532
31
29
等级4
153
0
2022-01-08 3602 浏览
赶得切系禁堂食前试下呢间观塘既半自助餐,佢半自助吧既野食都算多,最想试既原因系佢有即制串烧档,有唔同既海鲜🤩出面自助吧有啲前菜、冰镇海鲜、串烧、甜品同饮品可以拎,冰镇海鲜有冻蟹、皇冠螺、青口同冻海虾,小编几锺意佢既蟹同螺,蟹肉唔会霉,螺肉爽口弹牙,有海水味🤗另外有啲沙律菜同餐汤可以任拎,菜都几新鲜,有个corner系有专人系度烧海鲜同串烧,海鲜有唔同款式,上面会铺左啲蒜蓉,都食左成3转,推介既有鲍鱼、大蚬、元贝、牛丸、芝士肠同鸡翼,呢度仲有沙嗲酱同麻辣酱可以点,岩哂锺意食浓味啲既朋友仔😜每人可以点一个主菜,嗌左纽西兰烤羊西冷配香草酱同澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁,羊扒都几大块,叫左七成熟,一啲都唔膻,羊肉好软淋,配埋香草酱食好夹,侧边仲有啲茄汁配菜,而肉眼扒肥瘦均匀,牛味香浓,冇筋唔韧,熟度都岩岩好😎甜品柜有多款糕点同蛋糕,有椰汁红豆糕、马豆糕、芝士蛋糕、绿茶蛋糕等等,味道都唔错😍仲有Movenpick雪糕任食😝价钱:$328 (另加一)
更多
赶得切系禁堂食前试下呢间观塘既半自助餐,佢半自助吧既野食都算多,最想试既原因系佢有即制串烧档,有唔同既海鲜🤩
374 浏览
1 赞好
0 留言
396 浏览
1 赞好
0 留言



46 浏览
0 赞好
0 留言

122 浏览
0 赞好
0 留言
出面自助吧有啲前菜、冰镇海鲜、串烧、甜品同饮品可以拎,冰镇海鲜有冻蟹、皇冠螺、青口同冻海虾,小编几锺意佢既蟹同螺,蟹肉唔会霉,螺肉爽口弹牙,有海水味🤗


26 浏览
1 赞好
0 留言
30 浏览
0 赞好
0 留言
24 浏览
0 赞好
0 留言
另外有啲沙律菜同餐汤可以任拎,菜都几新鲜,有个corner系有专人系度烧海鲜同串烧,海鲜有唔同款式,上面会铺左啲蒜蓉,都食左成3转,推介既有鲍鱼、大蚬、元贝、牛丸、芝士肠同鸡翼,呢度仲有沙嗲酱同麻辣酱可以点,岩哂锺意食浓味啲既朋友仔😜


33 浏览
0 赞好
0 留言
25 浏览
0 赞好
0 留言

每人可以点一个主菜,嗌左纽西兰烤羊西冷配香草酱同澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁,羊扒都几大块,叫左七成熟,一啲都唔膻,羊肉好软淋,配埋香草酱食好夹,侧边仲有啲茄汁配菜,而肉眼扒肥瘦均匀,牛味香浓,冇筋唔韧,熟度都岩岩好😎

32 浏览
0 赞好
0 留言

86 浏览
0 赞好
0 留言
甜品柜有多款糕点同蛋糕,有椰汁红豆糕、马豆糕、芝士蛋糕、绿茶蛋糕等等,味道都唔错😍仲有Movenpick雪糕任食😝

18 浏览
1 赞好
0 留言


价钱:$328 (另加一)
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$360 (晚餐)
推介美食
  • 澳洲肉眼扒配野菌汁
等级4
154
0
Lunch Time时间黎到观塘码头附近 品嚐左一个半自助餐 最锺意成个环境开扬望到海景 装修华丽 环境食物都深深爱上#自助吧超多选择既自助吧 由前菜沙律到甜品餐酒连水果都一应俱全 过十种沙律配菜配搭 连酱汁都细分好几种酱汁 新鲜得黎非常丰富又有汤品选择 最惊喜真系有红白餐酒可以任意细味品嚐连雪糕都可以任食 特别推介玄米茶味既雪糕 超浓郁茶味值得一试再试 另外甜品仲有唔同类型既芝士蛋糕 Cheese Cake香滑可口 仲有儿时回忆既啫喱、豆腐花选择简简单单一个自助吧都令我非常喜欢主食方面#深海石斑配香草忌廉汁炸得外皮香脆 内面鱼肉肉质嫩滑 真心食得出深海鱼既味道 仲有焗薯同蕃茄配搭 完整一道主食#烧羊架配烤时令蔬菜选择左羊架7成熟 肉质口感刚刚好 一咬就断非常之嫩滑 淡淡羊既油香味非常吸引 同样都系以焗薯做配菜 不错配搭整体黎讲环境满分 价钱方面百零蚊既价格可以享受自助吧红白酒任饮 沙律菜任食都已经觉得抵 性价比极高 值得一试😍Give Me 5📍观塘鸿图道90号5楼
更多
Lunch Time时间黎到观塘码头附近 品嚐左一个半自助餐 最锺意成个环境开扬望到海景 装修华丽 环境食物都深深爱上

