2013-08-24
晚飯後,又係用另一個胃開餐嘅時候喇。這間甜品店應該開業不久,所以只得兩個good同兩個ok的評價,雖然起初都有點猶豫,但見到有阿華田木糠布甸,都係決定試下啦^-^今天吃飯後都只係7:30pm,所以店舖只有一枱客人,而員工都在吃飯,是甜品店難得的清靜。Menu上的選擇唔算小,有棉花冰,芋圓,仙草同木糠布甸等的系列。我地當然揀左為佢而入嚟嘅“阿華田木糠布甸”同埋“巨蜂提子雪花冰”先講個 “阿華田木糠布甸”$29,外形同平時嘅木糠布甸都係一層層,但當放隻匙羹落去…好硬啊!0!是雪櫃超勁凍還是如食友所講是專登ga呢@@而且硬到有d唔似木糠布甸,似雪糕多點, 不過阿華田味道就越食越重,食得出落足料, 另外因為真係好硬嘅原固,食左好耐先KO得哂xdd至於“巨蜂提子雪花冰”$40是粉紅色的,旁邊有粉條,椰果同爆珠,份量正常,提子味好香,不過伴埋d醬就甜左d,因為本身個冰都甜甜地,另外個冰都唔會好快溶。
题外话/补充资料:
這裡的員工都是一班大約40-50歲的婦女,而且她們都很有禮貌,相比很多年輕的侍。應服務態度好得多,所以我自己都較喜歡這些姐姐的服務,希望社會都能夠比多d機會呢一群人。