2021-06-28 1610 浏览
🇭🇰💛Give Me 5观塘太多良心💛野食👩🏻👧🏻个未发掘到晚餐去左食Give Me 5 既semi buffet🦀🦐环境阔落 有飞镖机🎯同桌球可以玩我地坐左窗边梳化卡位景色都不错 服务超好🥰🥰可以感觉到店员好有heart主动热心有得拣就咁点主食 or semi buffet见到海鲜睇落都新鲜 就拣左食buffet抵食舒服 食物主要以烧海鲜取胜✔️2小时Semi Buffet(💰$328/person) 烧海鲜🦐冻海鲜🦀 串烧🍗沙律🥗甜品🍮饮品🧃雪糕🍨每人包一款主食 拣左🐃澳洲肉眼扒配野菌汁🐖美国斧头猪扒配玉米糕伴苹果蓉黑醋主食摆盘好有心机 好多料但唔会乱主食大致不过不失 没有很出色 但海鲜先系主角🤣烧海鲜试左有鲍鱼 蚝 海虾 扇贝 带子 种类都算多😍烧生蚝同元贝都系连壳生蚝ok新鲜 蚝味几出加加埋埋食左超多只 系咁食😂😂😂烧元贝都味道都不错 鲍鱼大大只 熟度刚好海鲜主要用蒜调味 味道足够不过火而且refill得好快 唔会话断供或等太耐👍🏻👍🏻👍🏻冻海鲜有蟹 螺 青口 海虾沙律吧同甜品选择都多雪糕都有Movenpick总结一下整体黎讲餐厅系几抵食👍🏻👍🏻👍🏻虽然主食没有太出色 以海鲜好味
🇭🇰💛Give Me 5

总结一下整体黎讲餐厅系几抵食👍🏻👍🏻👍🏻
虽然主食没有太出色 以海鲜好味抵食取胜😋
推荐食佢地既Semi Buffet
员工好有heart 阔落私隐度高
食得舒服开心🥳!
2021-06-21
最近同事向我推介了这家餐厅,适合以後举办公司聚餐或是庆功宴,所以藉着晚上有空先来试一试菜。餐厅位於观塘鸿图道的末端,敬业街的交汇路口,乘电梯至五楼就到达餐厅。 🏛餐厅门口简朴,进门後却别有天地,选用了白色仿砖墙纸,抬头可见欧式吊灯,墙上更有壁灯,光线从水晶玻璃透出,提昇了餐厅的格调,给我一种进入欧洲小镇餐厅的感觉。 🪑餐厅共分了两类位置,一类是餐厅中心的长排木桌,适合聚餐宴会,另一类是窗边的梳化卡位,适合小聚会或约会。今天和朋友落座於窗边位,享受一下情调,看着窗外车水马龙的观塘绕道,品味着高质西餐别有风味📜晚市提供2款菜单,分别是精致2人餐和半自助餐,由於时间尚早,不算太饿就选了2人餐。选餐後出去逛了一圈自助区,看到冻蟹皇冠螺青口冻虾就心生了丝丝悔意,再去了即叫即烧区就更加令我垂涎三尺,烧蚝烧扇贝烧鲍鱼香喷喷。下次定必要试自助餐,慰劳一下自己🤤 🍽餐汤与餐包 7/10原本在网上看到餐厅会供应紫薯忌廉汤,但今天却缘悭一面。是日餐汤是罗宋汤,落料重手,茄味香浓,应该有加入柠檬皮煮汤,增添了些许酸涩味,层次感更丰富🥰汤内的牛肉有预先煎香,嚐出香浓味道。餐包是经烘焗的面包条,内有加入刁草,气味

