2020-05-21
看蒸氣海鮮食就食得多,周圍都有得食,但要食到間海鮮係新鮮嘅就好似要靠啲運氣,今次同男朋友就特登揸車嚟試下呢間蟹仙。呢到有幾款唔同嘅套餐可以選擇,除咗套餐,如果唔夠食,仲可以散叫海鮮。今次我哋就揀咗「尊貴海鮮套餐」,總共有九款海鮮加一份蔬菜。餐廳非常貼心,為咗客人可以享受到最美味嘅食材,所有食材都係由餐廳老闆親自挑選,而且即叫即劏即洗,由蒸煮到上碟,都由職員負責,完全唔需要自己落手。😊👍🏻用滕做的蒸氣鍋罕有大黃奄蟹夠哂大隻,勁多膏,肉質夠實淨,職員仲特意提醒記得食埋蟹腳😋澳洲青年龍蝦即叫即劏,肉質爽口彈牙👍🏻野生大瀨尿蝦呢隻瀨尿蝦非常特別,除咗特別大隻(足足有兩隻手掌咁長)之外,仲係凍食添。職員預先將瀨尿蝦蒸熟,然後攤凍,上枱前再切開。凍食比熱食更享受到肉質的鮮味!👍🏻👍🏻👍🏻紐西蘭刀背蚌、台灣九孔鮑魚、韓國慶南蠔、深海龍躉片。越南大虎蝦、日本大元貝。粥底蒸氣鍋下有粥底,吸收哂所有海鮮嘅精華。個人口味覺得粥比較淡,但勝在夠鮮味,原汁原味!整體嚟講,以呢個價錢可以食到十款食材,而且每款非常新鮮,再加上餐廳嘅服務,絕對係超值呀!😋😋😋
今次我哋就揀咗「尊貴海鮮套餐」,總共有九款海鮮加一份蔬菜。
用滕做的蒸氣鍋
夠哂大隻,勁多膏,肉質夠實淨,職員仲特意提醒記得食埋蟹腳😋
即叫即劏,肉質爽口彈牙👍🏻
紐西蘭刀背蚌、台灣九孔鮑魚、韓國慶南蠔、深海龍躉片。