#自助吧
超多选择既自助吧 由前菜沙律到甜品餐酒连水果都一应俱全 过十种沙律配菜配搭 连酱汁都细分好几种酱汁 新鲜得黎非常丰富

又有汤品选择 最惊喜真系有红白餐酒可以任意细味品嚐
连雪糕都可以任食 特别推介玄米茶味既雪糕 超浓郁茶味值得一试再试

另外甜品仲有唔同类型既芝士蛋糕 Cheese Cake香滑可口 仲有儿时回忆既啫喱、豆腐花选择

简简单单一个自助吧都令我非常喜欢

主食方面
#深海石斑配香草忌廉汁
炸得外皮香脆 内面鱼肉肉质嫩滑 真心食得出深海鱼既味道 仲有焗薯同蕃茄配搭 完整一道主食

#烧羊架配烤时令蔬菜
选择左羊架7成熟 肉质口感刚刚好 一咬就断非常之嫩滑 淡淡羊既油香味非常吸引 同样都系以焗薯做配菜 不错配搭

整体黎讲环境满分 价钱方面百零蚊既价格可以享受自助吧红白酒任饮 沙律菜任食都已经觉得抵 性价比极高 值得一试😍

Give Me 5
📍观塘鸿图道90号5楼
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
8
0
2022-05-18 0 浏览
位於观塘平价半自助餐☺️☺️今次同几位朋友一齐到餐厅食午餐,餐厅食物种类多😍有pizza🍕、意粉🍝等等,自助区有甜品、沙律菜、西汤、水果,味道不错👍👍环境舒适,适合同朋友倾计轻松下~
更多
位於观塘平价半自助餐☺️☺️今次同几位朋友一齐到餐厅食午餐,餐厅食物种类多😍有pizza🍕、意粉🍝等等,自助区有甜品、沙律菜、西汤、水果,味道不错👍👍环境舒适,适合同朋友倾计轻松下~
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
等级4
209
0
2022-05-15 0 浏览
观塘工厦有间对海既西餐厅,环境好悠闲。食完野仲可以玩桌球🎱、掟飞镖,系一家人、情侣、朋友聚餐既好地方!🍴法式野菌烤鸡卷配墨汁:鸡卷外皮香脆,中间包着杂菌,配埋墨汁好惹味😋🍴纽西兰羊西冷配香草🌿酱:羊架7成熟,羊味浓郁。🍴冷盘:有冻虾🦐、海螺🐚和青口,虾同海螺几新鲜爽口!🍴烧猪腩、牛扒:烧猪腩皮好脆,肉有猪油香。牛扒则肉嫩够新鲜。两款都要encore 👍🏻🍴串烧:种类多,有扇贝、烧蚝、墨鱼🦑等等🍴甜品:有纽约芝士蛋糕、柠🍋芝士蛋糕、抹茶🍵芝士、黑加仑蛋糕等等,仲有movenpick 雪糕添。🍴饮品:汽水、凉茶、红酒🍷都有。小妹拣左日本麦啤🍻,唔苦涩好易入口,送串烧一流!味道:🔅🔅🔅🔅新鲜:🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅卫生:🔅🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅🔅(5🔅为满分)
更多

观塘工厦有间对海既西餐厅,环境好悠闲。食完野仲可以玩桌球🎱、掟飞镖,系一家人、情侣、朋友聚餐既好地方!


🍴法式野菌烤鸡卷配墨汁:鸡卷外皮香脆,中间包着杂菌,配埋墨汁好惹味😋


🍴纽西兰羊西冷配香草🌿酱:羊架7成熟,羊味浓郁。


🍴冷盘:有冻虾🦐、海螺🐚和青口,虾同海螺几新鲜爽口!


🍴烧猪腩、牛扒:烧猪腩皮好脆,肉有猪油香。牛扒则肉嫩够新鲜。两款都要encore 👍🏻


🍴串烧:种类多,有扇贝、烧蚝、墨鱼🦑等等


🍴甜品:有纽约芝士蛋糕、柠🍋芝士蛋糕、抹茶🍵芝士、黑加仑蛋糕等等,仲有movenpick 雪糕添。


🍴饮品:汽水、凉茶、红酒🍷都有。小妹拣左日本麦啤🍻,唔苦涩好易入口,送串烧一流!