🍽餐汤与餐包 7/10
罗宋汤
汤内的牛肉有预先煎香,嚐出香浓味道。餐包是经烘焗的面包条,内有加入刁草,气味更香,口感颇酥脆🍞
面包条

🥗鲜虾杂菜沙律 6.5/10
沙律菜非常新鲜,清洗乾净没有苦涩味,鲜虾大只爽口弹牙。酱汁的调味比较重🙈莳萝的辛香味令沙律变得有点呛辣。
鲜虾杂菜沙律

🥩法国斧头猪扒配玉米糕伴苹果蓉黑醋酱 8/10
斧头扒份量十足,烧制的火力控制刚好,外面散出焦香😋内在肉质保持嫩滑多汁。黑醋酱酸酸甜甜,中和油腻感。
法国斧头猪扒配玉米糕伴苹果蓉黑醋酱
苹果蓉带有天然甜味,为猪扒添上果香,清新口感👍🏻玉米糕是墨西哥伴碟菜中的经典,很有饱足感

🦀意大利西西里茄酱意大利粉伴脆炸软壳蟹 7/10
意大利粉的软硬度适中,外层已经熟透,中心仍有点硬度,口感弹牙☺️
意大利西西里茄酱意大利粉伴脆炸软壳蟹
脆炸软壳蟹偏细,但蟹味浓郁,香脆可口,配合意粉够惹味。

🍰蓝莓芝士蛋糕配绿茶&芒果雪糕🍦
蓝莓芝士蛋糕配绿茶&芒果雪糕
2021-05-10
面包条
法国斧头猪扒配玉米糕伴苹果蓉黑醋酱
2021-04-15 4957 浏览
#观塘 👯‍♀️趁假日, 到长廊走走! 假日除咗行山, 总想望望海, 散散步, 晒下太阳🌞! 前到附近食个优闲午餐, 才有力气走接下来要行嘅路! .🤔之前去食韩烤已经见到呢间餐厅, Half Buffet, 看着不错, 重点系价钱唔贵🤭! 餐厅任处相对高层, 景观开扬, 无压迫感! 💁‍♀️午餐选择多, 🥗沙律吧、🥣餐汤、🧁甜品、🍨雪糕、🍦乳酪、🍉新鲜生果都任食….最重要系, 红白餐🍷酒都任饮….😱😱🥬沙律菜都有5种选择, 再配车厘茄🍅, 青瓜🥒, 粟米🌽等, 仲备有4种酱汁可选! 甜品都唔输蚀, 有3款蛋糕🍰, 豆腐花, 啫喱等, 其中chees cake 最得我欢心, 连唔爱🧀芝士的友人都食咗一件! 而🍨雪糕亦唔系普通的, 系海盐及抹茶! 赞! 💁‍♀️先选主菜: 🐖德国猪手配黑椒汁 $118 ~ 超级好食😱! 猪手大大只, 外皮超香脆, 又唔会好肥! 肉质结实, 唔系雪咗好耐嗰种平价货, 咸咸香香, 十分赞! 👍🥩澳州肉眼扒配蒜蓉汁 $158 ~ 份量都唔少, 仲几厚身! 肉汁丰富, 肉味浓, 如果个蒜蓉汁再浓少少会更好! 😁下之试晚餐!

😁下之试晚餐!

