2021-01-24
自從晚市禁堂食,都好難夾到時間同朋友食餐豐富既,朋友介紹食呢間一人一鍋火鍋店,又衛生用料又靚,的確好有驚喜,2小時任飲任食時間好充裕,難得出去食飯緊係食豐富D啦飲品有唔少選擇,啤酒、汽水、無糖茶都有,好大眾化自助蔬菜吧有唔少款式,菇類菜類一應俱全,菜仲好新鮮好靚火鍋湯底揀左蕃茄薯仔牛粒湯同皮蛋芫茜清湯,一人一鍋揀自己鍾意口味,又可以唔同湯底煮唔同火鍋配料的確唔錯加左錢升級要埋海鮮配料同刺身,所以超級多選擇。不得不讚海蝦係超級好食,肉質好彈牙。仲可以食到台灣鴨血,一件一件咁上,唔夠先再叫唔會浪費刺身方面都有8款選擇,好新鮮好鮮甜,估唔到火鍋店可以食到咁新鮮既刺身,加錢食刺身點都經濟實惠過食一餐壽司啦點菜紙上面火鍋配料有18款,加埋自助蔬菜吧,仲有肉類同甜品都係任食,呢餐真係超豐富同超滿足全部肉類都切得好薄,方便控制碌既時間。羊肉好有羊味,接受唔到騷味既未必頂得順,鍾意食羊就會覺得好正。美國極上牛肉睇顏色都睇到好靚,配上蕃茄湯底真係襯到絕。特選豚肉色澤粉嫩,唔會有豬臭味。試左呢3款肉,全部都好滿意甜品方面本身都想試哂,但火鍋配料真係太多款式食得太飽❣️榴槤班戟榴槤味唔太濃❣️珍珠伯爵茶奶凍好好
飲品有唔少選擇,啤酒、汽水、無糖茶都有,好大眾化
自助蔬菜吧有唔少款式,菇類菜類一應俱全,菜仲好新鮮好靚
甜品方面本身都想試哂,但火鍋配料真係太多款式食得太飽
❣️榴槤班戟
榴槤味唔太濃
❣️珍珠伯爵茶奶凍
好好味,好有伯爵茶味,口感唔錯
❣️熱冰糖雪耳燉木瓜
甜左少少,但好潤喉,食完火鍋食番碗岩哂
❣️綠茶軟雪糕
好夠綠茶味,甘甘地,值得一試