2020-07-14 61 浏览
这次在放工时间去了大埔逛街,终於去了一家想去打卡的小店吃东西🤭。店舖位於大埔东昌街,门面装修特别带点工业风。店里灯光柔和,装修挻美的,总共分为上下两层。餐牌上面有多款食物选择,由前菜到主食看到花多眼乱🤭🤭。这次我们太肚饿,所以只点了小吃和甜品。看到推出了手工啤酒也来枝吧🥂😋。💥有彩蛋海盐朱古手工啤酒 HKD$68,用海盐和朱古力制作而成的黑啤😍,除了饮到海盐的咸香味还带出微微的朱古力,口感丰厚而特别。这个酒精含量是6%。💥香脆巴马火腿焗芝士薯蓉 HKD$68,经过焗脆後的巴马火腿带咸味但挻脆。芝士很香口感烟韧,薯蓉口感滑身🤭,这个是一个简单美味又饱肚的食物😋。💥咸蛋黄酥炸鸡翼 HKD$68,鸡翼总共有三款味道可供选择,我们选择了咸蛋黄味😍。这个味道很香,吃到咸蛋黄的咸香味,鸡翼外皮脆卜卜,里面不会乾身有肉汁😋。💥朱古力脆片蛋糕 HKD$38 & 法式焦糖炖蛋 HKD$48,吃完东西来份甜品最好不过😍,甜品摆盘挻美❤。虽然味道带点甜,但食物味道不错,静静配啤酒边吃边饮挻合适🤭。

2020-07-13
2020-07-09 193 浏览
香港是我地家,homeland装修有d似梨泰院class。小食拼盘 Homeland snack platter $98芝士薯条 Cheese French fries粗粗大大条,芝士系某大汉堡家既两倍版本。酥炸鸡翼 Fried chicken wings柚子汁鸡翼,鸡皮上面仲有黑白芝麻。甜果香配酥炸好味。男士觉得甜左d,但女士好钟意!炸鱼条 Fried fish bar手指鱼柳条,趁热食,超级酥软软不错,有惊喜!大家争食最後一条!吉列广岛蚝 Crispy Hiroshima oyster三个小波波,唔会太油嫁!广岛蚝蚝味无因吉列而无左,照鲜!香煎带子菠菜意大利饭 Scallops spinach risotto $98菠菜香草浓,加点creamy!意大利饭软中带硬!如果有唔锺意食菜嘅小朋友,带佢食依个岩哂!大带子有一粒唔舍得食佢,最後食!少少厚,香煎无腥味!牛油果烟三文鱼阔条面 Avocado smoked salmon fettuccine $88依款可能岩女仔食d。牛油果同埋烟三文鱼嘅味道相等左,不过不失。可能估唔到牛油果同埋烟三文鱼两样咁强烈味道嘅嘢配埋一齐脚反而无咁强味!阔条
香港是我地家,homeland装修有d似梨泰院class。

芝士薯条 Cheese French fries
粗粗大大条,芝士系某大汉堡家既两倍版本。

炸鸡翼 Fried chicken wings

炸鱼条 Fried fish bar

吉列广岛蚝 Crispy Hiroshima oyster
三个小波波,唔会太油嫁!广岛蚝蚝味无因吉列而无左,照鲜!

依款可能岩女仔食d。牛油果同埋烟三文鱼嘅味道相等左,不过不失。可能估唔到牛油果同埋烟三文鱼两样咁强烈味道嘅嘢配埋一齐脚反而无咁强味!阔条面软硬度适中,有咬感要赞!