• 德国烧猪手配黑椒汁
2021-04-04 4043 浏览
来到长假期,终於可以抖抖气。和男友来到观塘行下街,再去海滨欣赏日落,慢步人生路。傍晚时分,我俩不想行回APM,於是就找找附近餐厅,支持一下本土餐厅吧。观塘虽然多食肆,但我们今天却想找一间可以坐得舒适的,慢慢食慢慢倾计。见到观塘码头附近有间西餐厅叫Give Me 5,正好符合我们的条件,那就一起过去Give me 5吧。上到工厦5楼,见到Give me 5有着自助餐排面的环境,门口摆放着冻海鲜,以及沙律吧的食物,已经令人进入状态。Give me 5 的餐桌摆设得非常舒适,靠窗有大量「卡位」,而且部分亦可以享受到海景的景色,如果作庆祝用途确实是一个好选择。除此之外,餐厅还免费提供桌球枱和镖机,可以让食客一边食一边玩,非常过瘾。餐厅晚市有两个餐牌,第一就是半自助的,第二就是二人套餐。见到Give me 5 的二人套餐正在做6折优惠,加上我和朋友不算非常肚饿,衬着有折扣优惠,那就点了一份两人套餐。◍ 1. 餐汤、餐饱套餐首先来了每人一份餐汤和餐饱。今晚的餐汤为罗宋汤,非常足料,可以食到牛肉,而且饮落有少许辣味,非常醒胃。◍ 2. 烟三文鱼沙律沙律份量足够供两人食用,而烟三文鱼亦切得相当厚身,绝
◍ 1. 餐汤、餐饱
餐汤、餐饱
是日餐汤
餐饱
◍ 2. 烟三文鱼沙律
沙律份量足够供两人食用,而烟三文鱼亦切得相当厚身,绝不吝啬。先食一下沙律清新一下,之後再迎接main course 及pasta。
◍ 3. 澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁
四款主菜分别有鱼、鸡、猪、牛,任均选择。作为牛扒爱好者的我,二话不说就选了肉眼扒,点了7成熟。肉眼扒还配上薯蓉、两块紫薯片、沙律茶及芦笋作配菜。切一下肉眼,没有血水渗出,而肉质依然保持肉红色,正是7成熟的感觉。先嚐一口没有点野菌汁,其牛味非常浓郁,而且并不韧口,软硬适中,肉眼的牛香味非常有惊喜,我认为来货品质应有相当水准。既然肉眼扒有着丰富的牛味,那不多点上野菌汁亦是可以,自由选择口味。
◍ 4. 意大利西西里茄酱意大利粉伴脆炸软殻蟹
男友在3个pasta中选了软殻蟹意大利粉,相当有眼光。意粉上桌时香烟飘飘,未食已经闻到其香气。先将其均匀搞拌,意粉充分吸收了蕃茄酱的香味,之後再嚐一口软殻蟹,与其名称一样,其脆炸感十足,非常香口,实在将整份意粉昇华到下一个层次。
意大利西西里茄酱意大利粉伴脆炸软殻蟹
◍ 5. 餐饮 (Lemon tea)
二人套餐的餐饮除了基本的Coffee/ Tea之外,其实还可以选择自助餐一款的非酒精饮料,即是饮品柜内选一款。不过我们依旧点了冷、热的柠檬茶,像是比较合乎西餐的味道。
Lemon Tea
◍ 6. 精选甜品
最後一道为是日精选甜品,为每人一份抹茶雪糕及Tiramisu。特别要称赞Tiramisu,其芝士味非常香浓,并不是那些一般货色,甜甜的甜品就为今晚的二人餐画上句号。
精选甜品
Give me 5 的环境、食物质素,以及员工的服务态度都是一流,我绝对会将它放入我的庆祝餐厅的名单当中,如果可以预留海景的window table 就会更加好。
2021-04-03
餐汤、餐饱
是日餐汤
餐饱
Lemon Tea
2021-03-17 2085 浏览
Give Me 5 @ Kwun tong - 六折享用二人套餐⁉️好耐冇同男朋友出街食晚餐 知道最近观塘哩一间西餐厅推出特别二人套餐 仲有六折优惠!即刻想要试试佢👍🏻距离地铁站大概7-8分钟 唔算好远 唔难搵 环境非常阔落 台与台之间有充足距离 装修有港式西餐厅嘅感觉 职员有礼貌 整体感觉唔错🙌🏻Special set dinner for 2 person $440 ($377+10%)·Smoked salmon salad 好大份 烟三文鱼卷成🌹嘅形状 卖相讨好 而且口感结实 生菜爽脆 都算新鲜👍🏻·Daily soup - Borscht罗宋汤酸酸甜甜 配料多 略嫌多油 饮落好腻口🙌🏻·Australia Rib Eye Steak (8oz) with Wild Mushroom 我地叫左medium但系食落似medium rare 可以熟翻少少 油脂分布平均 肉质软嫩而且充满肉汁 绝对对得住佢个价👍🏻野菌汁颇香浓 唔会盖过牛嘅鲜味👍🏻·Italian Style Sicilian Sauce Spaghetti with Fried Soft Shell Crab 成餐最有