味道:🔅🔅🔅🔅
新鲜:🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅🔅
卫生:🔅🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅🔅
(5🔅为满分)
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
2
0
2022-05-11 46 浏览
这里环境舒适,早到可以选择靠窗卡位,有红白酒任饮,可惜汽水要加钱每罐计,幸好每份餐都包一杯饮品,而且价钱亦抵食,有沙律,中汤,甜品,雪糕和水果任饮任食,个人喜欢今日中汤霸王花红萝卜煲猪骨,沙律酱亦有4款我比较喜欢泰式酸汁和凯撒沙律酱,德国咸猪手脆口一定要热食,凉了没那麽脆可是肉质有少许乾,配薯块有小小辣亦有附上一小杯酱汁,朋友就吃油鸭脾,鸭脾小小脆口亦有肉汁,配菜有德国肠偏柴,薯块亦比较淡味一定要加酱,整体来说10分满分,我会给8分!
更多
这里环境舒适,早到可以选择靠窗卡位,有红白酒任饮,可惜汽水要加钱每罐计,幸好每份餐都包一杯饮品,而且价钱亦抵食,有沙律,中汤,甜品,雪糕和水果任饮任食,个人喜欢今日中汤霸王花红萝卜煲猪骨,沙律酱亦有4款我比较喜欢泰式酸汁和凯撒沙律酱,德国咸猪手脆口一定要热食,凉了没那麽脆可是肉质有少许乾,配薯块有小小辣亦有附上一小杯酱汁,朋友就吃油鸭脾,鸭脾小小脆口亦有肉汁,配菜有德国肠偏柴,薯块亦比较淡味一定要加酱,整体来说10分满分,我会给8分!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2022-05-09
用餐途径
堂食
人均消费
$135 (午餐)
推介美食
  • 沙律吧
  • 德国烧猪手伴黑椒汁
  • 餐汤
等级4
317
0
估唔到观塘有一家过千尺间咁大嘅餐厅。餐厅坐位舒服 经订位多数有窗口座 望观塘绕道 亦宥部分可以望海景服务亦不错 收碟上菜都好快 而且细心讲解菜色另外餐厅除了有自助餐食外 仲有桌球🎱同掟镖机🎯 可以减下压 约埋一班朋友黎食饭玩乐 就一流🌉🌉听闻晚市 有多款冰镇海鲜、即烧和牛、烧蚝、串烧等仲有烤羊西冷、煎鲈鱼柳等6款主菜选择甜品方面同午餐相约 有雪糕同精致糕点任拣饮品方面 有红或白酒任饮 可以回本了..Lunch Semi-Buffet餐牌有11款主菜 价钱由$88 - $168不等当日叫了 🐂🐂澳洲肉眼扒(8安士)配烧汁 ($168) 及 🐖🐖美式BBQ 烧猪助骨 $118配菜有红萝卜 薯仔 白菜 豆角等等2款肉都唔错 烧汁同牛扒夹味 5成熟呈粉粉嫩嫩烧猪骨入味 松软 而自助沙律区 多菜同沙律 🥗亦有多款酱汁同配料 配搭餐汤为中式汤 🥣好住家feel当然唔少得甜品区整体甜品都中规中矩桂花糕都几清香 其他甜品都唔差有豆腐花食~最後完结前 当然要食返杯雪糕
更多

估唔到观塘有一家过千尺间咁大嘅餐厅。
餐厅坐位舒服 经订位多数有窗口座 望观塘绕道 亦宥部分可以望海景
服务亦不错 收碟上菜都好快 而且细心讲解菜色
另外餐厅除了有自助餐食外 仲有桌球🎱同掟镖机🎯
可以减下压 约埋一班朋友黎食饭玩乐 就一流
🌉🌉听闻晚市 有多款冰镇海鲜、即烧和牛、烧蚝、串烧等
仲有烤羊西冷、煎鲈鱼柳等6款主菜选择
甜品方面同午餐相约 有雪糕同精致糕点任拣
饮品方面 有红或白酒任饮 可以回本了
.
.
Lunch Semi-Buffet餐牌有11款主菜 价钱由$88 - $168不等
当日叫了 🐂🐂澳洲肉眼扒(8安士)配烧汁 ($168) 及 🐖🐖美式BBQ 烧猪助骨 $118
配菜有红萝卜 薯仔 白菜 豆角等等
2款肉都唔错 烧汁同牛扒夹味 5成熟呈粉粉嫩嫩
烧猪骨入味 松软

