2017-10-30 258 浏览
今日同男朋友仔相識週年紀念,於是佢搵咗一間最正嘅浜燒海鮮日式餐廳帶咗我去食上到嚟已經感受到餐廳嘅親切氣氛, 啲員工個個都面帶笑容令人感覺好舒服, 今日安排咗我哋坐喺吧頭對住師傅 共晉晚餐, 其實我去好多餐廳都幾鍾意坐喺吧頭度食, 覺得氣氛會仲好點咗支來福愛山純米大吟釀 一齊 飲番兩杯慶祝下先, 比較易入口 很適合女仔飲三文魚海葡萄八爪魚沙律好豐富呀個沙律望到就覺得, 清清哋嘅日式海鮮沙律, 好開胃呀超肥美嘅魚生刺身, 再加埋大大隻嘅牡丹蝦 ,帶子 同埋粒粒晶瑩剔透嘅蟹子。yummy yummy食落口嗰陣油脂香 喺口中徘徊,新鮮又美味, 不槐係有番咁上下級數嘅魚生原條鯖魚刺身雖然望落去好似紅卜卜血淋淋咁 ,但其實一啲魚腥味都冇, 食嘅時候只會食到魚嘅新鮮味, 係一條沒太多脂肪嘅魚。食完冷盤係時候食返啲燒物先厚燒牛脷,口感很好,牛香味濃, 去埋旁邊自製嘅 醬汁味道帶點酸酸甜甜,惹味可口燒鰻魚厚厚的好肥美呀, 最愛厚燒鰻魚, 要食落口啖啖肉先夠曬滿足蟹甲羅燒大量嘅蟹膏加埋蟹肉 再撈埋鵪鶉蛋落去燒, 鹹香味極重再放喺多士上面一齊食滋味滿分呀,推介!等咗成晚 主菜終於嚟喇就係我最愛嘅海鮮拼盤呀,

三文魚海葡萄八爪魚沙律

yummy yummy

原條鯖魚刺身

食完冷盤係時候食返啲燒物先

燒鰻魚
厚厚的好肥美呀, 最愛厚燒鰻魚, 要食落口啖啖肉先夠曬滿足

蟹甲羅燒
大量嘅蟹膏加埋蟹肉 再撈埋鵪鶉蛋落去燒, 鹹香味極重

再放喺多士上面一齊食滋味滿分呀,推介!

等咗成晚 主菜終於嚟喇就係我最愛嘅海鮮拼盤呀, 睇見都覺得豐盛呀, 蠔長腳蟹,鮑魚,大扇貝,大蝦

大扇貝會分兩款燒法
一個係用清酒燒一個係用牛油燒
各有各特色我自己就鍾意牛油嘅 香味多些
一路傾下計一路食下野咁慢慢食曬啲海鮮佢
,今晚真係過得好開心愉快呀!