2021-03-05 111 浏览
行山前揾好野食填饱个肚🤸🏼‍♀️之后先有气有力去行更远既路一场来到大埔,紧系要睇下有咩隐世好味既小店😌咁都俾我横街入面揾到间几有格调既小店,佢位置唔多,好彩我地12点岩岩开铺就到左,唔洗等位🍴前菜有杂菜沙律🥗用黑醋调味,钟意食醋嘅会觉得几好食,本人就觉得略嫌有啲酸,还好还好🍽 主菜系列//西班牙伊比利亚猪肩肉 $148💕大推我叫咗全熟,但入口一啲都唔柴,仲好Juicy肥瘦适中🥰配菜薯蓉都唔马虎,薯蓉入边有蔬菜同杂菌,creamy得来又有薯粒,好有口感好好味👍🏻精选全日早餐(炒蛋)$88大量既蔬菜(同前菜沙律系一样嘅)炒蛋都滑既,同出面一般食到嘅差唔多,中规中矩唔使特登入嚟食🍮 小食//香草薯蓉蒜香焗田螺(加购价)$88因为未食过田螺,所以叫来试吓,下面有好多薯蓉同猪扒𠮶个薯蓉其实系一样嘅,好饱肚。另外,可能我唔太钟意食田螺,觉得太淋,同想像中有出入,本人就唔多钟意。🥂 餐饮//冻奶茶:同泰式奶茶有啲似,但唔算好甜热奶茶:呢个友人叫既,所以唔知道另外再叫左一壶🌸牡丹花茶($48)见几特别,所以叫来试下,个味就系花茶既味道整体来说不错不错,店员都好好礼貌,餐饭食得开心既
行山前揾好野食填饱个肚🤸🏼‍♀️之后先有气有力去行更远既路

餐沙律

🍽 主菜系列//

西班牙伊比利亚猪肩肉

西班牙伊比利亚猪肩肉 $148
💕大推

All  day  breakfast

精选全日早餐(炒蛋)$88
大量既蔬菜(同前菜沙律系一样嘅)
炒蛋都滑既,同出面一般食到嘅差唔多,中规中矩唔使特登入嚟食

🍮 小食//

香草薯蓉蒜香焗田螺

香草薯蓉蒜香焗田螺(加购价)$88

🥂 餐饮//
冻奶茶:同泰式奶茶有啲似,但唔算好甜
热奶茶:呢个友人叫既,所以唔知道

牡丹花茶

整体来说不错不错,店员都好好礼貌,餐饭食得开心既
餐沙律
西班牙伊比利亚猪肩肉