2023-07-30
男朋友上網搵到間任食生蠔,話帶我去試吓,滿心歡喜😄一點去到間餐廳已經得幾枱客,都覺得有少少奇怪有$498 / $598 90分鐘放題選擇,分別就係多咗任食串燒、甜品、汽水任飲,我哋揀咗$598,一開頭嗰個湯,懷石八品,個樣都靚靚地,有擺盆,影相都ok,但食就普通,我抱住一個心情,呢啲前菜通常都麻麻哋,懷石料理唔係人人識欣賞😅咁食完,就可以嗌生蠔🦪我哋分別嗌咗生蠔一打,熟蠔(原味/蒜味各兩隻)燒帆立貝各一隻先講生蠔,我覺得勁似急凍生蠔,完全無蠔味,我食左兩隻已經唔想食🥲諗住熟蠔應該會好啲,點知好似食蠔豉嘅味道,帆立貝又係無味,成件事好伏諗住串燒好會少少,串燒似炸多過燒咁,我地叫左一轉,已經無再叫…最後上埋烏冬、甜品,都無期望,一個鐘左右,即埋單走人,呢個價錢,呢個質素,我未飽都唔想再食🥲老實講連埋加一,六百幾一位,有大把選擇真係太差,忍唔住食完要即刻寫食評但我d相係影得好正常
一點去到間餐廳已經得幾枱客,都覺得有少少奇怪
老實講連埋加一,六百幾一位,有大把選擇
真係太差,忍唔住食完要即刻寫食評但我d相係影得好正常