蒜蓉包

·Smoked salmon salad

·Daily soup - Borscht
罗宋汤酸酸甜甜 配料多 略嫌多油 饮落好腻口🙌🏻

澳洲肉眼扒(8  安士)配野菌汁

成餐最有惊喜系哩一碟意粉 软壳蟹炸粉厚薄适中 咬落香脆可口 仲好多肉同有蟹膏!意粉软硬度刚刚好 配合酸酸甜甜嘅西西里酱更开胃 好快就清左成蝶👍🏻
软壳蟹西西里酱意大利粉

·Blueberry Cheesecake with mango ice cream
正常发挥 芝士蛋糕切件甜而不腻 芒果蛋糕充满果香 阵味唔会好假🙌🏻
蓝莓芝士蛋糕配芒果蛋糕

·Iced lemon tea
正常发挥 冻柠茶用嚟解腻真系唔错 糖水放开上 可自行调节甜度👍🏻
冻柠茶

• 蒜蓉包
  • 芝士饼配雪糕
  • 炸软壳蟹烟肉卡邦尼意大利粉
  • 澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁
Give Me 5👻一入到门见到有个自助吧原来系有自助餐食不过唔系食到太多野就无拣到除咗自助餐之外个dinner set都有做紧优惠仲要做紧6折🤩真系平咗好多!所以最後就系拣咗食二人餐🥳.🔅Special Set Dinner for Two HKD 377🔅鲜虾杂菜沙律啲菜都几够fresh大虾又够新鲜仲系弹牙既🔅澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁虽然8安士不过都好大块5成熟熟度啱啱好够Juicy肉汁锁哂入块扒入面伴碟仲有啲薯蓉同紫薯乾几得意几好食🤩🔅帆立贝黑松露野菌意大利饭依个煮得几浓味菇都几多几足料意大利饭唔会煮到太淋好有水准🤣🔅甜品有蓝莓芝士蛋糕配雪糕芝士味都重又唔会太腻好味🥰.整体黎讲:舒服西餐 好有水准😚.🎈 Give Me 5 (观塘)观塘鸿图道90号5楼
Give Me 5👻
一入到门见到有个自助吧
原来系有自助餐
不过唔系食到太多野就无拣到
除咗自助餐之外个dinner set都有做紧优惠
仲要做紧6折🤩真系平咗好多!
所以最後就系拣咗食二人餐🥳

芝士味都重
又唔会太腻好味🥰

整体黎讲:
舒服西餐 好有水准😚
🎈 Give Me 5 (观塘)
观塘鸿图道90号5楼
2021-07-19
2021-07-18 0 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️人均只系百几蚊 就可以食到超丰富嘅二人餐👩‍❤️‍👨CP值简直系超级高👍🏻Special Set Dinner For Two Person $377❶鲜虾杂菜沙律🥒清新爽脆嘅沙律菜配上几只已经落咗壳嘅鲜虾🍤清新同时带点鲜虾嘅鲜味 呢个配搭正好令平平无奇嘅沙律画龙点睛👀❷是日餐汤今次嘅餐汤系忌廉紫薯汤🥣夺目嘅紫色真系好吸睛而且听讲仲有好丰富嘅营养价值添🥼❸澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁今次拣咗七成熟火喉方面绝对值得一赞🔥冇谂过睇落薄薄嘅肉眼扒又真系做到七成熟嘅效果👩🏻‍🍳正好令肉汁仲得以锁 并保留到牛肉嘅鲜嫩🐮个人真系超推荐啊👍🏻❹帆立贝黑松露野菌意大利饭黑松露同意大利饭简直系Perfect match 💫淡淡的黑松露味简直为呢个饭带嚟一份点缀👅而且仲配上四粒帆立贝同埋紫薯脆片🍠令到整体感觉更加丰富😋❺精选甜品雪糕球配上蓝莓芝士蛋糕🎂使呢个晚餐画上一个完美嘅句号🍽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