冻美绿 Cold Milo $12
夏天饮美绿好有去东南亚风味,冰冰甜甜。

热蜂蜜红枣茶 Hot honey jujube tea $20
另一款养生茶系我饮。话说近来见朋友,个个都话我样好累,补补身。蜂蜜好浓带红枣甜。

Monday都full house劲旺场,好彩早嚟咋。就嚟坐高枱都舒服,张椅有小cushion唔错!
  • 小食拼盘
  • 香煎带子菠菜意大利饭
终於食到呢间大埔网红西餐厅啦! 真系要提早book 位呀,星期日6pm左右黎到已经好多人,价钱都几亲民白松露杂菌芝士薄饼 📍$98拉丝唔算太劲,不过白松露味搭够,再加埋啲野菌,几重味道集於一身,最紧要系个薄饼都几脆身香煎澳洲黑毛安格斯西冷扒 📍$168件扒系呢到数一数二好食嘅菜式 👍🏻 所以个人觉得绝对系必叫.. 肉嘅质数好之余,油脂分布平均,连煎都煎得岩岩 medium rare 😁😁 嫩滑多准,首选推介~香草牛油蒜香焗田螺 📍$886粒爽口田螺,配埋啲牛油香嘅薯蓉,唔错香烤烟肉大啡菇 📍$78烟肉脆脆地,放上多汁嘅大啡菇牛油果烟三文鱼阔条面 📍$88黎之前睇过online review, 原来佢啲意粉系自家制架,点可以唔试试佢 🤭 烟三文鱼同牛油果嘅配搭几清新香煎带子菠菜意大利饭 📍$98第一次食混咗菠菜嘅意大利饭,其实几岩啲唔锺意食菜嘅人。菠菜味道唔算太浓,同啲饭同芝士几夹,加埋大大粒嘅带子,超新鲜 焦糖奶盖咖啡 📍$36海盐奶盖抹茶 📍$36榛子奶盖美禄 📍$36叫哂佢地3杯special drinks 😁 估唔到3杯都几好饮 🥛 个底用咗好冻嘅鲜奶,一饮即刻降一降温 👍🏻 奶

白松露杂菌芝士薄饼 📍$98

香煎澳洲黑毛安格斯西冷扒 📍$168

香草牛油蒜香焗田螺 📍$88
6粒爽口田螺,配埋啲牛油香嘅薯蓉,唔错

香烤烟肉大啡菇 📍$78
烟肉脆脆地,放上多汁嘅大啡菇

牛油果烟三文鱼阔条面 📍$88

香煎带子菠菜意大利饭 📍$98

焦糖奶盖咖啡 📍$36
海盐奶盖抹茶 📍$36
榛子奶盖美禄 📍$36
叫哂佢地3杯special drinks 😁 估唔到3杯都几好饮 🥛 个底用咗好冻嘅鲜奶,一饮即刻降一降温 👍🏻 奶盖好厚身,打得好smooth,之後再沟埋啲奶一齐饮,甜度岩岩好。3杯黎讲最锺意抹茶,茶味好出得黎又有少少咸味

仲叫咗支靓靓黑啤,不过安全起见都系唔好post 啦
白松露杂菌芝士薄饼
海盐奶盖抹茶
香烤烟肉大啡菇
  • 香煎澳洲黑毛安格斯西冷
2020-06-09 1114 浏览
去左大埔搵朋友,佢就带左我黎呢度食晏中午时段有lunch set,主食包饮品,唔洗加一,平均都系100蚊有找我地大概12点钟去到,时间尚早,今日无食早餐既我唔想第一餐就食饭/意粉所以要左一份“宾尼迪蛋早餐”HKd$88,实行黎个weekday brunch 先而朋友就要左一份“藜麦鲜茄汁猪肩炖饭”HKd$78~~等左一阵,朋友既炖饭先到!!佢分左块猪肩俾我试,食落好嫩仲好香我所点既宾尼迪蛋卖相经已几吸引!!!整份餐除左有英式松饼配宾尼迪蛋之外,仲有牛油果、烟肉、肠仔同沙律菜份量充足,细食既女仔真系未必食得晒套餐附送既系咖啡/茶/汽水,但见到佢地有“海盐奶盖抹茶”HKd$36所以就order左一杯trytry,入口都几香滑,而且唔会好甜最後我地仲要左件“榛子朱古力脆脆蛋糕” share做甜品呢件蛋糕好有层次感,仲有好rich既可可味下次有机会要黎食dinner,饮下手工啤咁chill返晚
去左大埔搵朋友,佢就带左我黎呢度食晏

而朋友就要左一份“藜麦鲜茄汁猪肩炖饭”HKd$78~~

等左一阵,朋友既炖饭先到!!

