2020-01-16 47 浏览
好耐之前已經save咗3rd space,每次見到佢個班戟都超級想食🤩今次同朋友仔一齊去拔草好開心💕先講佢最出名嘅麻糬班戟😛 口感同味道好豐富:有麻糬班戟、海鹽忌廉、牛奶雪糕、granola同水果!以為佢係美式班戟咁就會比較結實,但係佢係幾鬆軟架,而且帶有陣陣伯爵茶嘅香味😋 班戟加麻糬都幾好食,多咗重煙煙韌韌嘅感覺,不過唔知點解舊麻糬係綠色嘅😆 我幾鍾意個海鹽忌廉,可以中和返班戟嘅甜味,食落就唔會好漏啦🤤 如果下次再食,我會叫原味或者花生醬煉乳,好似同個忌廉襯啲😌咸食我地就叫咗慢煮蛋乳酪配芝士麵包,味道正常,唔係話好驚喜,價錢有少少貴😕 芝士排包幾香幾軟熟,配無糖乳酪都ok嘅😂 本身以為隻蛋係流心蛋,點知唔係,有啲失望,仲諗住點麵包食😟 成碟野感覺好健康,有啲太健康🤣鮮果茶飲落好清新,係帶有酸味嘅水果茶,而且唔係好甜,我就幾鍾意啦🍹 如果你唔鍾意似果汁嘅水果茶,就未必啱你喇😉▫️招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟(伯爵茶味) $85▪️慢煮蛋乳酪配烤芝士麵包 $110▫️皇室伯爵鮮果茶 $48

▫️招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟(伯爵茶味) $85
▪️慢煮蛋乳酪配烤芝士麵包 $110