❺精选甜品
雪糕球配上蓝莓芝士蛋糕🎂
使呢个晚餐画上一个完美嘅句号🍽

2021-07-17 0 浏览
今日去了 Give Me Five 食半自助晚餐,第一次食,见食评都好似好好,所以决定尝试。但觉得只是普通,试一次便可,不会再去。这间餐厅我之前多数去饮半自助午餐,因为都好 抵食,但晚餐的半自助餐,就只是一般。这间餐厅有冻海鲜,有冻虾,冻蟹, 皇冠螺,青口。冻海鲜都可以,但 款式少。主菜我们叫了 澳洲肉眼扒配 野菌汁,但这个牛扒 超咸, 我唔知系个野菌汁有问题, 或是 厨师 将 盐放咗落牛扒内,总之牛扒超咸,从未食过咁咸嘅牛扒, 食完这块牛扒好可能会肾病。😱至於 任食即烧海鲜和串烧,有鲍鱼, 带子,,虾, 贵妃蚌等等但只有鲍鱼比较OK, 烧和带子好细只,而且去取食物,时常都话未预备好,带子和只食了一只,之後问了几次,都话未烧好,和牛又问了几次,次次都话未预备好,所以 餐牌上列出好多海鲜,和牛,其实好多都系 冇见过,只有些平价烧物, 肠仔,鸡翼,菠萝就有, 贵价食物就是常都话未预备好,所以次次都攞唔到,所以非常失望。而於 甜品都普通, 最好就 是有movenpick雪糕。如果原价328 +10% , 我就觉得就唔 抵食, 因为 餐牌列出嘅贵价海鲜,和牛都冇见过,所以试一次就够。
而於 甜品都普通, 最好就 是有movenpick雪糕。

2021-07-15
俾个5✋🏻我,介绍超抵食野俾你🥰包左任食沙律吧🥗 餐汤🥣 甜品🍮 新鲜水果🍉 雪糕🍧重点💕 任饮! 任饮!红 / 白餐酒🥂🍷 ~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 💁🏻‍♀️Lunch Set ($88 - $158 • 10% OFF)包埋半自助沙律吧😚⚠️记得出去拎野食要戴口罩😷⛔️仲有食几多就拎几多,唔好浪费食物⛔️.▪ 德国猪手配黑椒汁🐷🖤 • 沙律吧🥗 ($118)成只层皮脆卜卜💥大大只既猪手🐷🤌🏻,放系你面前👀猪手外层香脆💥但入面肉质嫩滑冇乾哂💦补充骨胶原既时候又黎啦🧏🏻‍♀️虽然我觉得猪手本身都够味,但餐厅配得自家制既黑椒汁实有原因既😂系劲香浓既黑椒味呀🖤赞赞店员👍🏻见我切到鸡手鸭脚咁🥴,主动问我洗唔洗帮手🙇🏻‍♀️.👆🏻旁边仲有劲多即炸🔥脆卜卜💥既粗薯条🍟 & 沙律菜🥗 👇🏻.▪ 手撕猪仔骨汉堡配烧烤汁🤌🏻🐷🍔 • 沙律吧 🥗($118)劲大个Burger🍔呀, 系半打开咁上枱🤗第☝🏻眼完全俾只太阳蛋☀️🍳个黄🟡吸引住,太阳蛋既下层系半溶芝士🧀 • 劲厚🤌🏻既手撕猪肉🐷,加左烧烤汁🍖甜味比较重。汉堡包系软熟个种😛.▫️半自助沙律吧部份有好多唔
俾个5✋🏻我,介绍超抵食野俾你🥰
包左任食沙律吧🥗 餐汤🥣 甜品🍮 新鲜水果🍉 雪糕🍧
重点💕 任饮! 任饮!红 / 白餐酒🥂🍷

包埋半自助沙律吧😚
⚠️记得出去拎野食要戴口罩😷
⛔️仲有食几多就拎几多,唔好浪费食物⛔️
▪ [G] 德国猪手配黑椒汁🐷🖤 • 沙律吧🥗 ($118)
成只层皮脆卜卜💥大大只既猪手🐷🤌🏻,放系你面前👀
猪手外层香脆💥但入面肉质嫩滑冇乾哂💦
补充骨胶原既时候又黎啦🧏🏻‍♀️虽然我觉得猪手本身都够味,
但餐厅配得自家制既黑椒汁实有原因既😂系劲香浓既黑椒味呀🖤
[G] 德国猪手配黑椒汁🐷🖤
[G] 德国猪手配黑椒汁🐷🖤