而自助沙律区 多菜同沙律 🥗
亦有多款酱汁同配料 配搭
餐汤为中式汤 🥣好住家feel

当然唔少得甜品
整体甜品都中规中矩
桂花糕都几清香
其他甜品都唔差
有豆腐花食~
最後完结前 当然要食返杯雪糕
7 浏览
1 赞好
0 留言
8 浏览
0 赞好
0 留言
8 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
304
0
2022-05-07 215 浏览
今日同朋友相约食西餐☺️发现左间好抵食嘅餐厅。餐厅装修嘅采光唔错🌼有自然光👍🏻座位都好阔落🥳餐厅提供有唔少lunch set 😆除左主餐仲配左任食沙律吧😋自助吧入面有沙律,中汤,红白酒,热食同甜品等🥰🌻意大利祖母比萨出面比较少有e种pizza😝所以叫黎试下😋pizza中间系流心温泉蛋,入面系蕃茄加免治牛肉☺️都几特别😍食落pizza 口感脆脆又劲多配料🤩🌻澳洲肉眼扒(8安士)配烧汁肉眼扒煎得岩岩好,有炭烧味😊又有满满嘅肉汁🤩配埋烧汁好夹🥰仲有少少配菜😋套餐仲有包左2杯冻柠茶😍最後仲去左甜品区试左佢地嘅蓝莓芝士蛋糕同柚子芝士蛋糕🍰,有浓浓嘅芝士味。
更多
今日同朋友相约食西餐☺️发现左间好抵食嘅餐厅。餐厅装修嘅采光唔错🌼有自然光👍🏻座位都好阔落🥳
6 浏览
0 赞好
0 留言


餐厅提供有唔少lunch set 😆
13 浏览
0 赞好
0 留言
除左主餐仲配左任食沙律吧😋自助吧入面有沙律,中汤,红白酒,热食同甜品等🥰
5 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
6 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言


🌻意大利祖母比萨
1 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言

出面比较少有e种pizza😝所以叫黎试下😋pizza中间系流心温泉蛋,入面系蕃茄加免治牛肉☺️都几特别😍食落pizza 口感脆脆又劲多配料🤩

🌻澳洲肉眼扒(8安士)配烧汁
1 浏览
0 赞好
0 留言

肉眼扒煎得岩岩好,有炭烧味😊又有满满嘅肉汁🤩配埋烧汁好夹🥰仲有少少配菜😋

套餐仲有包左2杯冻柠茶😍
0 浏览
0 赞好
0 留言


最後仲去左甜品区试左佢地嘅蓝莓芝士蛋糕同柚子芝士蛋糕🍰,有浓浓嘅芝士味。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • 沙律吧
  • 澳洲肉眼扒
等级2
21
0
2022-04-26 411 浏览
封左晚市咁耐,等到放宽左,梗系要去叹返下啦!平时我多数自己黎食,今日带埋先生一齐试,真心系正既!呢度有得食又有得玩(场内有一张桌球台同两部飞镖机)海鲜bar、沙律、甜品、串烧都系自助形式任食,每人可选一客主菜,我地今次试左羊扒,唔系讲笑,咁厚既羊扒可以做到完美七成熟,表面又煎到岩岩好,羊味够重,加埋个酱真系无得顶!沙律同海鲜都好新鲜!三百几蚊食到咁既质素,真系超值题外话,呢度个个员工服务态度都系一流,超nice
更多
封左晚市咁耐,等到放宽左,梗系要去叹返下啦!平时我多数自己黎食,今日带埋先生一齐试,真心系正既!呢度有得食又有得玩
(场内有一张桌球台同两部飞镖机)

海鲜bar、沙律、甜品、串烧都系自助形式任食,每人可选一客主菜,我地今次试左羊扒,唔系讲笑,咁厚既羊扒可以做到完美七成熟,表面又煎到岩岩好,羊味够重,加埋个酱真系无得顶!沙律同海鲜都好新鲜!三百几蚊食到咁既质素,真系超值