佢分左块猪肩俾我试,食落好嫩仲好香

我所点既宾尼迪蛋卖相经已几吸引!!!

份量充足,细食既女仔真系未必食得晒

最後我地仲要左件“榛子朱古力脆脆蛋糕” share做甜品

呢件蛋糕好有层次感,仲有好rich既可可味

下次有机会要黎食dinner,饮下手工啤咁chill返晚

2020-06-01 856 浏览
大埔墟大明里呢边其实有唔少细铺,而且唔少都有水准今晚就去左食西餐🤗🤗🤗呢间餐厅其实唔喺大明里入面,叫做附近吧,个位都唔算近最旺果度但晚市时间就系会爆场,要排队等位👫👭👬餐厅size唔大,但用位都算用得几尽,大家都坐得几埋,但反而有种小酒馆既感觉。我地等左阵就被安排左坐楼上横排位,枱窄左d d,唔系大问题,最紧要系都算坐得舒服👍🏻👍🏻👍🏻睇睇menu,样样都几吸引🤤虽然加工肉类唔健康,但系偏偏就睇中左佢个香肠拼盘为左平衡番一下,就叫左个烟三文鱼沙律🥗虽然都系烟既鱼肉,哈哈。另外就叫左两个main dish,煎带子菠菜risotto 同埋明太子海鲜pizza,因为想试下佢地既pizza🍕沙律先上🥗沙律面头洒满左磨成幼碎既🧀芝士,香得黎入口即溶有时大片既芝士系好满足,但呢种芝士碎胜在够落得均匀,整体都会有芝士既味道两卷烟三文鱼玫瑰,大大卷🐟🐟🐟了番开更加见到佢俾左真系唔少既烟三文鱼肉呢个价钱系俾得番呢个份量既料,好抵😍👍🏻沙律既dressing就唔算好多,但因为料多,所以成个沙律都几好食😋跟住就系香肠拼盘香肠有三款,长身既辣芝士肠、白色既香草肠同另一款红色既肠佢地既肠有惊喜🥰😍🥰😍第一,唔系
大埔墟大明里呢边其实有唔少细铺,而且唔少都有水准
今晚就去左食西餐🤗🤗🤗
但晚市时间就系会爆场,要排队等位👫👭👬

睇睇menu,样样都几吸引🤤
虽然加工肉类唔健康,但系偏偏就睇中左佢个香肠拼盘
为左平衡番一下,就叫左个烟三文鱼沙律🥗
虽然都系烟既鱼肉,哈哈。

沙律先上🥗
沙律面头洒满左磨成幼碎既🧀芝士,香得黎入口即溶
两卷烟三文鱼玫瑰,大大卷🐟🐟🐟
了番开更加见到佢俾左真系唔少既烟三文鱼肉
呢个价钱系俾得番呢个份量既料,好抵😍👍🏻

跟住就系香肠拼盘
香肠有三款,长身既辣芝士肠、白色既香草肠同另一款红色既肠
佢地既肠有惊喜🥰😍🥰😍
第一,唔系平时街度食开果只冇咩肉既质感既肠,而系食得出有肉既口感既肠;🤤
第二,由其系辣芝士肠,味道真系唔错;👍🏻
第三,肠既肠衣每一条都煎得脆卜卜,咬落去都会卜一声,同埋唔会o赵到成口渣🤗

