2021-11-16 119 浏览
銅鑼灣嘅澳門逸園中心入面 差唔多全幢都係食肆 當中以日本菜最多🇯🇵呢晚好想食燒海鮮 所以揀咗漁獲浜燒 幸運地我覺得自己揀得好好🤣◽特製黑松露炙燒平目魚邊沙律作為開胃前菜 一啲都唔簡單啊🥗成個配搭我覺得都好特別 本身醬汁酸酸地 同黑松露竟然又好夾喎🤤炙燒過嘅平目魚邊絕對係入囗即溶 除咗沙律菜 仲有大家都好鐘意嘅牛油果啊🥑份量都幾大碟 但因為太好味 眨下眼我哋就食晒😆◾刺身盛合5款揀呢個盛合嘅原因好簡單 因為已經有齊晒我至鐘意嘅野😍三文魚厚切新鮮 口感勁正✨油甘魚腩好鮮嫩 魚油比較豐富✨牡丹蝦大大隻 大啖肉 超爽✨赤身吞拿魚 充滿魚香有咬口✨仲海膽 好creamy好鮮甜✨總括嚟講呢個盛合係無敵嘅💯◽漁獲浜燒盛盒喺未燒之前staff會將海鮮攞過嚟比你睇睇👀我一見到即刻嘩一聲 又大隻又生猛 見到隻鮑魚仲喺度郁郁下都有啲於心不忍😛呢度嘅海鮮真係好夠份量 就算燒完都完全無縮水嘅跡象🦪當中珍寶大蝦 肉質好爽口彈牙 記得一定要啜埋個蝦頭 精華所在🦐鮑魚一啲都唔乾 好有鮮味 另外北海道帆立貝分別用咗兩款調味 清酒同牛油 清酒更加帶出到帆立貝嘅鮮 而牛油就比較香 兩款各有特色❣️◾蟹肉黄金海膽炒飯炒飯多乾身

◽特製黑松露炙燒平目魚邊沙律
刺身盛合5款
◽漁獲浜燒盛盒
◾蟹肉黄金海膽炒飯
炒飯多乾身 粒粒分明🍚本身個飯唔會太濃味 因為有大量海膽啊😜成件事好平均

呢度staff嘅service都好好 會好留意客人嘅需要 而每一款食物上枱時都會介紹點食同埋配咩醬汁最好💕好親切