题外话,呢度个个员工服务态度都系一流,超nice
24 浏览
1 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
6
0
2022-04-25 400 浏览
今次终於帮衬呢一间听讲性价比好高嘅半自助餐。首先,我哋打左电话过去,问左系咪会有生蚝,个店员话系,加钱就有得食,点知去到之後,哇又话根本冇生蚝,系得BBQ烧蚝,虽然我地都有少少失望,但系由於太肚饿,决定依然留低食野,同埋都加钱试吓个半自助餐。我地叫咗个意粉同炸鱼薯条,之後就出去拎食物,值得一赞系所有员工态度都好好,返到过去同佢讲烧d咩食之後你坐喺张枱等佢拎过嚟俾你就得🫵🏻服务好贴心,态度一百分。首先评价下佢嘅意粉好食嘅,出乎我意料之外,但亦都冇乜特别。炸鱼薯条🍟麻麻地…炸鱼皮太厚..薯条就正正常常烧烤食物..好难食 唯一鸡翼同埋虾算正常 真心难食 加左一种好奇怪嘅甜味 不过食材本身都唔好 加上烧得差甜品蓝莓芝士蛋糕超好食!!!我差啲谂住清空佢个架,因为唯一最好食嘅嘢!海盐味道雪糕几新鲜水果哈密瓜好食不过冇影到 亦都好快俾人清晒西瓜…冇味 唔甜 难食 烂左总括嚟讲其实半自助餐黎讲真系好平 2个人$366埋单 但真系好难食 过唔到自己个关 真系唔会再去啦 不过希望可以keep住佢地宜家呢个服务态度!因为真系非常欣赏!如果食物质量可以提升小小,真系唔好样样都咁难食先,我谂真系会再去!
更多
今次终於帮衬呢一间听讲性价比好高嘅半自助餐
首先,我哋打左电话过去,问左系咪会有生蚝,个店员话系,加钱就有得食,点知去到之後,哇又话根本冇生蚝,系得BBQ烧蚝,虽然我地都有少少失望,但系由於太肚饿,决定依然留低食野,同埋都加钱试吓个半自助餐
我地叫咗个意粉同炸鱼薯条,之後就出去拎食物,值得一赞系所有员工态度都好好,返到过去同佢讲烧d咩食之後你坐喺张枱等佢拎过嚟俾你就得🫵🏻服务好贴心,态度一百分。

首先评价下佢嘅意粉
好食嘅,出乎我意料之外,但亦都冇乜特别。

炸鱼薯条🍟
麻麻地…炸鱼皮太厚..薯条就正正常常

烧烤食物..
好难食 唯一鸡翼同埋虾算正常 真心难食 加左一种好奇怪嘅甜味 不过食材本身都唔好 加上烧得差

甜品
蓝莓芝士蛋糕超好食!!!我差啲谂住清空佢个架,因为唯一最好食嘅嘢!

海盐味道雪糕
几新鲜

水果
哈密瓜好食不过冇影到 亦都好快俾人清晒
西瓜…冇味 唔甜 难食 烂左

总括嚟讲其实半自助餐黎讲真系好平 2个人$366埋单 但真系好难食 过唔到自己个关 真系唔会再去啦 不过希望可以keep住佢地宜家呢个服务态度!因为真系非常欣赏!如果食物质量可以提升小小,真系唔好样样都咁难食先,我谂真系会再去!
8 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2022-04-12
用餐途径
堂食
人均消费
$186
等级1
1
0
真系要比个Give Me 5,因为我都黎过超过5次黎亲都好开心,因为佢个Salad Bar多款,订位多数有窗口座,望出去真系好舒服,收碟上菜都好快沙律吧好多野,除左几款菜,仲有熟猪肉火腿,薯仔沙律,粟米粒,长通粉沙律,麻辣莲藕等等主菜好似系一星期转一次,呢期有炸鱼薯条我最锺意食炸野,一定要叫!炸鱼外脆内软,自家他他汁好味,我觉得佢似千岛汁多啲龙虾汁海鲜意大利饭就失色啲,蓝青口老左,虾连壳同比较细只,龙虾汁就食唔出,而意大利饭就偏就香港人口味地淋,冇左本身正宗嘅烟韧口感甜品都好多架,多色啫喱,芝士饼,绿茶慕丝饼,炖蛋,乳酪同雪糕,仲有水果添雪糕系本地货,呢次重开仲多左口味,相入面两款外,仲有冲绳海盐、芒果啲菠萝椰子重点都系加埋一嘅百松啲蚊可以任饮红白酒,食返个chill级午餐,休息下真系爽
更多
真系要比个Give Me 5,因为我都黎过超过5次
黎亲都好开心,因为佢个Salad Bar多款,订位多数有窗口座,望出去真系好舒服,收碟上菜都好快