加埋坐既薯蓉,虽然量唔多但好香牛油味
入口香滑,带有薯仔🥔既香味又夹杂埋牛油香👍🏻
侧边既酸菜够酸,解腻之余又可以清一清口入面既味再试下一种肠
其实呢个价钱,先$88出面一定食唔到
仲有呢个质素,净系呢个香肠拼盘已经令我觉得值回票价🥰😍👍🏻

至於risotto ,份量都唔错,面头既带子煎得几好,内香脆内软,系货真价实既带子,口感超好
饭我唔知正宗risotto 系点,但好似有少少生米既感觉
不过酱汁够多够浓,唯一唔够店,偏淡,自己落左盐好好多。

最後上既Pizza系我锺意既薄批🍕
pizza既明太子酱,比我预想既少
虽然都有香味,但可以落多d
成个pizza仲有烟三文鱼同日式既配料
例如鲣鱼片咁,令到成个pizza既味道同口感多d层次又多d日式既味道
不过大量既木鱼碎就有d盖过左明太子既味
另外仲有彩椒条,喺视觉上,对唔系唔锺意食彩椒既人,系有加分
但味道配搭上,我个人就觉得唔加,或者调过味煮过,去一去果阵好劲既青味先再加就会好d

总结食物质素唔错,睇得出用料靓,餐厅系有心思的
而且价钱偏平,唔怪得次次都要排队先食到
2天前 0 浏览
去开大埔,见到有好多网红推介嘅homeland.kitchen,一於试吓!食咗之後好有惊喜,不只卖相靓,味道都10分出色!店舖亦有好多唔同口味嘅手工啤酒,下昼想chill下嘅好选择!-点左「海鲜自家制墨汁乌冬」,配咸蛋黄汁,出乎意料地好食!乌冬有少少似阔条面嘅质地,烟烟韧韧但系又唔会咬极唔断。配埋咸蛋黄汁,好邪恶!值得一题系啲海鲜,带子青口蚬大虾,全部都好鲜!系想encore嘅程度~另外点左个「牛油果烟三文鱼阔条面」,卖相好靓,打卡一流!可能头先嗰个乌冬太惊艳,阔条面就冇咁惊喜,不过都系水准以上!食得出阔条面系手打/自制,烟三文鱼唔会过咸,牛油果生油刚好~本身想试嗰两只味嘅手工啤酒都卖晒/无货。就试吓职员推荐嘅麦子桂圆啤。感觉不过不失啦,饮得出麦味,不过就感受唔到桂圆味,普通左少少~食物details相片(好靓!):手工啤酒餐牌(好多选择!):

麦子桂圆手工啤酒

食物details相片(好靓!):

手工啤酒餐牌(好多选择!):
4天前
麦子桂圆手工啤酒
2020-07-28 13 浏览
假日同仔仔和妈咪来食个丰富的lunch 。因之前上网见好多人都话 呢间小店唔错,今次特别带仔仔来支持下。呢到食物种类唔错 , lunch 时段唔洗加一,有9折,叫主食仲送餐饮都几抵食。仔仔睇餐牌已经比佢的儿童餐吸引左,就叫左烟肉蘑菇意大利饭 配德国肠,炸鸡,沙律和果汁, 好丰富又大架车的儿童餐,我试左一口意大利饭好有诚意, 用了好多芝士烟肉去煮,有小小拉丝的感觉。 而我就叫左份 All day breakfast 😋,我选择左太阳蛋,仲有烟三文鱼, 牛油果,多士,德国肠, 沙律,猪肉,超丰富的, 我选择太阳蛋系因为我和仔仔最喜欢张个鸡蛋直接放上多士到咬,咁d 蛋汁就会滴返落多士到好滋味。而烟三文鱼份量都大片, 德国肠好味。免费配可乐一杯妈咪就左香煎澳洲黑毛安格斯西冷7成熟, 见妈咪切好哂时,即夹旧食,一咬牛味好浓郁仲几 juice 煎得刚刚好。份西冷都几大份量下,下面有好多配菜和薯蓉,个薯蓉好滑好加分。免费配冻柠檬茶最後我地紧系叫返个甜品来食先够满足啦!海盐焦糖芝士饼 ~ 个芝士饼做得好好面头沾小小海盐带出芝士的浓郁但又唔会过咸。朱古力脆片蛋糕 ~ 比仔仔好快 ko 左,我只食到一口

最後我地紧系叫返个甜品来食先够满足啦!

