2023-08-11
人均幾十一百嘅紅磡餐廳主打刀削麵,有熱湯、熱拌同冷拌面選擇。最出名係花雕醉雞刀削麵,味道超吸引,不過因為我自己都食咗幾次,所以呢次決定試吓新口味。店內仲有自助區,可以自己加醬醋、醃蘿蔔同熱水。個人大力推薦試下醃蘿蔔,酸酸脆脆好開胃。物超所值,價錢亦唔貴,份量十足。🌟過橋刀削熱伴麵配料超級豐富,有魚蛋、墨魚丸、貢丸、牛丸、豬肚、豬耳同雞絲,刀削麵滑又有彈牙,加埋青瓜絲同芝麻醬,味道清新,仲有擔擔醬係微辣嘅。各樣料都有獨特嘅味道,魚蛋鮮香,墨魚丸海鮮味,貢丸豐富,牛丸牛肉味,豬肚同豬耳濃郁,雞絲鮮嫩,配上醬料真係好好味!🌟口水雞刀削麵滑嫩雞肉伴濃郁醬汁,咸香微辣,美味而不膩。皮薄肉嫩,入口即化,最重要係真材實料,每一件都係大大件雞肉,唔似平時得兩三件,講佢俾咗¼隻雞我都唔過分!🌟蒜泥牛腱主要以涼拌方式製作。味道以蒜味為主,整體味道鮮美、鹹香,伴隨著蒜香和微辣的刺激,加上牛展好入味,亦都係厚切超有口感!🌟涼拌肥牛味道豐富多汁,份量好足!少辣,加埋涼拌汁更加香口,因為擔心兩個人嘅食唔晒,所以特登叫雙拼,可以試晒兩款之餘,又唔會食唔晒!🌟脆脆春卷名副其實,口感酥脆,一咬即碎;味道香脆可口,充滿蔬
🌟過橋刀削熱伴麵
🌟口水雞刀削麵
🌟涼拌肥牛
🌟脆脆春卷
名副其實,口感酥脆,一咬即碎;味道香脆可口,充滿蔬菜同肉嘅鮮美!食落口亦都唔會好油膩,會忍唔住一啖接一啖!