▪ [H] 手撕猪仔骨汉堡配烧烤汁🤌🏻🐷🍔 • 沙律吧 🥗($118)
劲大个Burger🍔呀, 系半打开咁上枱🤗
第☝🏻眼完全俾只太阳蛋☀️🍳个黄🟡吸引住,
太阳蛋既下层系半溶芝士🧀 • 劲厚🤌🏻既手撕猪肉🐷,
加左烧烤汁🍖甜味比较重。
汉堡包系软熟个种😛
[H] 手撕猪仔骨汉堡配烧烤汁🤌🏻🐷🍔
Lunch  Set

▫️半自助沙律吧部份
有好多唔同款野食拣🤩店员有KᎬᎬᏢ住ᎡᎬFᏆᏞᏞ,唔怕拎唔到想食既野😍
🔸沙律菜都有5️⃣款可以拣 💁🏻‍♀️仲有蕃茄仔🍅 • 粟米粒🌽 • 青瓜🥒……
连ᎠᎡᎬᏚᏚᏆNᏩ都有4️⃣款,仲有加面既脆脆✨ • 脆多士粒✨……
半自助沙律吧

🔸唔锺意自己配搭既你,又可以拣d预先捞好左既沙律 / 凉拌小食🥳
🔸极力推介😈烘到金金黄黄⚜️既香草多士🌱🍞 (超好味😋面包控既我食左5️⃣旧)
半自助沙律吧

🔸新鲜生果 (有西瓜 🍉 • 哈蜜瓜🍈 • 苹果🍎) 夏天🌞时令生果瓜瓜🍉🍈

🔸仲有唔同种类甜品🍰🍨🧁🍧
(冻饼🍰 • 中式冻糕 • 啫喱 )
- 我冇食晒咁多款,但我觉得朱古力味🍫个件蛋糕仔都几好食🤪
(杯装 豆腐花 • 乳酪 • 雪糕🍨)
- 雪糕食左海盐味🧂,咸咸地几特别,浅蓝色仲几靓添💙

🔸足料中汤🍲 (咸菜黄豆苦瓜排骨汤) 清热一流😌

▫️所有午餐仲包左一杯咖啡☕️ / 茶🥤
❣️餐厅7月份优惠❣️
🔸ᏞᏌNᏟᎻ 九折 •(星期一至六供应)
有1️⃣1️⃣款拣,餐厅仲会定期改ᎷᎬNᏌ,唔怕食到闷Ꭼ😚
🔸ᎠᏆNNᎬᎡ 👯‍♀️二人套餐 • 六折 (折完 $377)
💁🏻‍♀️以上价钱另需加一服务费。
🔺店员服务👍🏻👍🏻超超超超超晒班💯
话说我出去攞汤,佢见我冇拎只碟拓底🥣
即刻埋黎俾只碟我,仲讲左句小心热呀,拓住底唔会整亲🤲🏻
🔺价钱唔贵,几爆场,可预先Book枱📲
🔺餐厅环境阔落,部份枱仲可以睇到海景🌊
🔺有得笃波🎱,又有得掟标🎯
🔺有洗手间🚾🚻饮多几杯都唔怕🍻🥂🍷
2021-07-11 25 浏览
好耐无出街食嘢, 特登搵间好评算多嘅餐厅, 同fd两个人聚吓嗌咗一个Set Dinner: 鲜虾沙律+肉眼扒+帆立贝黑松露意大利饭- 餐汤好咸, 配一旧好淋嘅面包, 旧包原本系脆嘅. 但食落好似隔夜咁, 无晒口感, 又松又淋- 鲜虾沙律 好普通 无乜特别- 肉眼扒嗌7成, 但食落系9-10成, 切已经无肉汁,  内外都好乾- 帆立贝黑松露意大利饭, 算系最好食, 因为...够热原价:628, 疫情6折优惠 = 376.8但服务费计原价, 62.8, 唔系37.68, 好奇怪嘢食好一般, 无乜惊喜, 虽然有折, 但质素完全唔值得原价去食个人认为唔值咁多笑哈哈, 等我仲期待好好食