7 浏览
0 赞好
0 留言

沙律吧好多野,除左几款菜,仲有熟猪肉火腿,薯仔沙律,粟米粒,长通粉沙律,麻辣莲藕等等

12 浏览
0 赞好
0 留言

主菜好似系一星期转一次,呢期有炸鱼薯条
我最锺意食炸野,一定要叫!
炸鱼外脆内软,自家他他汁好味,我觉得佢似千岛汁多啲

14 浏览
0 赞好
0 留言

龙虾汁海鲜意大利饭就失色啲,蓝青口老左,虾连壳同比较细只,龙虾汁就食唔出,而意大利饭就偏就香港人口味地淋,冇左本身正宗嘅烟韧口感

10 浏览
0 赞好
0 留言

甜品都好多架,多色啫喱,芝士饼,绿茶慕丝饼,炖蛋,乳酪同雪糕,仲有水果添

雪糕系本地货,呢次重开仲多左口味,相入面两款外,仲有冲绳海盐、芒果啲菠萝椰子
13 浏览
0 赞好
0 留言

重点都系加埋一嘅百松啲蚊可以任饮红白酒,食返个chill级午餐,休息下真系爽
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2022-04-12
用餐途径
堂食
人均消费
$113.3 (午餐)
等级3
88
0
2022-01-30 455 浏览
前排朋友生日,特登过嚟搵佢庆祝生日,上网睇见呢间食放题都唔错我地系星期五~日过嚟食,收费连埋加一就约$393一个人佢系半自助餐模式,每人叫一个Main然後其他野就两小时任饮任食我地就分别拣咗一个美国斧头猪扒配玉米糕伴苹果蓉黑醋酱,以及一个澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁咁讲一讲主食先啦,两份都系非常之大碟,份量好足好厚肉,美国斧头猪扒啱啱好熟得嚟仲keep到鲜嫩多汁,卖相都唔错。而澳洲肉眼扒叫咗7成,牛香味唔错,个野菌汁都好match其实食完2个main都有少少饱饱地🙈🙈咁出面主要分2边冷盘同熟食串烧冷食方面主要系d冰镇海鲜:生蚝﹑海虾﹑冻蟹﹑ 皇冠螺﹑青口等,全部都几新鲜有店员定时check同fill野沙律配料嘅选择都唔少,食落好新鲜爽脆熟食有基本嘅餐汤同饭之外,最正系佢地嘅串烧无限任食,选择都好多任食烧蚝﹑鲍鱼﹑扇贝﹑带子﹑大蚬﹑蛏子﹑多春鱼﹑秋刀鱼等等嘅海鲜,仲有猪牛羊鸡肉同埋各类蔬菜串  食到饱一饱最後仲可以食豆腐花﹑乳酪同各款雪糕。店员们招呼都好快同友善有礼,同埋知我地庆祝生日冇收到切饼费,仲另外帮我地用大盘装住,真系赞赞赞
更多
前排朋友生日,特登过嚟搵佢庆祝生日,上网睇见呢间食放题都唔错


我地系星期五~日过嚟食,收费连埋加一就约$393一个人
佢系半自助餐模式,每人叫一个Main然後其他野就两小时任饮任食
262 浏览
0 赞好
0 留言

我地就分别拣咗一个美国斧头猪扒配玉米糕伴苹果蓉黑醋酱,以及一个澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁

咁讲一讲主食先啦,两份都系非常之大碟,份量好足好厚肉,美国斧头猪扒啱啱好熟得嚟仲keep到鲜嫩多汁,卖相都唔错。
而澳洲肉眼扒叫咗7成,牛香味唔错,个野菌汁都好match
19 浏览
0 赞好
0 留言
23 浏览
0 赞好
0 留言

