2018-05-08
難得老公仔放假當然要和他拍下拖sweet下! 所以揀左一家有小小情調鋸扒又好好味嘅餐廳fine dine 下~ 由於我們習慣吃好早六點鐘左右就到餐廳了, 所以基本上都冇乜人, 好多時連book位都慳番想食就想上去就可以啦!(≧∇≦) 通常我哋都鍾意先來個前菜醒醒胃,非常推介黃金蟹餅配菠蘿沙沙! 雖然以前菜來說價錢是好像貴了少少, 但係當你見到個黃金蟹餅咬開真係有啖啖蟹肉絲嘅時候, 而且陣陣鮮甜的味道, 有如拍浪般湧上心頭的時候, 都會覺得貴少少都值嘅! 如果怕熱氣仲可以max埋菠蘿沙沙一齊食, 不單止可以減低油膩感,而且食起來感覺更清新! 呢個時候再呷一口 mix berry yogurt, 個感覺真係冇得彈! 即打即製的 雜莓yogurt, 酸甜度啱啱好, 加埋新鮮嘅藍莓紅莓和士多啤梨, 記得要落埋先忌廉呀, 溝埋入藍莓沙冰, 個口感冰涼又帶creamy,感覺正好多smooth 好多架! 漢堡神偷的我見到鎮店漢堡當然要叫番份挑戰下啦! 這裏的鎮店漢堡一啲都唔貴喎, 百幾蚊已經大大份! 個漢堡成座山咁高不單止,仲要有一大堆薯條跟埋, 真係食呢一個漢堡都飽足一日! 而且真係超級足料,
漢堡神偷的我見到鎮店漢堡當然要叫番份挑戰下啦!
而且真係超級足料,頂層有兩塊炸好的脆卜卜洋蔥圈, 中間夾住一大塊厚煙肉、 成吋厚嘅漢堡扒、 鮮蕃茄和芝士, 加上塊漢堡勁juicy, 成個漢堡包超級正!
不過啲薯條唔知點解有啲硬, 本來有樹皮嘅薯條我幾鍾意食, 這個硬度有少少脆嘅感覺, 就唔係好啱我口味。
話明係fine dining , 唔鋸塊扒點算係呀 ? 安格斯牛柳配青胡椒汁當然係最fit嘅選擇啦!
以我哋叫咗五成熟嘅牛柳來說, 這份安格斯牛柳好像有點overcooked了, 比較似七至八成, 還好牛柳本身質素算不錯, 所以吃起來 也合格。 而且安格斯牛肉本身味道十分之濃郁芳香, 吃起來猶如品嚐美酒般令人會感覺陶醉。