朱古力脆片蛋糕 ~ 比仔仔好快 ko 左,我只食到一口仔, 朱古力味好香浓夹左小小脆片成件 cake 好丰富。

小店侍应好有礼貌,入座後会主动问你要唔要口罩袋, 值得一赞。

2020-07-24 6 浏览
外卖咗客红酒烩牛脸颊, 超好食, 牛肉质冧滑, 有少少牛筋, 连同几种瓜菇配菜, 薯蓉托底, 好入味, 多少少汁更无敌; 侍应有礼, 加送汽水, 打气口罩, 都系138 打9折, 点计都系底, 要多多帮衬
外卖自取
2020-07-23 7 浏览
We came here for lunch. The restaurant is currently offering a 10% off discount and free drinks on all main courses during this pandemic, which I think is very considerate. We had the angus burger and the risotto - both were tasty. For the portion, environment and quality, they are definitely well worth the price. The bill was just around $180 for two people. They are definitely one of the better cafes in the Tai Po area. We would come back again!
Risotto
Angus  Burger
Risotto
Angus  Burger
  • 香煎带子菠菜意大利饭
  • 安格斯牛肉汉堡
2020-07-22 24 浏览
咁大个人入大埔都冇话几多次,但系作为锺意饮饮食食嘅我知道呢度有间新嘅黄店餐厅,仲打破黄点好食嘅诅咒,咁我就梗系一定要入嚟试吓啦。呢场系地下嘅,不过今日个场好爆店员安排我哋坐2楼2楼人少啲,安静啲,坐得舒服一共带咗四样嘢,虎虾三色礼物沙律,香草牛油蒜香焗田螺,芝士焗肉酱意粉,香煎伊比利亚猪坚肉沙律醋味道恰到好处,沙律菜非常新鲜,老实讲都几惊喜,唔系好多餐厅嘅沙律好食伊比利亚猪个做法系先慢煮後煎焗,个调味OK嘅,但系略嫌腌料太厚,如果煎之前抹走多少少腌料会更好肉酱意粉芝士味好浓郁,好食田螺老老实实讲就普普通通,下次应该会留番啲quota叫其他嘢食买单两个人大约$440 ,我就觉得值嘅,建议大家嚟试吓支持下同路人

呢场系地下嘅,不过今日个场好爆店员安排我哋坐2楼

2楼人少啲,安静啲,坐得舒服

肉酱意粉芝士味好浓郁,好食

2020-07-17 12 浏览
呢日同几个朋友放工嚟个happy hour~☺️去咗呢间位於大埔嘅餐厅。虽然店面唔大,但提供嘅食物种类非常多,仲有手工啤酒饮添!我哋叫咗以下呢啲嘢食:🥕香城安格斯牛汉堡汉堡五成熟,牛味浓郁,肉汁多到爆出黎!其他配料都好新鲜,汉堡包松软,赞哦~🥕香煎澳洲黑毛安格斯西冷牛排肉质都几嫩滑,肉汁同样丰富~配菜薯蓉亦够香滑~🥕苹果杂莓奶油酥皮挞酸酸甜甜好醒胃,就算食到好饱先食都唔会觉得腻,挞上面嘅crumble脆脆地,令挞嘅口感更加丰富!🥕肉酱芝士三重奏薄饼第一次食个口味嘅pizza,锺意佢芝士够多,够晒香口!🥕蒜香辣椒炒蚬辣辣啲,超惹味!食得出系新鲜嘅,多汁鲜甜~🥕小食拼盘有炸蚝、芝士薯条、烤鸡同炸鱼柳,四款小食都好香口,但又唔会好肥腻!饮品方面我地order左红枣蜜、花茶、美禄同柚子蜜,最特别就系牡丹花花茶,淡淡清香,可以减少饱滞感~同朋友放工嚟呢度食好西,吹下水,的确系爽嘅!😆