其实食完2个main都有少少饱饱地🙈🙈
咁出面主要分2边冷盘同熟食串烧

冷食方面主要系d冰镇海鲜:生蚝﹑海虾﹑冻蟹﹑ 皇冠螺﹑青口等,全部都几新鲜有店员定时check同fill野
62 浏览
0 赞好
0 留言


沙律配料嘅选择都唔少,食落好新鲜爽脆
29 浏览
0 赞好
0 留言
28 浏览
0 赞好
0 留言

熟食有基本嘅餐汤同饭之外,最正系佢地嘅串烧无限任食,选择都好多
任食烧蚝﹑鲍鱼﹑扇贝﹑带子﹑大蚬﹑蛏子﹑多春鱼﹑秋刀鱼等等嘅海鲜,仲有猪牛羊鸡肉同埋各类蔬菜串  

食到饱一饱最後仲可以食豆腐花﹑乳酪同各款雪糕。
28 浏览
0 赞好
0 留言

店员们招呼都好快同友善有礼,同埋知我地庆祝生日冇收到切饼费,仲另外帮我地用大盘装住,真系赞赞赞

40 浏览
0 赞好
0 留言
24 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
1
0
以 Openrice订座,2022JAN08如期按时出席了,入座时更说明是Openrice 订位。2022JAN09 收到Openrice邮件通知订座已被餐厅取消,致电Give Me 5餐厅确认了出席并要求餐厅向Openrice 更正记录。相隔了9天,2022JAN18 仍未见Openrice作出出席修正,故又再次致电Give Me 5餐厅跟进,回覆是:会通知Openrice。。特此评论,希望餐厅明白此类跟进也是服务之一,餐厅是有责任完成处理!
更多
以 Openrice订座,2022JAN08如期按时出席了,入座时更说明是Openrice 订位。
2022JAN09 收到Openrice邮件通知订座已被餐厅取消,致电Give Me 5餐厅确认了出席并要求餐厅向Openrice 更正记录。
相隔了9天,2022JAN18 仍未见Openrice作出出席修正,故又再次致电Give Me 5餐厅跟进,回覆是:会通知Openrice。。
特此评论,希望餐厅明白此类跟进也是服务之一,餐厅是有责任完成处理!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐日期
2022-01-08
用餐途径
堂食
人均消费
$120
等级3
93
0
2022-01-17 197 浏览
系禁堂食前2日既夜晚 去左观塘工厦 give me five🤚🏻 食晚饭 一坐低就有个好舒适嘅卡位 而且餐厅景色都几靓 坐得几舒服 职员推介食自助海鲜套餐 semi buffet dinner 有任食海鲜 前菜 烧海鲜 甜品 因为我唔系好肚饿 所以拣左普通set dinner 见到个个都食海鲜餐好似好正咁 我下次一定要试下😌除左食野 原来仲有得笃波同埋射飞镖 食之余仲可以玩 啱晒大家聚会🤩Special set dinner for two person1️⃣忌廉汤2️⃣烟三文鱼沙律份量系king size 沙律份量真系好多 够哂我平时锺意食菜嘅人 😋够哂健康同开胃3️⃣澳洲肉眼扒配野菌汁肉眼扒肉味浓 肉质够幼嫩 香喷喷食落又好香口🥰4️⃣牛肝菌忌廉意大利粉呢个意粉超级推介 味道调得好好味 有好香浓嘅忌廉味 d汁唔会话好稀或者太杰 好浓郁顺滑5️⃣精选甜品系芒果同埋绿茶雪糕 再加个cheese cake 唔错啊🥰
更多
系禁堂食前2日既夜晚 去左观塘工厦 give me five🤚🏻 食晚饭 一坐低就有个好舒适嘅卡位 而且餐厅景色都几靓 坐得几舒服 职员推介食自助海鲜套餐 semi buffet dinner 有任食海鲜 前菜 烧海鲜 甜品 因为我唔系好肚饿 所以拣左普通set dinner 见到个个都食海鲜餐好似好正咁 我下次一定要试下😌除左食野 原来仲有得笃波同埋射飞镖 食之余仲可以玩 啱晒大家聚会🤩
Special set dinner for two person
1️⃣忌廉汤
25 浏览
0 赞好
0 留言

2️⃣烟三文鱼沙律
份量系king size 沙律份量真系好多 够哂我平时锺意食菜嘅人 😋够哂健康同开胃
24 浏览
0 赞好
0 留言

3️⃣澳洲肉眼扒配野菌汁
肉眼扒肉味浓 肉质够幼嫩 香喷喷食落又好香口🥰
45 浏览
0 赞好
0 留言

4️⃣牛肝菌忌廉意大利粉
呢个意粉超级推介 味道调得好好味 有好香浓嘅忌廉味 d汁唔会话好稀或者太杰 好浓郁顺滑
58 浏览
0 赞好
0 留言

5️⃣精选甜品
系芒果同埋绿茶雪糕 再加个cheese cake 唔错啊🥰
29 浏览
0 赞好
0 留言
23 浏览
0 赞好
0 留言

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
109
0
估唔到我去观塘做咗咁耐嘢, 都唔知道有一间咁大咁靓嘅餐厅。餐厅有过千尺, 晏昼坐得舒服, 红白酒任饮,如果畀我早啲知道佢就好啦! 我我哋两个人嗌咗两款主菜, 主菜下面嘅配菜都系一样嘅, 今日有好多蔬菜,有红萝卜,南瓜,豆角等等。 澳洲肉眼扒(8安士)配烧汁 ($168) 肉质唔错,好有惊喜, 烧汁同牛扒都好夹。 烧羊架配时令蔬菜 ($158) 有两嚿羊架,洒咗喺上嘅香草更加突显出羊肉嘅香味,推荐大家食!任食沙律吧, 我嗰日有中式汤, 粉葛鲮鱼汤, 有住家汤嘅味道, 里面有红萝卜同埋粉葛。其他沙律菜都系自己夹,都系正正常常,有粟米,青瓜,沙律菜,同埋唔同嘅酱汁。 我最锺意食系蒜蓉包,好香脆, 同埋沙律一齐食就好正。甜品都有好多选择, 有桂花糕,椰汁红豆糕,唔同口味嘅芝士饼, 百福豆腐花, 雀巢乳酪,啫喱,炖蛋。 雪糕嘅话我推荐椰子菠萝味。
更多
估唔到我去观塘做咗咁耐嘢, 都唔知道有一间咁大咁靓嘅餐厅。餐厅有过千尺, 晏昼坐得舒服, 红白酒任饮,如果畀我早啲知道佢就好啦!