- 鲜虾沙律 好普通 无乜特别

- 帆立贝黑松露意大利饭, 算系最好食, 因为...够热

原价:628, 疫情6折优惠 = 376.8
但服务费计原价, 62.8, 唔系37.68, 好奇怪

个人认为唔值咁多笑哈哈, 等我仲期待好好食
2021-07-10
庆祝纪念
纪念日
2021-07-09 0 浏览
之前同朋友嚟过食夜晚海鲜串烧放题,今日再来试Lunch半自助餐🍽餐厅🍽Set lunch有1️⃣1️⃣款菜式选择(包餐饮一杯)另外有沙律bar🥗餐汤🥣汽水🥫甜品🍮雪糕🍧水果🍉红白酒🍷🥂任饮任食🤗朋友点了法式香草羊架配露丝玛利汁 $158要咗5成熟羊架🐐肉质软腍啱啱好,肥瘦啱啱好,我吃了一口😆味道又香口又唔会太羶味,都好啱我食我点了澳洲肉眼牛扒(8安士)配烧蒜汁 $158肉眼排要左5成熟🥩吃落🐂味好重👍点埋蒜汁好好味🍟份量又多🥩牛扒配🍷😋lunch set无限饮🍷真系抵🤭另一边仲有桌球同飞标玩🎯食完可以去玩吓,呢度店员都好有礼,座位又坐得舒服,所以lunch都座满客🙌记得要book定位啊🤗

朋友点了法式香草羊架配露丝玛利汁 $158

我点了澳洲肉眼牛扒(8安士)配烧蒜汁 $158

2021-07-07
  • 法式香草羊架
  • 甜品
  • 澳洲肉眼扒
2021-07-06 89 浏览
Give Me 5 位於观塘嘅工厦,地方够大,楼底又高,空间感十足!晚市除咗有海鲜放题外,仲有好丰富嘅二人套餐!Special Set Dinner for Two Person $377套餐有齐餐汤、餐包、沙律、主菜、意粉、甜品同埋饮品,相当丰盛!是日餐汤 + 餐包幼滑的南瓜汤配轻轻烘过嘅餐包,唔错!烟三文鱼沙律菜叶新鲜爽脆,将烟三文鱼片卷成花,相当有心思!澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁口感软腍、肉味香浓而且够Juicy,野菌汁嘅菇香好突出,同块扒好夹!意大利西西里茄酱意大利粉伴脆炸软壳蟹大大只嘅炸软壳蟹够晒脆口!西西里汁嘅油浸蕃茄系我嘅Favourite,每条意粉都挂满茄油嘅香,几好!精选甜品套餐甜品一啲都唔马虎,系蓝莓芝士蛋糕配雪糕,甜入心!

是日餐汤 + 餐包

幼滑的南瓜汤配轻轻烘过嘅餐包,唔错!

烟三文鱼沙律

菜叶新鲜爽脆,将烟三文鱼片卷成花,相当有心思!

精选甜品

套餐甜品一啲都唔马虎,系蓝莓芝士蛋糕配雪糕,甜入心!
2021-07-01 68 浏览
早前买了OpenRice餐饮卷 以优惠价$499享用原价$796的二人set dinner 同老婆二人世界😍Set dinner 包2杯红/白酒 (仲有另外2杯餐饮)有餐汤 有salad 、main course 同pasta / risotto 好抵食 平时出街食都唔会包咁多野😂 值得一来点菜後职员就送上2杯餐前酒 红白任选是日餐汤 :南瓜汤 味道香浓餐包唔硬 老婆爱吃salad 有两个choice : 烟三文鱼 或 鲜虾杂菜沙律 我们选了烟三文鱼 老婆见到朵烟三文鱼花花 ❤️❤️眼主菜 我们选了八安士的肉眼扒 味道唔错喎到了pasta 或risotto choice 老婆就选了 帆立贝risotto 食完个饭都九成饱 仲有两个甜品 雪糕加cheesecake 最後再来餐饮见其他客人食半自助餐 有机会都会试下

点菜後职员就送上2杯餐前酒 红白任选
是日餐汤 :南瓜汤 味道香浓