🥕香城安格斯牛汉堡

🥕香煎澳洲黑毛安格斯西冷

牛排肉质都几嫩滑,肉汁同样丰富~配菜薯蓉亦够香滑~

🥕苹果杂莓奶油酥皮挞

🥕肉酱芝士三重奏薄饼

第一次食个口味嘅pizza,锺意佢芝士够多,够晒香口!

🥕蒜香辣椒炒蚬

辣辣啲,超惹味!食得出系新鲜嘅,多汁鲜甜~

🥕小食拼盘

同朋友放工嚟呢度食好西,吹下水,的确系爽嘅!😆
2020-07-16 17 浏览
餐厅睇上去细细地原来仲有楼上架~~ 个人比较好楼上的位置,楼上静静地又岩多人聚会bo。小食拼盘$98 芝士薯条+酥炸鸡翼+炸鱿鱼须+吉列广小食拼盘$98 芝士薯条+酥炸鸡翼+炸鱿鱼须+吉列广岛蚝最快比我地ko的系芝士薯条,喜芝士的朋友一直点一直食又唔腻。其他的炸物又唔会炸到个皮好吸油,岩晒想食香口野又怕fat fat 的亲们。身为芝士控的我们当然少不得点肉酱芝士三重奏薄饼$98口味食落出乎意料之外夹bo,重点系咩?它个皮够薄岩晒我地ladies细口细口咁食得优雅。虽则唔想做肉肉女但都会想食肉的就选左香煎澳洲黑毛安格斯西冷$168, 他肉嫩的程度系被我地瓜分完5分钟後个盘就入番厨房。点埋个香城安格斯牛汉堡$98咁样菜色就成双成对好意头啦~ 双芝双牛ma~~好大个堡仲要好多配料,d牛仲要好juicy tem男的成个一个都够饱架啦﹗叫花茶的话岩晒呃like啦~ 大大壶又岩影相配埋餐厅个d气氛影男神、女神相都得tem。个个水果批甜品做ending 岩岩好丫~~ XDD

个个水果批甜品做ending 岩岩好丫~~ XDD
2020-07-09
2020-07-15 25 浏览
今次已经系第2次黎帮衬🥰今次叫左唔同野食再试试🥰今次我想饮既手工啤终於有货☺️今次简左单眼佬话梅蜂蜜酒🍯味道甜甜咸咸,呢个味道既啤酒我都系第一次饮😯好开胃同埋岩哂唔太饮啤酒既人尝试。身为牛油果迷既我,简左牛油果大虾多士做前菜🥑牛油果份量多同埋好新鲜,虾都好爽口,配埋脆卜卜嘅多士😍好正!呢个下次黎会再encore!男朋友简左食乌卒卒嘅墨鱼面,由於今日冇乌冬所以转咗做阔条面。比起乌冬男朋友更加锺意阔条面烟烟银银嘅口感。酱汁系用咗蕃茄辣汁酸酸辣辣好开胃🍅但今日啲青口就咸咗少少😢可惜可惜。身为牛魔王既我😈一定简牛扒食😍今次叫左5成熟,切开颜色好粉嫩🥩🥩🥩。味道当然唔错,牛味浓而家肉质都幼唔会好难咬😛果然第2次黎食都无失望🥳下次再黎黎下其他野先!
今次已经系第2次黎帮衬🥰
今次叫左唔同野食再试试🥰今次我想饮既手工啤终於有货☺️

