2022-07-04
今日喺西營盤附近做完嘢,book咗呢間餐廳同朋友打下邊爐。入到餐廳環境好靚,地方好大。我同朋友被安排去到一個卡座,唔係講笑,個卡座闊落到坐八個人都可以。一坐低就會畀唔同嘅醬料畀我哋自己溝,真係有超級多款式,我印象中有炸蒜,醬油,麻醬,芫茜,辣椒,麻油等等,應有盡有,絕對可以溝出一個完美醬汁。由於我哋係星期三去嘅,餐廳做緊優惠,星期一至四叫佢嘅蜂巢豆腐白湯鍋就可以任加鴨血同埋蜂巢豆腐。作為鴨血愛好者嘅我哋就毫不猶豫揀咗呢個。除咗湯底之外其他餸都係透過qr code手機落單嘅。極品安格斯肥牛 (大) 擺盤擺得好靚,都有成十塊有多,每片都唔會切得好薄,食落重牛味,嫩滑黑松露墨魚滑 好足料,入面仲食到粒粒墨魚,黑松露味好香好出手打雙重芝心丸 好可愛,會有個牌寫住小心爆漿,果然一咬即刻爆漿,好濃芝士味法式龍蝦湯爆漿牛丸呢個配搭好特別,但又出奇地夾,龍蝦味唔會話好重,但係配埋牛丸別有一番風味,不過真係要睇熱呀 黃金炸魚皮 嚟到都好大份,魚皮炸得好香口,鹹蛋黃一啲都唔吝嗇,畀得好多,食落超級香好罪惡 四寶餃拼盤 由於我哋心大心細,於是就叫過拼盤,所有款式嘅餃子都有齊曬,我就鐘意韭菜餃同埋鮮蝦雲吞,勁
極品安格斯肥牛 (大)
黑松露墨魚滑
好足料,入面仲食到粒粒墨魚,黑松露味好香好出
手打雙重芝心丸
好可愛,會有個牌寫住小心爆漿,果然一咬即刻爆漿,好濃芝士味
法式龍蝦湯爆漿牛丸
黃金炸魚皮
四寶餃拼盤
由於我哋心大心細,於是就叫過拼盤,所有款式嘅餃子都有齊曬,我就鐘意韭菜餃同埋鮮蝦雲吞,勁足料,裏面勁多蝦同埋韭菜,食得出好新鮮
另外我哋都叫咗金針菇,生菜仲有一個烏冬,食曬所有嘢真係超級飽,因為我哋total都叫咗兩round嘅鴨血同埋蜂巢豆腐,飲品我哋就叫咗一大壺杞子龍眼菊花蜜,唔會好甜,飲到好重菊花同埋龍眼味,好天然而且好解渴好解膩
最後仲會送甜品,係兩碗小小嘅芋圓,但係一啲都唔馬虎,入口煙韌,裏面仲有好多仙草添,食完真係超級滿足。
最值得一讚嘅係呢度嘅冷氣好夠,唔會好似其他火鍋店一樣,食完唔會成身汗。而且火鍋料大部分都可以叫半份,啱曬兩個人去食,唔會驚食唔曬,可以試多啲唔同嘅嘢食。