同酱汁拣,都唔错,算新鲜~呢碟鸭胸南瓜risotto真心要赞,南瓜汁本身好creamy,畀人一种温暖甜美嘅感觉;但意大利饭一啲都唔冧,算硬身,食落好有口感,明明两样嘢都几唔同,但搭埋又出奇地正;而鸭胸都好烟韧好嫩口,认真高质!!!又试下啲酒~算比较甜,kick kick哋,但系咁嘅价钱都算系咁~由一点令食到两点九,职员话要清场,所以食咗一个钟到就走啦~冇机会玩到飞镖,唯有下次再嚟玩啦~

2021-03-20
2021-03-20 276 浏览
今日去咗观塘 Give Me 5 食lunch,最锺意呢度有自助沙律吧,任食沙律, 水果, 雪糕 ,甜品,红白酒都系任饮。价钱百几蚊一位,食到饱饱,真系非常抵。宜家餐厅做紧9折,变相免加一。一开始可以先饮碗汤,食下沙律。我最锺意鸭胸沙律,鸭胸好香好滑。我哋主菜拣咗法式香草羊架配露丝玛莉汁,同埋澳洲肉眼扒8安士配烧蒜汁。羊架同肉眼扒嘅肉质都几好,肉味浓郁。 甜品种类好多,有啫喱,4款蛋糕,仲有豆腐花同雪糕。佢地嘅白酒都好好饮,好抵呀,有酒饮😍环境好阔落,坐喺窗边望观塘河景,好开扬 ,好relax嘅星期六❤️

价钱百几蚊一位,食到饱饱,真系非常抵。

宜家餐厅做紧9折,变相免加一。

羊架同肉眼扒嘅肉质都几好,肉味浓郁。

甜品种类好多,有啫喱,4款蛋糕,仲有豆腐花同雪糕。

佢地嘅白酒都好好饮,好抵呀,有酒饮😍

2021-03-20
  • 沙律吧
2021-03-20 177 浏览
位於观塘鸿图道的GIVE ME 5~我们试咗佢嘅晚市二人套餐!同场其实都有半自助晚餐㗎见到呢个牌就知道餐厅喺呢度啊!我哋今日就拣咗呢个套餐~只系三百几蚊~另加一服务费先上咗餐包 份量略少味道偏淡~冇吓侧边仲有自助餐枱 同场都有其他人食紧半自助餐!西西里番茄酱意大利粉仲有脆炸软壳蟹!不得不赞吓佢哋个汁同埋啲红椒非常之配~烧春鸡~非常入味有淡淡的柠檬香餐後甜品~有绿茶同埋香芋雪糕 个人就觉得绿茶味比较好味不妨享用埋佢哋嘅娱乐设施先再走啊~
位於观塘鸿图道的GIVE ME 5~
我们试咗佢嘅晚市二人套餐!
同场其实都有半自助晚餐㗎

见到呢个牌就知道餐厅喺呢度啊!

我哋今日就拣咗呢个套餐~

只系三百几蚊~另加一服务费

先上咗餐包 份量略少味道偏淡~

冇吓侧边仲有自助餐枱 同场都有其他人食紧半自助餐

西西里番茄酱意大利粉仲有脆炸软壳蟹!
不得不赞吓佢哋个汁同埋啲红椒非常之配~

烧春鸡~非常入味有淡淡的柠檬香

餐後甜品~有绿茶同埋香芋雪糕 个人就觉得绿茶味比较好味

不妨享用埋佢哋嘅娱乐设施先再走啊~
2021-03-17 119 浏览
Give Me 5 @ Kwun tong - 六折享用二人套餐⁉️好耐冇同男朋友出街食晚餐 知道最近观塘哩一间西餐厅推出特别二人套餐 仲有六折优惠!即刻想要试试佢👍🏻距离地铁站大概7-8分钟 唔算好远 唔难搵 环境非常阔落 台与台之间有充足距离 装修有港式西餐厅嘅感觉 职员有礼貌 整体感觉唔错🙌🏻Special set dinner for 2 person $440 ($377+10%)·Smoked salmon salad 好大份 烟三文鱼卷成🌹嘅形状 卖相讨好 而且口感结实 生菜爽脆 都算新鲜👍🏻·Daily soup - Borscht罗宋汤酸酸甜甜 配料多 略嫌多油 饮落好腻口🙌🏻·Australia Rib Eye Steak (8oz) with Wild Mushroom 我地叫左medium但系食落似medium rare 可以熟翻少少 油脂分布平均 肉质软嫩而且充满肉汁 绝对对得住佢个价👍🏻野菌汁颇香浓 唔会盖过牛嘅鲜味👍🏻·Italian Style Sicilian Sauce Spaghetti with Fried Soft Shell Crab 成餐最有

蒜蓉包

·Smoked salmon salad

·Daily soup - Borscht
罗宋汤酸酸甜甜 配料多 略嫌多油 饮落好腻口🙌🏻
罗宋汤

澳洲肉眼扒(8  安士)配野菌汁

成餐最有惊喜系哩一碟意粉 软壳蟹炸粉厚薄适中 咬落香脆可口 仲好多肉同有蟹膏!意粉软硬度刚刚好 配合酸酸甜甜嘅西西里酱更开胃 好快就清左成蝶👍🏻
软壳蟹西西里酱意大利粉

