2023-04-25 31 浏览
之前聽奶奶講,旺角開左間新既火鍋放題,叫做台酒鍋!🍲🍻呢度嘅火鍋真係可以任飲任食,有四8款湯底任揀擇,全部都好好味㗎!而且佢哋嘅肉類同海鮮都新鮮又多款式,令到味蕾大開!😋🦀🍤我哋今日揀咗麻辣湯底同酸菜白肉鍋,味道好正宗,麻辣嘅辣椒味夠香又夠辣,酸菜白肉湯底就好清爽唔會太重口味。加埋啲蔬菜同豆腐,真係好健康又開胃㗎!🥦🥕🍅而我哋最推薦嘅食品就係大蝦啦!佢哋超大隻又爽口又彈牙,真係令到味蕾大開!🦐🤤除左啲好味嘅火鍋同食材之外,台酒鍋嘅環境都非常之有台灣特色㗎!整個餐廳嘅設計同裝修都好有心思,用咗好多台灣特色嘅元素,令到整個餐廳嘅氣氛都好溫馨同舒服!🏮🎎而且,台酒鍋仲有一個好特別嘅地方,就係佢哋嘅許願場牆!你可以寫下自己嘅心願,然後貼係牆上,真係好有趣!🤩