牛油果大虾多士

海鲜自家制墨汁阔条面

香煎澳洲黑毛安格斯西冷

果然第2次黎食都无失望🥳下次再黎黎下其他野先!
牛油果大虾多士
海鲜自家制墨汁阔条面
2020-07-12 40 浏览
星期日lunch 12:45左右去到,唔洗等位,叫左我地上二楼,位置算ok, 唔系好阔比你慢慢坐果种,但如果只系普通食一餐,位置算可以,我地叫左五个餐A 正常几好味C 算系五个中最好味,有四只虾,又好够味,面劲好咬口D 呢个都好好味,但要等劲耐E 泡菜好够味,屋企人话辣,但我觉得好香,只系唔太有Risotto烟un口感,牛小排都偏乾,但味道够H 汉堡本身要左五成熟,结果太熟,而且个包(面果块)超厚,呢样麻麻地,薯条好粗好够香虽然味道可以又唔算贵,但有样野好反感有其中两杯野饮等多差唔多一个钟,本身CD两餐已经比较耐,估唔到两杯冻啡可以仲耐过d餐,甚至食晒都未黎,中间问左佢两次,睇佢系咪漏单,个女职员同我地讲洗紧杯,其实已经够奇怪,乜杯都唔够??跟住发现有好几枱都同一情况,冻饮冇杯,不过人地有冇我地等咁耐就唔知啦,但後来开始见佢有杯,有冻饮出,但点知都系出左汽水先,我知汽水系方便快手d, 但唔系应该跟返次序咩?见住佢比左几枱汽水,而我地等左成个钟都迟迟未比我地,要我地继续等,终於屋企人已经冇耐性,带返晒口罩准备走其中两个人落去同佢倾,话太耐未黎,佢地职员竟然想我地就咁埋单走就算,最後先比左

A 正常几好味
C 算系五个中最好味,有四只虾,又好够味,面劲好咬口

D 呢个都好好味,但要等劲耐

虽然味道可以又唔算贵,但有样野好反感

其中两个人落去同佢倾,话太耐未黎,佢地职员竟然想我地就咁埋单走就算,最後先比左两个外卖冻啡我地

其实如果杯真系咁唔够,点解唔一早就用外卖杯?虽然唔环保,但唔系只系等十几分钟,而系要等成个钟。。。到我地埋单仲要等佢地得闲先计钱,过程又乱乱地(不过都冇计错钱)
出到门口见到已经有十个左右嘅人排队,其实为左两杯冻啡要我地霸住咁耐张大枱都几搅笑

虽然系黄店,但系咁我真系支持唔落,呢间应该冇下次

2020-07-12
2020-07-09 30 浏览
大埔揾小店觅食,吉列鱼手指配上沙律酱,鱼手指上枱热辣辣,又唔会一夹就散香煎澳洲黑毛安格斯西冷几大块配上新鲜的蔬菜、薯蓉友人喜欢食七成熟,厨师👨‍🍳哥哥为她而煎,又唔太乾身,黑毛安格斯有香浓牛味又多汁香煎带子菠菜意大利饭,当初睇餐牌见到个意大利饭系绿色,心谂几特别又吸引,意大利饭食落去仲发现吸哂菠菜味,带子大粒又厚身我点了单眼佬话梅蜂蜜酒,饮落去带有蜂蜜同话梅味,刚好为我呢餐打开了味雷餐厅还主动为每一枱客人准备好温水,我们可以自己动手餐牌内的食物见到每款很丰富,下次要试下其他款式餐牌内有很多各种形式手工啤酒🍻俾客人拣今晚见到几位年轻人落手落脚去做,各人有哂默契,加油💪🏻💪🏻💪🏻
大埔揾小店觅食,

吉列鱼手指配上沙律酱
,鱼手指上枱热辣辣,又唔会一夹就散
吉列鱼手指

香煎澳洲黑毛安格斯西冷几大块配上新鲜的蔬菜、薯蓉