3 浏览
0 赞好
0 留言


我我哋两个人嗌咗两款主菜, 主菜下面嘅配菜都系一样嘅, 今日有好多蔬菜,有红萝卜,南瓜,豆角等等。

澳洲肉眼扒(8安士)配烧汁 ($168)
肉质唔错,好有惊喜, 烧汁同牛扒都好夹。

2 浏览
0 赞好
0 留言



烧羊架配时令蔬菜 ($158)
有两嚿羊架,洒咗喺上嘅香草更加突显出羊肉嘅香味,推荐大家食!

3 浏览
0 赞好
0 留言

任食沙律吧, 我嗰日有中式汤, 粉葛鲮鱼汤, 有住家汤嘅味道, 里面有红萝卜同埋粉葛。
3 浏览
0 赞好
0 留言


6 浏览
0 赞好
0 留言


3 浏览
0 赞好
0 留言


2 浏览
0 赞好
0 留言


其他沙律菜都系自己夹,都系正正常常,有粟米,青瓜,沙律菜,同埋唔同嘅酱汁。 我最锺意食系蒜蓉包,好香脆, 同埋沙律一齐食就好正。
甜品都有好多选择, 有桂花糕,椰汁红豆糕,唔同口味嘅芝士饼, 百福豆腐花, 雀巢乳酪,啫喱,炖蛋。 雪糕嘅话我推荐椰子菠萝味。
午餐甜品
5 浏览
0 赞好
0 留言


3 浏览
0 赞好
0 留言

3 浏览
0 赞好
0 留言


4 浏览
0 赞好
0 留言


4 浏览
0 赞好
0 留言


(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
245
0
2022-01-05 175 浏览
同事话year end happy friday lunch 要食好d~就黎试下呢个间,讲左好耐想试既semi buffet lunch~ 有自助沙津吧同埋甜品区,真系好加分😋❤️西京烧比目鱼柳 鱼柳煎到皮脆但鱼肉仲好嫩,好高质~ 伴碟既蕃茄味薯菜沙津,好开胃!🧡法式白酒蚬肉意大利粉 大大只蚬,意粉质地几好咬口,味道唔错💛沙津吧 有好多款沙津菜 青瓜 粟米 车厘茄,有几款dressing 可以自己mix 个田园沙律~仲有mix左沙津酱既火腿长通粉 鹰嘴豆沙律 苹果沙津等等,好健康又多选择~💚餐汤 以为应该西汤,点知系中汤,仲要饮得出系真材实料既老火汤,好特别呀💙餐酒甜品 lunch 都可以自助斟红白酒!! 甜品有唔同口味既雪糕,蓝莓芝士/朱古力蛋糕,桂花糕 椰汁西米糕 等等,好多款式
更多
同事话year end happy friday lunch 要食好d~就黎试下呢个间,讲左好耐想试既semi buffet lunch~ 有自助沙津吧同埋甜品区,真系好加分😋

❤️西京烧比目鱼柳 鱼柳煎到皮脆但鱼肉仲好嫩,好高质~ 伴碟既蕃茄味薯菜沙津,好开胃!
2 浏览
0 赞好
0 留言


🧡法式白酒蚬肉意大利粉 大大只蚬,意粉质地几好咬口,味道唔错
3 浏览
0 赞好
0 留言


💛沙津吧 有好多款沙津菜 青瓜 粟米 车厘茄,有几款dressing 可以自己mix 个田园沙律~仲有mix左沙津酱既火腿长通粉 鹰嘴豆沙律 苹果沙津等等,好健康又多选择~
2 浏览
0 赞好
0 留言

6 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言


💚餐汤 以为应该西汤,点知系中汤,仲要饮得出系真材实料既老火汤,好特别呀


💙餐酒甜品 lunch 都可以自助斟红白酒!! 甜品有唔同口味既雪糕,蓝莓芝士/朱古力蛋糕,桂花糕 椰汁西米糕 等等,好多款式
5 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言


213 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2022-01-04
用餐途径
堂食
用餐时段
午餐