2018-09-17
因為屋企人話未食過拉麵,好想試下,就帶佢地黎左依間霸嗎拉麵,係一間超有日本特色的拉麵店,個老闆應該係日本人,我以為自己去左日本。🇯🇵唔好睇佢好似細細碗,一開始都有依個感覺,要成80幾蚊一碗,都驚食唔飽,但好似「五餅二魚」咁😂愈食愈多,我媽咪仲差d食唔哂,真係飽到爆😂另外,可以因自己口味選湯底,重口味d既可以揀濃厚豚肉湯,好似我就揀左雞白湯,清淡小小,但個人覺得已經夠味!妹妹叫左濃厚豚肉湯,湯底真係濃郁好多,入味好多,但淡口味既人應該會愈食愈覺得咸,但妹妹係重口味,又唔會話太咸太濟。而媽媽係四川人,揀左個辛辣濃厚豚肉湯,味道都幾好,比佢嘗試到日本既辣,係另外一種風味而且麵的軟硬度都可以自己選擇,所以真係同去日本食拉麵好似,根據自己口味選擇個人化的拉麵,大讚!👍🏻餐單仲有好多野食!下次一定會黎多d試雲哂!
雞叉燒白玉雞湯拉麵
餐單仲有好多野食!下次一定會黎多d試雲哂!