·Blueberry Cheesecake with mango ice cream
正常发挥 芝士蛋糕切件甜而不腻 芒果蛋糕充满果香 阵味唔会好假🙌🏻
蓝莓芝士蛋糕配芒果蛋糕

·Iced lemon tea
正常发挥 冻柠茶用嚟解腻真系唔错 糖水放开上 可自行调节甜度👍🏻
冻柠茶

• 芝士饼配雪糕
  • 炸软壳蟹烟肉卡邦尼意大利粉
  • 澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁
2021-03-14 191 浏览
< 𝓖𝓲𝓿𝓮 𝓜𝓮 5 >位於观塘鸿图道, 主打西式fusion菜式。ˢᵖᵉᶜⁱᵃˡ ˢᵉᵗ ᴰⁱⁿⁿᵉʳ ᶠᵒʳ ᵀʷᵒ ᴾᵉʳˢᵒⁿ $³⁷⁷ ⁽⁺¹⁰%⁾ᴾʳᵃʷⁿ ˢᵃˡᵃᵈ前菜为鲜虾杂菜沙津🦐🥗俾啲神秘感大家, 想象一下可以几好食☺️ᴰᵃⁱˡʸ ˢᵒᵘᵖ南瓜汤配上蒜蓉包🎃🥣🍞餐汤偏淡, 而蒜蓉包有啲淋身, 如果餐汤可以调味浓啲, 以及餐包再脆多少少会比较好。ᴬᵘˢᵗʳᵃˡⁱᵃ ᴿⁱᵇ ᴱʸᵉ ˢᵗᵉᵃᵏ ⁽⁸ᵒᶻ⁾ ᵂⁱᵗʰ ᵂⁱˡᵈ ᴹᵘˢʰʳᵒᵒᵐ荣誉为全场最好食, 肉眼扒都算锁住肉汁🥩不过个人觉得配野菌汁有少少唔太夹。ᵂⁱˡᵈ ᴹᵘˢʰʳᵒᵒᵐ ᴿⁱˢᵒᵗᵗᵒ ᵂⁱᵗʰ ᴮˡᵃᶜᵏ ᵀʳᵘᶠᶠˡᵉ & ˢᶜᵃˡˡᵒᵖˢ整体味道还可以, 不过啲野菌食落系中式菇🍄所以配上意大利饭唔太夹, 同埋意大利饭能够煮耐少少会更好。ᴰᵉˢˢᵉʳᵗ ᴾˡᵃᵗᵗᵉʳ精选甜品为雀巢雪糕再配蓝莓芝士蛋糕🍨🥧ᶜᵒᶠᶠᵉᵉ ᴼʳ ᵀᵉᵃ拣咗冻柠茶同埋冻柠水, 味道偏淡, 当饮水系健康之选🙌

ᴾʳᵃʷⁿ ˢᵃˡᵃᵈ

ᴰᵃⁱˡʸ ˢᵒᵘᵖ

ᴰᵉˢˢᵉʳᵗ ᴾˡᵃᵗᵗᵉʳ
精选甜品为雀巢雪糕再配蓝莓芝士蛋糕🍨🥧

ᶜᵒᶠᶠᵉᵉ ᴼʳ ᵀᵉᵃ
拣咗冻柠茶同埋冻柠水, 味道偏淡, 当饮水系健康之选🙌
2021-03-13
2021-03-12 113 浏览
呢间餐厅吸引在窗外风景,沙律吧,红白酒任饮,每位都系$100头落楼呢次冇影太多相,但系佢真系好多嘢食架,先讲沙律吧:。罗宋汤,蒜蓉包。罗马生菜,紫椰菜,紫珊瑚菜,翡翠苗。车厘茄,粟米,青瓜,包粒,提子乾,芝士粉。千岛汁,凯撒汁,法汁,油醋汁,意大利黑醋。薯仔沙律,鸡肉蛋沙律,凉拌木耳,麻辣莲藕选择多,麻辣莲藕超出色,唔太辣唔太咸,莲藕依然爽脆沙律吧果边仲有红白酒自取,虽然系平野,不过叫做午聚饮返几杯已经回本主菜拣左63度温泉蛋肉酱意粉$98,蛋过熟,不过冇所谓,肉酱唔够,所以乾身左啲,味道就好够鸡扒南瓜意大利饭$108就无得顶,饭粒分明,冇煮到烂饭咁,调味都系好足,鸡扒外脆内嫩又多汁呢次连甜品都食唔落,不过有好多选择,蛋糕几款,红黄绿紫啫喱杯,百X豆腐花,乳酪,生果,雪糕,样样齐主菜个价已经包晒,真系冇得弹

呢次冇影太多相,但系佢真系好多嘢食架,先讲沙律吧:
。罗宋汤,蒜蓉包
。罗马生菜,紫椰菜,紫珊瑚菜,翡翠苗
。车厘茄,粟米,青瓜,包粒,提子乾,芝士粉
。千岛汁,凯撒汁,法汁,油醋汁,意大利黑醋
。薯仔沙律,鸡肉蛋沙律,凉拌木耳,麻辣莲藕
选择多,麻辣莲藕超出色,唔太辣唔太咸,莲藕依然爽脆

主菜个价已经包晒,真系冇得弹
2021-03-09