2025-04-05 182 浏览
下午茶時段,叫左兩個餐(拌麵+法包),一杯凍花茶同一杯凍美式咖啡。 入去果陣其實只坐左一半坐位。職員送上一杯熱啡同一杯凍深啡色飲品。我哋同職員講我地order左凍啡同凍花茶,問個職員果杯深啡色凍飲係咩嚟,佢話係凍咖啡,點知飲落去係花茶, 跟住職員又送上另一杯凍花茶, 我哋再講多次我地差一杯凍啡,結果得左10分鐘先換番杯凍啡。拌麵左10分鐘左右送到,法包等左20分鐘都未有,同職員講跟一跟個「法包」,職員只回應整緊喇,都冇同廚房follow up.到等左30分鐘,再問同一個職員大概幾時有,佢又問多次我叫左咩,擺明之前冇跟,我話法包,佢只回應法包要耐啲,一聲sorry都冇,似乎唔諗住同廚房跟。我話我等左足足30分鐘,佢先一臉不耐煩去同廚房跟。如果你一個餐目真係要咁多時間做,餐牌點解冇寫? 如果廚房真係咁忙,點解幾枱客遲過我哋入嚟都已經就食完,都未整好一個包? (我哋坐咁耐個場都唔係坐滿既)究竟係你hea答客戶冇同廚房跟單定係個法包真係要30分鐘烤出嚟?30分鐘應該已經烤到變咗炭。最後仲要charge10% service charge🙄

職員送上一杯熱啡同一杯凍深啡色飲品。

最後仲要charge10% service charge🙄