餐厅: 渝痴漁醉
资讯:

📍「渝痴漁醉」- 銅鑼灣今次食食食之旅黎到銅鑼灣😌平時食開任食火鍋價錢都唔平,今次被我哋搵到銅鑼灣竟然有間HK$128一位😱嘅雞煲/烤魚/花甲火鍋任食,梗係要衝去試吓啦😆😆😆📷餐廳店面唔算大,但座位都算闊落😇呢度嘅選擇都幾多,包括雞煲/烤魚/胡椒豬肚雞煲/藥膳雞煲/滋補雞煲/卜卜花甲系列等等,任君選擇,自取區有火鍋配料、小食、汽水啤酒,全部都係任拎,好適合一班朋友嚟食🤗🍽藥膳雞煲放題(當歸北芪)💰HK$128✨推薦指數:7/10一嚟到已經聞到好香嘅藥膳味,有好多紅棗浮係面,湯底配以當歸、北芪、杞子、紅棗等配料熬製而成,夠哂滋潤養生🤩雞件份量都唔少,而且雞肉入味唔算鞋口,不過就切得比較細件😛不過呢個價錢就唔會expect 太多,已經夠哂抵食🤓食完雞煲當然到打邊爐環節😙出面有火鍋配料、飲品、小食、醬料自助區,可以係限時內任食😎🍴海鮮類系列海鮮區有迷你魷魚串、鮮蝦串、龍脷柳、蟹柳,魷魚一串一串幾過癮,而且口感爽口,所以我哋都食咗好多串😚龍脷柳口感幾滑,係滿滿嘅蛋白質😋🍴肉類系列肉類有肥牛、雞肉、豬肉、腸仔等,今次淨係試咗肥牛,脂肪比例比較重,口感較實😗🍴丸類系列呢度有超多唔同嘅丸類,例如牛丸
📍「渝痴漁醉」- 銅鑼灣

今次食食食之旅黎到銅鑼灣😌

📷餐廳店面唔算大,但座位都算闊落😇

🍽藥膳雞煲放題(當歸北芪)
💰HK$128
✨推薦指數:7/10

食完雞煲當然到打邊爐環節😙
出面有火鍋配料、飲品、小食、醬料自助區,可以係限時內任食😎

🍴海鮮類系列

🍴肉類系列

🍴丸類系列
呢度有超多唔同嘅丸類,例如牛丸、墨魚丸、魚蛋、龍蝦丸、芝心丸等等,任君選擇😇

🍴蔬菜/菇類/澱粉系列
呢度都有好多款唔同嘅蔬菜/菇類同澱粉,例如生菜、娃娃菜、通菜、白菇、金菇、芽菜、豆卜串、南瓜、蓮藕、芝士年糕等等,超多選擇😇

🍴麵類系列
呢度有寬粉、紅薯粉揀,放落個爐吸哂湯底嘅精華超正😆

🍴小食/甜品系列
呢度鹽酥雞、炸春卷、桂花糕任食,真係種類繁多😙

🍴飲品系列
呢度有汽水、果汁、烏龍茶等無酒精飲品,而且仲有啤酒揀,岩哂中意打住邊爐啤啤佢嘅朋友仔😎🤣